TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlarımıza faytonla Kordon sefası

Konak AK Parti’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ sürprizi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, kadınlara özel fayton gezisi etkinliği düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlarımıza faytonla Kordon sefası

EMİNE ŞEKER

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, Alsancak Sahili’nde tüm kadınlara ücretsiz fayton gezisi düzenledi. İlçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kollarının da bulunduğu etkinlikte kadınlarla bütünleşmeyi ve özel günlerinde yanında olmayı amaçladı.

KADINLARIMIZ HER ŞEYİN DAHA İYİLERİNE LAYIK

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınlar için özel olan bir günde farklı bir etkinliğe imza atmak istediklerini söyledi. Yıldırım, “Kadınlarımıza şık ve hoş bir şekilde vakit geçirmelerini amaçlarken Konak’ın simgesi olan faytonları da ön plana çıkarmayı istedik. Kordon ve fayton ayrılmaz bir ikili ve nostaljidir. Konak’ın simgelerini yaşatmamız gerekiyor. Kadınlarımıza faytonla kordon sefası tasarladık ve planladık. Hava koşullarının olumsuz şartları belki etkinliğin coşkusunu azaltmış olabilir. Ama fayton sefası yapmak isteyen kadınlarımız aileleri ile birlikte ücretsiz faydalanabildiler. Bu etkinlik kadınlarımız için aslında hiçbir şey değil. Kadınlarımız her şeyin daha iyilerine layıklar. Fazlasıyla her şeyin en iyisini hak ediyorlar” dedi.

EN ÖNEMLİ GÖREV ERKEKLERE DÜŞÜYOR

Hayatını kaybeden ve ahirete intikal eden kadınlara Allah’tan rahmet dileyen Yıldırım, “Öldürülen kadınların ailelerine sabır diliyorum. Bizim toplumumuzda kadına şiddetin olmaması gerekiyor. Biz cenneti annelerin ayakları altına sermiş bir dinin mensuplarıyız. Kadınlarımıza her daim kıymet ve değer veren bir toplumuz esasında. Bu tür kadına şiddet vakaları ve kadın cinayetleri içimizi yakıyor ve acıtıyor. Bu kadına yönelik yaşanan olayların artık bir yerde son bulması gerekiyor. Burada da en önemli görev tabi ki de biz erkeklere düşüyor. Kadınlarımıza saygılı olmak zorundayız. Kadınlarımızın yanında sürekli onlara destek olmak zorundayız. Kadınlarımıza alan açmak zorundayız. Siyasette kadın varlığı bizleri gerçekten motive ediyor. Konak ilçesi için şunu söyleyebilirim ki teşkilatımızda her geçen gün kadın sayımız artıyor. Artması içinde teşvik ediyoruz. Teşkilat başkanıma verdiğim ilk talimatta mahalle başkanlarının çoğunluğunu kadınlardan oluşturmasını söyledim. Mahalle teşkilatlarında kadınlarımıza ağırlık verilmesini istedim. Çünkü bizim cumhurbaşkanımızın bir sözü var: ‘Siyaseti kadınsız düşünmek hayatı yarım algılamaktır’ diyor. Bizler de Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadroları olarak bu söze önem veriyoruz. Yine bilge adam Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun her platformda kadına verdiği değer açıklamalarıyla beraber ortada. Bizim şu an da kronik bir sorunumuz var. Kadına şiddet ve ayrımcılık. Bu durumları ortadan kaldırmak için el birliği ile hepimize görev düşüyor” şeklinde konuştu.

ŞİDDETİN TOPLUMDA YERİ YOK

Yıldırım, başta diziler olmak üzere televizyon programlarının da daha duyarlı ve farkındalık oluşturacak şekilde hareket etmesini önemli olduğunu düşündüğünü dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle dizilerde kadına yönelik şiddet içeren görüntüleri genel itibari ile toplumsal şiddeti besleyen detayları ve ayrıntıları ortadan kaldırmalarını öneriyoruz. Bu konuda zamanla gün geçtikçe duyarlılık daha da artacaktır. Önceki gün Balçova İlçe Teşkilatımız İlçe Başkanlığımız bir saldırıya uğradı. Ben buradan Balçova İlçe Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Tüm teşkilata geçmiş olsun diyorum. Şiddetin artık toplumda hangi aşamada ve nerede olursa olsun yerinin olmadığını ifade etmek istiyorum. Şiddetin artık son bulması gerektiğini düşünüyorum. Bizler siyaset yapan kişiler olarak en fazla hoşgörülü olması gereken insanlar bizleriz. Herkesin kendini istediği şekilde ifade etme hakkı var. Bu ülkede herkesin siyaset yapma hakkı var. Birbirimize tahammül ve sabır edeceğiz. Birbirimize hoşgörülü davranacağız. AK Parti teşkilatları hiçbir zaman şiddetin olumsuzlukların yanında olmayacak. Bizler her zaman huzurun teminatı olarak görüyoruz. Biz huzuru besleyeceğiz.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.