TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vural’dan, Erdoğan’ın İzmir mitingine eleştiri

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de yapacağı toplu açılış töreni ile partisinin Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceği seçim mitinginin aynı güne gelmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı’nı eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vural’dan, Erdoğan’ın İzmir mitingine eleştiri

ANIL YIKGEÇ - MHP TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de yapacağı toplu açılış töreni ile partisinin Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceği seçim mitinginin aynı güne gelmesi nedeniyle oluşabilecek kargaşa ve sorunlara karşı İzmir Valisi ve İzmir İl Emniyet Müdürü’nü sert bir dille eleştirdi.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, tüm toplumu temsil etmesi gereken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti başkanı gibi davranamayacağını belirterek, “Davutoğlu taşeron Başbakanlık yapıyor. Cumhurbaşkanı bir partili gibi davranamaz. Böyle bir anlayış hukuk devletini ve demokrasiyi yok saymaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplu açılışının korsan ve paralel miting olduğunu savunan Oktay Vural, “Korsan, paralel miting düzenleme kararı aldığı görülüyor. Anketler AKP’nin oylarının giderek düştüğünü, MHP’nin giderek yükseldiğini göstermektedir. AK Parti’yi MHP korkusu sarmıştır. Korkunun ecele faydası yoktur. Cumhurbaşkanı’nın 10 Ağustos’ta kendisine oy verenlere görevini yapmaktan ziyade AKP’nin paralel mitinglerinin organizatörü olmasının karşısında onların da söyleyeceği şeyler vardır. Bir millet cumhurbaşkanı milletine muhalefet yapmaz. O zaman cumhurun başı olma sıfatını kaybetmiş demektir”  şeklinde sert tepki gösterdi.

BURASI BİR PARTİ DEVLETİ DEĞİL

Miting öncesi, sırası ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü kargaşa ve sorundan İzmir Valisi ve emniyet müdürünün sorumlu olduğunu kaydeden Oktay Vural, “Mitinge gelişimizi, çıkışımızı engellemek, kargaşa çıkarmak adına bir komplo peşindeyseniz sizi uyarıyorum. İzmir sizden ne gördü ki neyi açacaksınız? İzmir Cumhuriyetin idealine bağlı bir yer. Hukuk tanımayan, Anayasa tanımayan bir Cumhurbaşkanı olduğu gibi parti mitingini devletin organize ettiği bir noktada hepimiz hep beraber hukuk devletini arıyoruz. Hukuk nerede? Burası bir parti devleti değil. Burası Tayyiban Cumhuriyeti de değil. O gün orada meydana gelecek insanlarımızı Cumhurbaşkanı’nın yapacağı miting nedeniyle yollarını kapatırsanız -ey Vali ey Emniyet Müdürü haddinizi bileceksiniz. Hepiniz haddinizi bileceksiniz. Hukuka aykırı davranan kim varsa 7 Haziran’dan sonra hesap sorulacağı gayet açık ve nettir” şeklinde ifade etti.

BU NASIL BİR REZALETTİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi için ilçe milli eğitim müdürlerinin okul müdürlerini arayarak, öğrenci ve velilerin okul servisleriyle mitingin yapılacağı Atatürk Stadı’na taşınmak istemesi şeklinde kendilerine bilgi geldiğini kaydeden Oktay Vural,  durumu ‘rezalet’ olarak nitelendirdi. Vural bu iddiasını, “Okul müdürlerini ilçe müdürleri arayarak, velileri ve öğrencileri okul servisleriyle mitinge gelmelerini istiyor. AKP ilçe teşkilatlarıyla irtibata geçmelerini istiyor. Bu nasıl bir rezalettir? Veli ve öğrencilere baskı yapılması, kamu kurumlarına talimatla miting alanına çağrılması, muhalefet lideri gibi milletin bir kısmını hedef alan Cumhurbaşkanının Başbakanın sıfatını, kimliğini yok edecek şekilde bir seçim mitingi yapmasının hukuka bağlı İzmirlileri rencide edeceği açık. Devletin imkanlarını kullanarak, 16 Türk devletinin forsuyla, Cumhurbaşkanlığı makamını kullanmak suretiyle muhalefete ve millete operasyon yapıyor. Ayrımcılık yapıyor. Millet iradesini ayaklar altına almaktır bu her şeyden önce” sözleriyle dile getirdi.

Vural, Cumhurbaşkanı’nın toplu açılışının korsan bir parti mitingi olduğunun ortada olduğunu, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın bu tavrıyla seçimlerin adilliğine zarar verdiğini ve haksız rekabet ortamı oluşturduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanı toplu açılışlar için İzmir’de diye pankartlar asıyorlar. Bu korsan mitingdir. Toplu açılışı yapan kim? Yüreğiniz varsa. Hangi kurum toplu açılışları yapıyor. Doğrudan doğruya resmen miting ve toplantı düzenliyor. Davet sahibi, düzenleyen kim? Biz MHP iradesiyle miting yapmak üzere tahsis edilmesini istedik. Buranın tahsisini isteyen kim? Bu ülkenin Başbakanı, Bakanlar Kurulu nerede? Korsan miting düzenlenerek, seçimin adil tecelli etmesini engelleyecek şekilde miting düzenleniyor. Maksat televizyonları işgal etmek. Her gün Cumhurbaşkanı başkanlığında yapılan korsan açılışları televizyonları yayınlıyor. Biz AKP ile seçimlere giriyoruz. Cumhurbaşkanı ile girmiyoruz. Bu ne rezalettir. İzmir’e meydan okuyarak, seçim güvenliğini ortadan kaldırmak, haksız rekabet oluşturmak… İzmirlinin vicdanı bunu kabul etmez. Senin devletin birliğini temsil etmen gerekir. Sen MHP’ye düşman mısın?” şeklinde konuştu.

İZMİRLİ GÜNDOĞDU’DA HAYKIRACAK, CUMHURBAŞKANI DA DİNLEYECEK

Kendilerinin 21 Nisan’da miting için başvuru yapmalarına karşın sonradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural, tüm partilileri ve İzmirlileri Gündoğdu Meydanı’na çağırarak, hukuk dersi vermesini istedi. MHP olarak İzmir miting tarihlerinin 21 Nisan’da belli olduğuna vurgu yapan Vural, “Bugün sayın genel başkanımızın 9 Mayıs tarihinde İzmir’de miting yapacağı, 21 Nisan’daki müracaatla kamuoyuna mal olmuştu. Korsan, paralel miting düzenleme kararı aldığı görülüyor. Anketler AKP’nin oylarının giderek düştüğünü, MHP’nin giderek yükseldiğini göstermektedir. AK Parti’yi MHP korkusu sarmıştır. Korkunun ecele faydası yoktur. İzmirli Gündoğdu’da haykıracak, Cumhurbaşkanı da dinleyecek. Sayın genel başkanımız inadına Türk Milleti diyecek. Tüm yurttaşların Gündoğdu’ya gelerek Anayasayı savunmaya ve haykırmaya davet ediyoruz. İzmir haykıracak. Senin valin Diyarbakır’ı Kürdistan’ın başkenti olarak gösteren valine karşı, başkent Ankara’dır diyecek. Burası da Türk vatanı diyecek” dedi.

GELDİĞİ GİBİ GERİ DÖNECEK

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da, kendilerinin daha önce miting için başvuru yapıp tarih almasına karşın aynı gün için Cumhurbaşkanı Erdoğan için miting tarihi verilmesi ve partisinin bayraklarının İzmir Valiliği’nce indirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Karataş, durumu şöyle dile getirdi: “Biz müracaatı yaparken aynı gün İzmir’de herhangi bir yerde, meydan dışında hiçbir mitingin yapılmayacağı bize iletildi. Ama ne gariptir ki müracaat tarihimiz ve günümüz burada. Bu hafta başında öğrendiğimiz aldığımız bilgi sayın cumhurbaşkanının aynı gün 9 Mayıs cumartesi günü Atatürk Stadı’nda miting tertip ettiği. Her dediğini yaptıran, bütün baskı unsurlarını uygulayan Cumhurbaşkanının, Valiliğe yaptığı baskı anlaşılıyor ki miting tarihi olarak cumartesi gününü vermek zorunda kalmış. Bir kentte aynı günde mitingin yapılmasının ne tür kargaşalara sebebiyet vereceği gün gibi ortada. MHP’nin yapacağı mitingi gölgeleme ya da kargaşa ile çeşitli baskılarla MHP mitinginin zorlaştırılmak istendiği ortada. Miting öncesi gördük ki MHP’nin çeşitli caddelerinde bürolarda astığı bayrakları valilik indirtti. Burada yapılmak istenen şu; MHP mitingi olabildiğince zorlaştırmak. Kente giren MHP’lilerin vasıtalarını engellemek. Ki bunu cumartesi göreceğiz. İnşallah olmaz ama bunun önü kesilecek. MHP mitinginin olduğundan daha az olması için tüm gayret ortaya konuyor. Bunun karşılığında ben İzmirli hemşehrilerime sesleniyorum; valiyi, emniyeti şikayet ediyorum. Hemşehrilerimden beklentim; Atatürkçüdür, milliyetçidir, vatanperverdir. Tüm İzmirlilerin statta yapılacak mitingde Erdoğan’a ders vermek için Gündoğdu’ya bekliyorum. Erdoğan gereken dersi alıp İzmir’den geldiği gibi geri dönecektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.