TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözünüz kapalı yemek yer misiniz?

Bayraklı Smyrna Lions Kulübü, ilki 2014 yılında gerçekleştirilen “Gözü Kapalı Yemek” etkinliğinin ikincisini bu yıl da İzmir Türk Koleji Mezunları Derneği’nin eğitim sponsorluğu, Sahne 360 Organizasyon ve La Vie Nouvelle’in işbirliği ile gerçekleştirerek Görme Engelli öğrencilere İngilizce öğrenme imkanı tanıyacak

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gözünüz kapalı yemek yer misiniz?

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN - Bayraklı Smyrna Lions Kulübü, “2. Gözü Kapalı Yemek" etkinliği ile görme engelli insanların sorunlarını bir parça olsun anlamayı, kısa bir süre için bile olsa dünyayı onların kullanabildikleri duyu organları ile algılamaya çalışarak onların yaşadıkları sorunları hakkında bir parça daha farkındalık yaratmak amacıyla 13 Mayıs 2015 tarihinde Bayraklı La Vie Nouvelle Event Venue'de gerçekleşecek etkinlikte, ülkemizi Aralık ayında Miami'de yapılacak olan World Latin Dance Cup'ta temsil edecek olan ve 5 görme engelli dansçı ve partnerlerinden oluşan Engelsiz İzmir Dans Grubu bir dans gösterisi sergileyecek.

ÖZEL BİLGİSAYARLAR ALINACAK

Projenin amacından bahseden Bayraklı Smryna Lions Kulübü Başkan Yardımcısı Serhan Şen kulübün 4. yılında bu etkinliği ikinci kez düzenleyeceğini belirterek, “Bayraklı Smyrna Lions Kulübü, GEGE projesi dâhilinde düzenlediği yemeğin bütün gelirini görme engelli öğrencilerin İngilizce eğitimleri için ‘14 nokta klavyeli monitör destekli bilgisayar sistemleri’nin alımına ve İngilizce eğitim burslarına aktaracaktır.  Görme engelli öğrenciler kariyerleri için İngilizce öğrenme sorunları yaşamaktadırlar. Bunun nedeni, öğrencilerin İngilizce öğrenebilecekleri donanımlı öğretmen, Braille (kabartma) alfabesi ile basılmış ders kitapları ve görme engellilerin kullanabilecekleri özel olarak dizayn edilmiş bilgisayar destekli ekipmanların bulunmamasıdır. İzmir Özel Türk Koleji ve İTK Mezunlar Derneği’nin katkılarıyla görme engelli öğrencilere İngilizce eğitim alabilmeleri için olanak yaratarak, sosyalleşmelerini sağlamak ve kariyer planlamalarına katkıda bulunmak istiyoruz. 2015-2016 Eğitim döneminden itibaren İTK Çiğli Kampüsünde Cumartesi günleri günde 4 saat olarak öğrencilerimize İngilizce eğitim bursu verilecektir. Ayrıca Ressam Lion Elvin Öztürk'ün tablolarının müzayede yoluyla satılacağı gecede, elde edilen tüm gelir GEGE projesine bağışlanacaktır. Bu alandaki kaynakların yetersizliği nedeniyle İngilizce öğrenmekten mahrum kalan gençlerimizin dünyasına küçük de olsa bir ışık yakmak için Siz de bizimle gözü kapalı yemek yer misiniz?” diye konuştu.

GÖZÜ KAPALI YEMEK YEMEYE ÇALIŞTILAR

Kahvaltılı basın toplantısında toplantıya katılanlar, kahvaltılarını farkındalık yaratmak amacıyla gözü kapalı olarak yemeye çalıştı. Gözü kapalı yemek yemenin çok zor olduğuna dikkat çeken tüm katılımcılar. Görme engelli vatandaşların nasıl yemek yemeye çalıştıklarını bu şekilde bir etkinlik yaparak bir nebze olsun anlamaya çalıştıklarını söylediler.

GEGE projesi ile ilgili olarak siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın vereceği destek görme engelli öğrencilerimiz için çok değerli olacaktır. 7 Mayıs 2015 tarihinde La Vie Nouvelle Event Venue'de Uluslararası Lions 118-R Yönetim Çevresinin katılımıyla gerçekleşecek gözü kapalı kahvaltı davetimizde bizimle birlikte olmanız bizlere güç ve onur verecektir. 

PROJE DESTEKÇİLERİ

La Vie Nouvelle Event Venue – Etkinlik Salonu ve Yemek

Sahne 360 Events – Etkinlik Yöneticiliği

Mandal Ajans – GEGE projesi tasarım sponsoru

Yılmaz Ambalaj - Davetiye ve katalog basım sponsoru

İTK Mezunları Derneği - Görme Engelli Öğrenciler Eğitim sponsoru

Turrek Europa BV – Avrupa Lions Kulüp bağlantıları ve uçuşlar

Oftalmik Market – Görme Engelli öğrencilerin tespiti

Engelli Dernekleri Federasyonu – Görme Engelli öğrencilerin tespiti

Yeni Asır Gazetesi – Basın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.