TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiyatro Festivali başladı

Konak Belediyesi’nce bu yıl 4.sü düzenlenen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali’nin açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tiyatro Festivali başladı

DİLEK BAKIRKAYNAK
İzmir sokaklarında, 4. Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali'nin coşkusu yaşandı. Dört gün boyunca sürecek olan festivalin açılışında önceki gün İzmirli sanatçılar Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Yakın Kitapevi’nin başlayan kortej yürüyüşü, Sevinç Pastanesi önünde son buldu.
Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş’ın katılımıyla gerçekleşen festivalde 'TÜSAK'a hayır, Sanat'a Evet' sloganları atan tiyatrocular Nasreddin Hoca, Pamuk Prenses ve maskeli kıyafetlerle göz doldurdu.
Sokakların, özgürlük olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yürüyüş sonunda kısa bir konuşma yaptı. Pekdaş; "Sokaklar hayat demek. Sanatın sesini yükseltmek için hep birlikte yürüdük. Gezi sonrası hem Mehmet Ulusoy'un adını yaşatmak için hem de festivali unutturmamak için zorunluluktu. Yaşasın sanat, yaşasın özgürlük" dedi.
BİRLİKTELİK ÇAĞRISI
TÜSAK'tan söz eden Tiyatro Platformu Genel Başkanı Orçun Masatçı, yurttaşları TÜSAK'a karşı birleşmeye çağırarak şu ifadelere yer verdi; " Festivalin birleştirici gücü ile birleşmeliyiz. Soma'da, Gezi'de kaybettiklerimiz unutmamalı, Aliağa'dan başlayarak taşerona karşı dimdik durmalıyız. Mehmet Ulusoy'un anısı bizleri ortaklaştıracak, sanatı özgürlüğe, sanat kurumlarını özerkliğe kavuşturacağımız alan yaratacaktır. İnsanlarımızın dertlerini, yaşamlarını sahneye, sokağa taşıyan oyunlar tarihe bir fotoğraf bırakmanın yanı sıra, geleceğin şekillenmesinde de çok önemli rol üstlenecektir. 4. Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali'nin tüm sanat severlerin hayatında yeni pencereler açmasını ve meslektaşlarımızı birlikteliğe doğru adım atmasını sağlamasını bekliyoruz".
Konuşmaların ardından çeşitli gösterilerin yer aldığı festivalde Soma’da yaşanan kaza unutulmadı ve maden işçisi bir kukla gösterimi katılımcıların büyük ilgisini toplayarak duygulu anlar yaşattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.