TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak elektrikte fatura millete

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, başkanlık sisteminin ülkeyi ileri değil geri götüreceğini söyledi. Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  "Her şeyi ben kontrol edeyim" demek istediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaçak elektrikte fatura millete

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık tartışmalarını ortaya atması ve tartıştırmasının hedef saptırmak olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın tarafsız olması gereken bir makamda bulunduğunu ancak siyaseti bırakmadığını anlatan Levent Gök, "Sayın Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı, falanca öğretim üyesi konuştuğunda 'cübbeni çıkar da siyasete gir' diyorsun. Çok meraklıysan siyasete, bırak o kaçak sarayda oturmayı çık siyasete gir. Otur oturduğun yerde, Anayasal yetkilerini kullan. Böyle otoriter, totaliter, diktatör anlayış dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Başkanlık sistemi bu değildir" dedi.

Dünyada başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin köklü denetim mekanizmalarına oturtulduğunu kaydeden Levent Gök, "Cumhurbaşkanı'nın aklından geçeni biliyoruz. Yolsuzluktan istifa etmiş dört Bakan'ın olduğu yerde, kendi yandaşlarına, şirketlerine, çocuklarına nasıl kaynak aktardıkları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı 'paranın gidişatını ben kontrol edeyim, kimin cebine ne kadar girecek ben karar vereyim' demek istiyor. Cumhurbaşkanı hala bu alışkanlıklarını sürdürmek istiyor. Anlaşılıyor ki para çok tatlı geldi" diye konuştu.

KAÇAK ELEKTRİK FATURASI MİLLETE

Kaçak elektrikte özelleştirilen şirketlere olağanüstü imtiyaz sağlanmak istendiğini, Meclis'e sevk edilen tasarıyla kaçak elektrik faturasının tüm abonelere yayılmak istendiğini, vatandaşın dava açma hakkının elinden alındığını anlatan Gök, bunun hukuk devletinde mümkün olamayacağını ifade etti. Yandaş şirketlerin menfaatlerinin artırıldığını savunan Levent Gök, toplumun kaynakların nereden nereye aktarıldığını görmesi gerektiğini belirtti.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ GERİ ÇEKİLMELİ

Komisyonda görüşülerek kabul edilen İç Güvenlik Paketi'nin geri çekilmesini isteyen CHP'li Gök, "Bu yasa Türkiye'de çatışmaları artıracaktır. Türkiye'de otoriter rejimin artık son adımlarından biridir. Türkiye bu yasayı taşıyamaz. Valilere, polislere getirdiğiniz olağanüstü yetkiler, oluşturacağınız emniyet yapısı, jandarma için İçişleri Bakanlığı'na atama yetkisi veren bu düzenlemeyle, Türkiye'de tüm kurumları iktidarın tek parti devletinin hegemonyasına sokmak istiyorsunuz. En barışçıl gösteriyi dahi yaptırmamak istiyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Türkiye'ye dinamit, bomba koyuyorsunuz. Bu bomba patlar, sizler yok olursunuz. İç barışı zedelemeyin. Yasayı geri çekin. anayasaya aykırıdır, Bu konuda sivil toplum ile birlikte CHP, üzerine düşeni yapmaya devam edecek" dedi.

Levent Gök Fethullah Gülen'in sınır dışı edilmesiyle ilgili bir soruya, "Cumhurbaşkanı böyle konuların muhatabı değildir. Kendisine ait olmayan konularda konuşuyor. Türkiye'de yargı kararıyla konuşulur. Cumhurbaşkanı'na ne oluyor ki... Daha ortada ne var ki... Mahcup oluyor, kendisini ciddiye de almıyorlar. Yargı kararları ve koşullar varsa, iadesi mümkünse elbette olabilir. Ama daha ortada daha yargı kararı ve bir şey olmadan Cumhurbaşkanı'nın konuşması görevi değildir. Cumhurbaşkanı daha ciddi olmalı" karşılığını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.