TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEM'in temelleri atıldı

İzmir Buca Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 4 yılda 4 bin öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunacak olan Bilgi ve Eğitim Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BEM'in temelleri atıldı

ONURHAN ALPAGUT

Buca Belediyesinin 4 yılda 4 bin öğrenciye ücretsiz eğitim sağlayacak olan Bilgi Eğitim merkezinin temel atma törenine halktan ve siyasilerden katılım yoğun oldu. Törene Buca Belediyesi Başkanı Levent Piriştina, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı, Belediye Meclis üyeleri, Belediye başkan yardımcıları katıldı. Eğitimde fırsat eşitliğini temel alan Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin tamamlanması ile birlikte öğrencilere okul derslerinde destek sağlanması hedefleniyor. Temelleri atılan merkezin 5 ay içerisinde bitirilmesi öngörülüyor. Buca Barış mahallesinde temelleri atılan Merkez 6 katlı olacak binanın 1, 2, 3, 4.katlarında her katta 15'er kişilik 2'şer sınıf bulunacak. Merkezde ayrıca sanat atölyesi ve kitap kafe de mevcut olacak. Gerçekleşen temel atma töreninde İstiklal Marşı ve saygı duruşunun gerçeklemesinin ardından 1 yılda Buca Belediye Başkanı Levent  Piriştina'nın halka hizmetlerini içeren 5dk'lık bir belgesel izletildi.

"BİZ EN BÜYÜK TEMELİ SİZİN GÖNLÜNÜZE ATTIK"

Buca Belediyesi Başkanı Levent Piriştina törende konuşmacı olarak söz aldı. Piriştina, "Buca Belediyesi olarak, bu ülkenin geleceğine, çocuklarına, kadınlarına yatırım yaptık. Temeli insan aldı. Sermayesini insan gördü. Bu gerçekleştirdiğimiz proje en büyük eserimiz olacak. 4 yıl sonunda 4 bin çocuğumuz temelleri atılan merkezde eğitimlerini almış olacak. Üniversitelere hazırlanmış bir şekilde ailelerinin sırtından bu ekonomik yükü de almış olacağız. Pırıl pırıl gençler burada yetişicek ve göreceksiniz buradan mikrofonu alacak ve halka hitap edecek kişiler yetiştirecek" diyerek "Biz en büyük temeli sizin gönlünüze attık. Nice temel atma törenlerinde buluşmak dileğiyle" şeklinde sözlerine son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.