TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldız'dan maden ocağına yılbaşı ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 300 metre altına inerek maden işçilerinin yeni yılını kutladı

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldız'dan maden ocağına yılbaşı ziyareti

Soma ve Ermenek'teki maden kazalarında hayatını kaybeden madencileri bir kez daha rahmetle anan Bakan Yıldız, her şeye rağmen yerli kömürden vazgeçmeyen ve ithalatı azaltan politikaları öne çıkarmaları gerektiğini kaydetti.

Kömür işletmecilerinin sorunlarını dinlediğini, çözüm önerilerini konuştuklarını ifade eden Bakan Yıldız, şöyle konuştu:  "Bu bölgedeki istihdamın en önemli kaynağı olan gerek TTK'nın, gerekse özel sektörün yapacağı bütün işlerin Türkiye'nin menfaatine olacak şekilde düzenlenmesi lazım. Hem işçilerin hem de işverenin beraberce oturup çalışabilecekleri bir yapının kurgulanması gerekir. Yerli kömürden vazgeçmek doğru değil ama öncelikle işçi sağlığı ve iş güvenliği şartlarını oluşturarak. O yüzden bugün buradaki müessese müdürlüğünün hazırladığı program çerçevesinde yeraltına ineceğiz ve orada da Allah'ın bize kazasız belasız bir 2015 yılı vermesini temenni edeceğiz." 

Bakan Taner Yıldız, daha sonra madenci kıyafetlerini giyerek yer altına ineceği ocak girişine yöneldi. Burada toplanan madencilerden Şuayip Bayraktar, Bakan Yıldız'a bir mektup verdi. Mektubu okuyan Bakan Taner Yıldız, "Telefon numaran burada yazılı, bu konuya önem vereceğim" dedi.

Bakan Yıldız, daha sonra yerin 300 metre altına inerek maden İçişlerlerinin yeni yılını kutlayarak çalışma koşullarını inceledi.

2015 KAZASIZ BELASIZ BİR YIL OLSUN

Maden ocağında yerin 300 metre altında mekanize sistemle yapılan kömür üretimini yerinde görüp bilgi alan Bakan Yıldız, daha sonra madencilerle yemek yiyerek yeni yıllarını kutladı. Yaklaşık 2 saat sonra ocaktan çıkan Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün madencilere kazasız belasız bir yıl dileğinde bulundu. Soma ve Ermenek'te yaşanan kazaları hatırlatan Bakan Yıldız, "Bu kazalar hepimizi çok üzdü. Bunu işçi kardeşlerimizle aşağıda paylaştık" dedi.

Ocakta, Türkiye'de ilk kez uygulanan mekanize üretim hakkında bilgi aldığını belirten Bakan Yıldız, "İşçimizin elinin daha az değdiği, ama daha çok üretim yaptığı yer burası. Bunların görüntülerini kamuoyu ile paylaştık. Hem de uygulamasına görmüş oldum. Daha çok kömürü daha az riskle çıkartabilmek önemli. Bizim amacımız Çalışma Bakanımız ile beraber iş sağlığını ve iş güvenliğin ön planda tutan, ama bir yandan da yerli kömür üretimini bir kenara bırakmayacak bir sistem oturtmak. 2015 yılında kazasız belasız, işçi kardeşlerimizin sıkıntı duymadığı bir yapıyı uygulamış oluruz inşallah" dedi.

Ocakta maden işçilerinin sorunlarını anlattığını ifade eden Bakan Yıldız, "İşçilerimizle dertleştik. İş saatleri nasıl düzenlenecek, 5 gün mü 6 gün mü olacak, en verimlisi hangisi, bunlarla ilgili işçi kardeşlerimizin talepleri vardı. Bunların her birisini inşallah önümüzdeki hafta yetkili mercilerle görüşeceğiz. Ve nihai noktada Çalışma Bakanımızın yönetiminde iş saatleri netlik kazanmış olacak" açıklamasını yaptı.

Bakan Taner Yıldız, TTK'ya işçi alımıyla ilgili soru üzerine ise, "Böyle bir şeyi şu anda söyleyemem. Böyle bir talebin olduğunu aşağıda arkadaşlarımız bize ilettiler. Daha verimli çalışacaklarını söylüyorlar. Biliyorsunuz burada emekli olanların belli bir oranında işe alım oluyor. Bunlarla ilgili çalışma yapacağız" diye konuştu. (DHA/BARTIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.