TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: İzmirliyi korkutamazsınız!

Urla’daki Bademler Köy Tiyatrosu’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve sendikaların temsilcileri, belediye bürokratları, üretici kooperatiflerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2014 06:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: İzmirliyi korkutamazsınız!

Urla’daki Bademler Köy Tiyatrosu’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve sendikaların temsilcileri, belediye bürokratları, üretici kooperatiflerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Kırsalda kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen yatırımları ve devam eden çalışmaları özetleyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Teşvik adaletsizliğini gündeme taşıyarak, yakın çevredeki sanayi teşvik adaletsizliğini gidermek için lobi çalışmasına girerek bu konuda hakkımız olanı almak için mücadeleye başladık. Kenti büyütmek için emin adımlarla, sağlam adımlarla ilerliyoruz. İzmir, Türkiye’nin büyüme hızının iki buçuk katı hızla büyüyor. Bu büyüme trendi önümüzdeki süreçte giderek artacak. Çünkü İzmir’de her şey var. İzmir’deki birlik beraberliği, küllenmiş dayanışma duygusunu, yatırım ve girişim aşkını İzmir’deki kanaat önderleri ile birlikte kentin dinamiklerini ayağa kaldırdık. Kimse bunu geri götüremez, paçasından aşağıya çekemez. Böyle bir kentte yaşamak, böyle bir kentlilik bilince ermiş hemşerilerimize layık olmak için çalışmak, görevlerin, onurların en yücesidir” dedi.

YARIMADA İÇİN DOĞA MÜCADELESİ

Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerinin devamında Yarımada bölgesine darbe vuran RES’ler ve balık çiftlikleri ile ilgili girişimlerde bulunacaklarının sinyali vererek, doğa için mücadele edeceklerini belirtti ve “Kentte art niyetsiz projeler üretirseniz güven sağlıyorsunuz. Güven sağlamadan bir yerden bir yere gitmeniz, hedeflerinize ulaşmanız mümkün değil. Bugün biz İzmirli hemşerilerimize on yıllık deneyimle hizmet ediyoruz. Esas olan bu güveni tesis etmekti. Projelerinizi bilimsel zemine oturtamazsanız güven zayıflar, başarı şansınız da azalar ve hedefe giderken engeller ile karşılaşırsanız. Gediz ve Bakırçay’da da aynı yarımadada olduğu gibi tarım stratejik planı hazırlıyoruz. Menderes’te de plan çalışması için startı yakında vereceğiz” diye konuştu.

“İZMİR TÜRKİYE’NİN LİDER KENTİDİR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Büyükşehir Belediyesi’nin tarım konusuna bakış açısına son olarak şu cümleler ile açıklık getirdi: “Bizimkisi yol göstermek, yatırım yapmak, tarımın ve çiftçinin işini kolaylaştırmak. Tabelayı kaldırıp da Bademler Köyü yerine Bademler Mahallesi yazmakla iş bitmiyor. Bu pazarda İzmir kim ne derse desin, ne tür negatif niteleme yaparsa yapsın, Ege Bölgesi’nin merkez kentidir. Ege Bölgesi’nin lokomotifidir. Bu kent lider kenttir.”

“METRO YAPILMASINI İSTEMİYOR MUSUNUZ?”

Başkan Kocaoğlu sıkça tartışılan ve yapımı bir türlü tamamlanamayan metro konusuna da şu sözlerle yanıt verdi: “Malum çevrelerden ve malum basın organlarından aslı astarı olmayan, akıldan, bilimden uzak bir bombardıman ile, karalama ile karşı karşıyayız. Cevap vermek, muhatap almak doğru değil. Ama bunlara cevap vermezseniz, açıklama yapılmadı, demek ki bu doğru diyorlar. Metro inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale etti. İnşaatın projesini yapan ve kontrolünü yapan Türkiye’nin en eski inşaat firmalarından bir tanesidir. Yüklenici firma, Büyükşehir Belediyesi ve kontrol firması her çıkan problemde nasıl çözüme ulaşılacağını, durup proje yeniden devam ettiğimizi, son kalan 13 metrelik yeri geçmek için 9 ay proje beklediğimizi herkes biliyor. Biz aklı ve bilimi kullanıyoruz. Metronun bittiğini, deneme seferlerinin başladığını, önümüzdeki günlerde açılacağının haberini alan bu kente negatif enerji vermeyi kendisine prensip edilmiş kişiler ve gruplar halk burayı kullanmasın diye propaganda içerisine girdiler. Bizim kabahatimiz varsa bizi eleştirebilirsiniz. Eksiğimizi söyleyebilirsiniz. Ama o metroyu kullanacak 4 milyon İzmirliyi korkutamazsınız. Metro, hazırlanan projeye uygun olarak yapıldı. Ayıptır, yazıktır... Siz bu kente metro yapılamasını, yeni fuar alanı, tramvay, artıma yapılmasını istemiyor musunuz? Siz ne istiyorsunuz? Ne istediğinizi açık açık söylerseniz, biz de onun cevabını seve seve veririz.”

“ULAŞIM PROJESİ İÇİN 8 YILDIR UĞRAŞIYORUZ”

Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerinin sonunda “Aktarmalı ulaşım sistemi hayata geçirilirken halka sorulmadı” şeklindeki eleştirilere de “7-8 senedir bu projenin üzerinde çalışıyoruz. 2008 yılında o çalışma sonunda 90 dakika tek bilet uygulamasını başlattık. ESHOT batar diyen yönetici arkadaşlar da aramızda. Yolcu sayımız yüzde 30 arttı. Tahsilatımız da yüzde 15 arttı. Bunun devamında aktarmalı sisteme halkı alıştırmak için 6 senedir uğraşıyoruz. Ağustos ayında Torbalı’ya ulaşacağız, bugünlerde Üçkuyular’a ulaşacağız. Projeyi açıklar açıklamaz, halkı bilgilendirmeye başlar başlamaz bir karalama kampanyası başladı. Ve çeşitli yollara, bizim hiç uygulamadığımız şeyleri yaşama sokmaya, konuyu manipüle etmeye başladılar. Bunu siyasiler yapabilir. Onun bakış açısıdır, halk değerlendirir. Ama bunu toplumu bilgilendirme görevi olan basın mensupları yapmamalıdır. İzmirli gerekeni yapacaktır. Bize yazılan yazılar, bize yapılan eleştiriler Türkiye’de kimseye yapılmaz. Biz de hatamızı göreceğiz, hatalarımızı görüp düzeltmeye çalışıyoruz. Haklı eleştiriler bizi besliyor. Kentimize daha iyi hizmet etmemizi sağlıyor. Onların hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde yanıt verdi.

UYAR’DAN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarken, kırsal kalkınma kapsamında verilen desteğin sürmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.