TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu sene de Fuar rengarenk

Uluslararası İzmir Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. Birbirinden farklı yörelere, kültürlere, gelenek ve göreneklere ev sahipliği yapan ve 83. kez kapılarını davetlilere açan fuarın bu yıl ki konuklarından sizler için bir derleme yaptık

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2014 10:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu sene de Fuar rengarenk

Altınordu Dolu Dizgin

Altınordu Spor Kulübü son dönemlerde futbol camiası adına elde etiği başarıları İzmir Fuar etkinlikleri kapsamında da sürdürüyor. Yediden yetmişe herkese hitap eden etkinlikleriyle karşımıza çıkan Altınordu, 500 metre karelik bir alanda çocuklara özgü bir futbol sahası, bayanlara özgü penaltı atış oyunu ve baba oğul langırt turnuvasıyla fuarın gözde stantları arasında. Altınordu Sosyal Faaliyetler Yöneticisi Elif Can bu yılki fuar etkinliklerini şu sözlerle anlattı, “Bu sene konseptimizi 3 oyun üzerinden kurduk. Çocuklara özgü 3 korner 1 penaltı futbol turnuvası var, playstation ödüllü bir turnuva bu, gazozuna mahalle maçları şeklinde. Diğer tarafta kadınlara LCD Tv, makyaj malzemesi ve mutfak eşyaları ödüllü penaltı turnuvamız var. Ayrıca babalar oğullar langırt turnuvası düzenliyoruz. Yaklaşık 500 metre karelik bir alanda bu sene etkinlik hizmeti veriyoruz. Cuma, cumartesi ve pazar günleri de çocuklar için tiyatro gösterileri düzenliyoruz. Ayın yedisinde, yani fuarın kapanış gününde de Altınordu’nun özel İrem Derici konseri olacak. Oyunlarımızın kayıtları dolu durumda. Hatta yarınki etkinlik faaliyetlerimizin kayıtları bile dolmuş durumda. Bu sene etkinliklere gösterilen ilgi, alaka geçen seneden çok daha fazla. Anne ve babalardan gelen ilgi çok güzel. Futbol okullarımıza çok sayıda kayıt aldık bu sene. Ailelerin bu şekilde spora olan ilgileri bize mutluluk veriyor. Tabii ki Altınordu’nun son dönemlerdeki sportif başarıları da bu seneki etkinliklere olan ilgiyi artırmış durumda. Buradan özellikle annelere ve çocuklara sporu tavsiye ediyorum. Herkes spor yapsın” dedi.

Kariyere Artı Kat

Günümüz ekonomik koşullarında işsizlik sorununa kalıcı çözüm sunmak üzere çeşitli eğitim programları başlattıklarını belirten Bemar Kariyer ekibi, 83. İzmir Fuarı’nda yerini almış durumda. Kurdukları dev stantla ilgileri üzerlerine çeken Bemar Kariyer Okulu Halkla İlişkiler ve Satış Uzmanı Yıldız Tezcan şunları söyledi: “Genel müdürlüğü İzmir’de olan bir kurumuz biz. Türkiye’nin ilk ve tek kariyer okuluyuz. Sadece kariyer anlamında değil, lisan anlamında da dil eğitimleri veriyoruz. Ayrıca yaş fark etmiyor. Bizim öğrenci kitlemiz fuara yoğun ilgi gösteren kesimin içinde yer alıyor. Yediden yetmişe herkese eğitim veriyoruz. Belli bir yaş sınırımız yok. Çocuk ve yetişkin guruplarımız var. Fuara her yıl katılıyoruz zaten. Her sene İzmir Fuar’ına ayrı bir kampanya ve özel indirim faaliyetlerimiz var. Kariyerine artı katmak isteyen herkesi İzmir Fuarı’na bekliyoruz. Biz her sene olduğu gibi yine burdayız.”

 

Pusula Fuar’ı Gösterdi

İzmir Fuarı’nın bu seneki konuklarından biri de yeni kurulan Pusula Koleji. Bireylerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini desteklemek, eğitim programları sayesinde araştırmayı, keşfetmeyi, üretmeyi öğretmek maksadıyla yola çıktıklarını belirten Koordinatör Öğretmen İnci Sarıçam, Atatürkçü düşünceye önem veren, ulusal değerlere saygılı, örf ve adetlerini benimseyen ve yaşatan, üretken, özgüven sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Türkçe’nin yanında en az iki dili daha anadili gibi konuşabilecek kişiler yetiştirmeyi de amaçladıklarını belirten okulun fahri görevlisi Sarıçam şunları da söyledi: “Okulumuz bu sene açıldı. Kadromuza çok güveniyoruz. Sosyal etkinliklerimiz oldukça fazla ve hepsi ücrete dahil. Çocukların okul malzemelerinin çoğunu biz karşılıyoruz. Velinin eğitim öğretim, yemek ve taşıt ücretinden başka masrafı olmuyor. Bu sene sadece anaokulu ve ilköğretim olarak açıldık ama seneye umuyoruz ki ortaöğretim ve lise olarak da faaliyete geçeceğiz. Merkezi bir yerde olduğumuz için tüm İzmir’e hizmet verebiliriz. Tüm velilere okulumuzu gelip gezmelerini ve bir fikir sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. Eminim ki eğitim öğretime önem veren herkes okulumuzdan memnun kalacaktır. Fuardaki standımıza herkesi bekliyoruz.”

 

Emine Abla umut dağıtıyor

Emine Topal 1994 yılından beri bilet satıyor. Müşterileriyle kurduğu sıcak ilişkiyle dikkatimizi çeken Emine Abla 83. İzmir Fuarı’nda yerini almış durumda. Kurduğu stantta yoğun ilgi gören Emine Abla, “Bu işi 1994 yılından beri yapıyorum. Herkesin umuda ihtiyacı var. Burada bir nevi umut dağıtıyorum. Bu sene fuarda gösterilen ilgiden memnunum. Geçen seneye oranla bu sene fuar etkinlikleri daha canlı durumda. Büyük ikramiyeyi tutturan müşterim olmadı ama ucundan kaçırıp teselli ikramiye alanlar oldu. Bir yılbaşında bir keresinde otuz beş bin bilet sattım. Bu çok ilginç bir olaydı benim için. Hatta bu yüzden Beyaz Show’a dahi katılmıştım. En azından İstanbul’u falan gördüm. Oraya gidip gelmek bile büyük zevkti benim için. Fuar açıldığından beri buradayım. Fuar kapanana kadar da burada olacağım. Standımıza herkesi bekleriz. Ayrıca standımızda kredi kartı da geçerlidir. Müşterilerimize duyurulur” dedi.

Sihirli Eller ‘Game of Gölge’

İzmir’in bu seneki en ilginç etkinliklerinden birisi Tansaş’ın Game of Gölge grubunun gösterileri oldu. Havanın kararmasıyla sahneye çıkan Game of Gölge grubu beyaz perde üzerindeki çeşitli gölge gösterileriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Elvis Presley’den Barış Manço’ya birçok ünlünün gölgesine elleriyle hayat veren Hasan Şahin, Mesut Şahin ve Sezer Yavuz şunları söyledi: “Tansaş’ın bu seneki fuara bizi davet etmesiyle geldik buraya. Üç gündür buradayız. Fuarın son gününe kadar burada gösterilerimize devam edeceğiz. Etkinliğimiz akşam hava karardığı zaman başlıyor mecburen. Çünkü karanlık ortama ihtiyacımız var. Havanın kararmasından saat 22:00’a kadar etkinliğimize devam ediyoruz. Burada yediden yetmişe herkes gelip bizi seyrediyor. Çok güzel bir şey bu. Çocukların ilgisi tabii ki daha fazla oluyor. Ama yetişkinlerde yoğun ilgi gösteriyor. Biz Game of Gölge grubunu kuralı yaklaşık bir buçuk sene oldu. Grubu kurduğumuzdan beri çeşitli yerlerde gösterilere çıkıyoruz. Üniversite şenlikleri, kültür merkezleri, kongreler, toplantı ve seminerler gibi çeşitli yerlerde gösterilerimizi sergiliyoruz. Ayrıca bazen konserler öncesi de çıkıp yaklaşık yirmi dakika kadar gösterilerimizi beğeniye sunuyoruz. Biz bu sene 83. İzmir Fuarı’n da Tansaş standında gösterilerimize devam edeceğiz. Gösterilerimizi izlemek isteyen herkesi standımıza bekliyoruz.” 

 

Minium Sanat Galerisi’yle Sanat…

İzmir Fuarı’nın bu seneki konuklarından biri de Minium Sanat Galerisi. İlgisi ve yeteneği olan yetişkinlere yönelik eğitim programları bulunan atölye, geleneksel süsleme sanatlarından olan tezhip ve minyatür sanatlarını hem tanıtmak hem de öğreterek yaşatmak amacıyla faaliyet verdiğini belirtiyor. Tezhip ve minyatür sanatçısı Sezen Okur 83 İzmir Fuar’ındaki stantlarını şu sözlerle tanıttı: “Minyatür ve ebru sanatlarını icra ediyorum. Aynı zamanda Anadolu Kültür ve Turizm Derneği’nin de başkanıyım. Fuardaki standımızda el sanatlarımızı sergiliyoruz, ürünlerimizi tanıtıp, eski sanatlarımızı da insanların tekrar beğenisine sunuyoruz. Atölyede akademik bir eğitim programı çerçevesinde yapılan çalışmalarda; geleneksel malzeme, teknik ve çizim kurallarına bağlı kalınarak farklı ve özgün tasarımlar oluşturma kaygısı güdülmektedir. Atölyenin ürettiği çalışmalar, geleneksel kuralar çerçevesinde olup, aynı zamanda öğrencilerin hayal gücüyle kurguladıkları özgün çalışmalardır. Atölyenin eğitmenliğini ben yapıyorum. Kaybolmakta olan kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak maksadıyla kurulan derneğimiz Anadolu’nun tarihi dokusunu, yöresel tatlarını, gelenek göreneklerini, geleneksel zanaatlarını ve sanatlarını, türkülerini illerimizin turistik mekanlarını, öncelikle kendi ülkemize olmak üzere tüm dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla sergiler, konferanslar, fuarlar, seminerler ve kermesler düzenlemektedir. Atölyemiz Minium Sanat Galerisi, İzmir Varyant’ta faaliyet gösteriyor. İsteyen herkes bizleri istediği zaman ziyarete gelebilir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.