TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘1 Milyar Kadın’ bu sene 14 Şubat’ta ‘Devrim’ için ayaklanacak

V-Day hareketinin kadınlara ve kız çocuklarına uygulanan şiddetin durdurulması için dünya genelinde başlattığı ‘1 Billion Rising‘ (1 Milyar Kadın Ayaklanıyor) hareketi, bu seneki ‘Devrim‘ teması ve danslarla bir kez daha “Kadına şiddete hayır” diyecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘1 Milyar Kadın’ bu sene 14 Şubat’ta ‘Devrim’ için ayaklanacak

1 Billion Rising İstanbul Platformu, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi şemsiyesi altında KA-DER, Kırmızı Biber Derneği, İnsanca Yaşam Kadın Kooperatifi, KAHDEM, Kadın Partisi, AÇEV ve çeşitli STK’larla işbirliği içerisinde 14 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14:00’de Kadıköy İskelesi, Atatürk Anıtı önünde buluşacak.

Kuruluşunun 15. yılı dolayısıyla, iki sene önce dünyada ‘1 Milyar Kadını‘ dans etmeye, dans ederek ‘kadına şiddete‘ tavır almaya çağıran V-Day hareketinin çağrısı yanıtsız kalmamış, 200’den fazla ülke harekete destek vermişti. Tüm dünya üzerindeki kadınlar bir kez daha seslerini birleştirerek alanlarda aynı anda dans etmeye başlayacak.

1 Billion Rising İstanbul Platformu’ndan yapılan açıklamada bu senenin teması ‘devrim‘le ilgili şöyle denildi:

“Ne acı ki, her gün birkaç kadının öldürüldüğü, töre cinayetlerine kurban verildiği, isteği dışında ve zorla evlendirilen kadın ve çocuk gelin hikayelerinin acı bir şekilde sıklıkla duyulduğu, aynı zamanda sesinin kısılmaya çalışıldığı ve görmezden gelindiği, erkek ve din egemen yaşam biçiminin dayatıldığı, güvencesiz eşitsiz koşullarda kadının çalıştırıldığı bir ortam içerisindeyiz.

Geçen sene Adalet temasıyla “Barış Çemberleri” kurduğumuz etkinliğimizde, bu yıl “Devrim” sloganıyla davul çalarak, ritim tutarak global çağrıya destek veriyoruz.”

Konuşmalar ve çeşitli etkinlikler de olacak

Organizasyonda yazar Hatice Özbay ‘Diren Kadın‘ mini gösterisiyle konuşmasını yapacak, ‘Anne Olunca Anladım’ projesi sahibi, gazeteci Ruhsal Şifacı Hülya Yıldırım ‘İçimizdeki Kadın’ı Uyandırmaya davet’ çalışmasını paylaşacak.

Yaşam Koçu Işıl Güçlü ve ekibi SH’bam dansıyla Kadınları Özgürlük Dansı’na davet edecek. Kırmızı Band Kadın Müzik Grubu ve Dilek Kavraal ise şarkılarıyla etkinliğe renk katacak. Etkinlikte çeşitli dans okullarının gösterileri de yer alacak olup, davul ve zurnalarla halay çekilerek eyleme destek verilecek.

Etkinliğin eylem dansı Aytunç Bentürk Dans Akademisi tarafından katılımcılara özel ücretsiz prova yaptırılarak, 14 Şubat’ta tüm dünyayla aynı anda dans edilmesi sağlanacaktır. (Diken.com.tr)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.