TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nalburculuk mesleği yok oluyor

1960 yılından bugüne geçimini nalbur yaparak sağlayan Ahmet Şükrü Kapancıoğulları, mesleğin artık unutulma aşamasında olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nalburculuk mesleği yok oluyor

DİLEK BAKIRKAYNAK

3 kuşaktır Kapancıoğulları olarak nalburculuk yapan Ahmet Şükrü Kapancıoğulları’nın oğlu Murat Kapancıoğulları, yıllardır babasından kalan mesleği ile yaşam mücadelesi vererek gelirini sağlıyor.

Tarihi oldukça eskilere dayanan nalburculuk mesleği artık tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. At arabalarının şehir trafiğinde yasaklanması ile birlikte artık işlerinin de sonunun geldiğini belirten nalburcu Ahmet Şükrü Kapancıoğulları, her şeye rağmen mesleğine devam ettiğini belirtti. İzmir’de bu işi gerektiği gibi yapan birkaç insandan biri olan Kapancıoğulları, küçücük dükkanında tarihi mesleği yaşatmaya çalışıyor. Kapancıoğulları, mesleğinin artık günümüzde yok olduğuna dikkat çekerek, bazılarının bu işi bırakmak zorunda kaldığını, şuanda da mesleği yürüten sayılı kişilerin kaldığını anlatıyor. Kapancıoğulları, krom, ipek elek, delikli saç, punta hasır, punta kaynaklı kafes, panel ve çit teli ve her nevi tel örgü gibi ürünleri içinde barındıran nalburculuk unutulmaya yüz tutmuş meslek arasında yerini aldığı için üzüntüsünü dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.