TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’da şampiyonluğa görkemli kutlama

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka, kupayı büyük bir coşkuyla kutladı

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2015 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka’da şampiyonluğa görkemli kutlama

Yeşil-kırmızılı oyuncular ve teknik heyet, Karşıyaka Belediyesi'nin önünden dün saat 21.00'de üstü açık otobüse bindi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Başkan Ali Erten, otobüsün önünden kortej oluşturarak yürüdü. Karşıyakalılar, binlerce taraftarın eşliğinde Çarşı'dan geçti. Bu esnada sahil boyuncu patlayan havai fişekler meşaleler geceyi aydınlattı. 

Pınar Karşıyakalı basketbolcular, taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle Bostanlı Rekreasyon alanında kurulan sahneye kadar 3 kilometrelik yolu 3 saatte alabildi. Takım kutlama alanına vardığında coşku doruğa ulaştı. Alanı dolduran on binlerce Karşıyakalı, ‘Şampiyon Kafsinkaf’ tezahüratlarıyla yeri göğü inletti. Kaf-Kaf'a 3 sezonda 3 kupa kazandıran Antrenör Ufuk Sarıca ve oyuncular, isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildi. 

DOYASIYA KUTLAMA GÜNÜ

Bu şampiyonluğu 28 yıl beklediklerini söyleyen Başkan Ali Erten, Eski Başkan Fatih Diniz'i de sahneye davet ederek, “Bugün kupayı doyasıya kutlama günü” dedi. Gün içinde İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ne 100 metrelik dev bir Karşıyaka bayrağı asan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Ufuk Sarıca'nın da söylediği gibi bizim hayallerimiz hep büyük oldu. Üstgeçitlere değil Boğaz Köprüsü'ne astığımız bayrağa Asya ve Avrupa selam duruyor” diye konuştu. 

Teknik heyet, oyuncular, yönetim ve taraftarın büyük özverisiyle yıllar sonra şampiyonluğun geldiğini söyleyen Akpınar, “Şampiyonluk geldi, salı günü Euroleague'i de Karşıyakamıza getireceğiz” ifadelerini kullandı. Karşıyakalılar, konuşmaların ardından hep birlikte şampiyonluk pastasını kesti. Alanı dolduran taraftarla birlikte tezahürat yapan oyuncular, finalde Ankara'nın Bağları şarkısı eşliğinde hep birlikte göbek attı.

KARŞIYAKA BAYRAĞI İSTANBUL BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE

Türkiye Basketbol Ligi play off finalinde Anadolu Efes'i 4-1'le geçerek 28 yıl sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka, yeşil kırmızılı bayrağını İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ne astı. İstanbul Valiliği, Karşıyaka'nın talebi üzerine 100 metrelik dev bayrağın köprüye asılmasına izin verdi. Fikri ortaya atan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, taraftarlarla birlikte İstanbul'a giderek Boğaz'ı yeşil-kırmızılı renklere selam durduran bayrağı sallandırdı.

Pınar Karşıyaka'nın başarısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bir kutlama mesajı yayınladı. Mesaj şöyle: “Türkiye Basketbol Ligi 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ‘Karşıyakamızın’ bu büyük başarısı nedeniyle duyduğum gururu ifade edecek sözcükleri bulmakta zorlanıyorum. Tribündeki taraftarından sporcusuna, teknik heyetinden yönetim kurulu üyelerine kadar her kademedeki Karşıyaka sevdalılarının emeği ve alın teri ile elde edilen bu büyük başarı, hiç şüphem yok ki kentimizin tarihine altın harflerle işlenecektir. Teşekkürler Kaf-Sin-Kaf…” (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.