TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZBAN’a 200 milyonuncu yolcu bindi

Ağustos ayında 4 yılını dolduracak olan İzmir Banliyö Sistemi, 200 milyonuncu yolcu coşkusu yaşadı. Alsancak Garı’nda düzenlenen törenle 200 milyonuncu yolcu olarak turnikelerden geçen Elif Özçiçek’e bir yıllık ücretsiz geçiş kartı hediye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZBAN’a 200 milyonuncu yolcu bindi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

 

İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) Alsancak İstasyonu’nda turnikelerden geçen 200 milyonuncu yolcuya İZBAN Genel Müdür Sabahattin Eriş ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev’in katıldığı törenle ödül verildi. 4 yıla yaklaşan sürede 200 milyon yolcuya ulaşmaktan duydukları sevinci dile getiren Sabahattin Eriş, “2010 tarihinden itibaren 200 milyonuncu yolcuya ulaşmış bulunuyoruz. Bize destek veren yolcularımıza teşekkür ediyor, Elif’e de öğrenim hayatında başarılar diliyoruz. Kazandığı 1 yıllık ücretsiz geçiş kartını güle güle kullansın” diye konuştu.

 

“YOLCU SAYIMIZ ÜLKE NÜFUSUNU GEÇTİ”

Ülkenin nüfus sayısını ciddi oranda aşmış yolcu sayısına ulaştıklarının belirten İZBAN Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise “İZBAN’ın alacağı yeni setlerle hem kapasitesi hem güzergahı uzuyor. Geçtiğimiz dönemde 50 milyonuncu yolcuya yine böyle bir tören yapmıştık. Aradan kısa bir zaman geçmesine rağmen 200 milyonuncu yolcumuzu İZBAN’la buluşturduk. Eminim ki 500 milyonuncu yolcumuza da çok kısa zamanda ulaşacağız” dedi.

 

BAKİYESİ YETETSİZDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Elif Özçicek, 200 milyonuncu yolcu olarak turnikeden geçince konfetilerin patlaması ve sirenlerin çalmasıyla şaşkına döndü. Ne olduğunu anlayamayan Özçiçek, ödülü kazandığını duyunca şaşkınlığı iki kart arttı. Bakiyesi yetersiz olduğu için ilk denemesinde turnikelerden geçemeyen Özçiçek, kartına dolum yaptıktan sonra tekrar turnikelere geldi. Kartını basıp turnikelerden geçen Özçiçek sürprizle karşılaştı. İZBAN’ın 200 milyonuncu yolcusu olan ve bir yıllık ücretsiz İZBAN biniş hakkı kazanan Ece Özçiçek, “Şaşırdım, böyle bir şey beklemiyordum. Çok sürpriz oldu. Bir yıllık serbest geçiş hakkı kazandığım için mutluyum. İzmir gibi bir yerde sürekli İZBAN’ı kullandığım için böyle bir hediye almaktan mutluyum” diye konuştu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.