TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şemdin Sakık çözüm sürecini yazdı

Sakık, PKK terörünün sonlandırılmasına yönelik görüşlerinin bertaraf edildiğini ve susturulmak istendiğini kendi el yazısı ile dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2014 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şemdin Sakık çözüm sürecini yazdı

Örgütün tepesinde 18 yıl, dünün muhasebesini yaptığı cezaevinde de 17 yılı geride bırakan Sakık, parmaklıklar ardından kaleme aldığı mektubunda çözüm sürecine bakış açısını, ‘bu ülke için bir şeyler yapmak isterim’ sözüyle beklentilerini ve hayata tutunma çabasına yönelik çok özel satırlara yer verdi.

“SUSTURULDUM”

Sakık, PKK terörünün sonlandırılmasına yönelik görüşlerinin bertaraf edildiğini ve susturulmak istendiğini kendi el yazısı ile dile getirdiği mektubunda şu satırlarla anlattı: “Aslında ilk günden itibaren sessiz kalmadım. Kendi penceremden gördüğüm gerçekleri 17 kitapta kaleme aldım. Bu kitaplardan 8 tanesi yayınlandı. Yüzlerce siyasi içerikli mektup ve makale kaleme alıp ilgililere gönderdim. Hemen her büyük ve küçük (ilgili) davada tanık olarak dinlendim. Hiçbir ifadem ya da yazımın aksi çıkmadı. Hep doğrulandım. Doğrulanmanın yorgunluğunu yaşıyorum. ‘Söylediklerim hiç ciddiye alınmadı’ desem doğru olmaz. Ama ‘silahlı Şemdin’nin sözleri dana çok dinleniyordu’ demek zorundayım. Kalem tutan ellerime uzanan pek az oldu. Özellikle ‘Çözüm süreci denilen muammanın başlamasıyla birlikte görüşlerim tümden göz ardı edildi. Hatta ‘süreci sabote edebilir. Öcalan hazretini kızdırabilir’ mantığıyla olabilir ki beni tümden susturdular.”

GEZİ VE17-25 ARALIK OPERASYONLARI YORUMU

Cezaevinde kaldığı sürece kalem ve kağıda tutunarak 17 kitap ele alan Sakık, Adalet Bakanlığı onaylı tüm kitaplarında neredeyse PKK kitlesinin bir koyun sürüsünden farksız olduğunu öne sürüyor. Son olarak ‘Çözüm Süreci’ isimli 17’inci kitabının ilk sayfasına imzalı olarak kendi el yazısı ile yazdı satırlarda Gezi Direnişi ve 17-25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen operasyonlara ilişkin şu yorumlarda bulundu: “2013’te üç büyük operasyon gerçekleşti. 2014 yılında ise ‘büyük fiyasko’ yani, İslamcı militanlara yapılan yatırım. Bu öyle büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı ki, PKK’nın 40 yıllık savaşından kirli ve daha kırıcı bir savaş, hatta ülkenin bekasını tehlikeye atabilecek bir savaş kapıda bekliyor. Aklımız yardımcı olsun.”

İSTENEN KÜRT-ERMENİ VE YAHUDİ ÜÇGENİ

Kitabında Ortadoğu’da Kürt-Ermeni-Yahudi kuşağının oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Sakık, özellikle Esad rejiminin devam ettiği sürece Suriye topraklarının Türkiye için bir bataklıktan ibaret olacağını ve karışıklığın devam ettiği sürece Kuzey Irak’tan sonra ikinci bir Kürdistan’nın da Suriye’de kurulmaya çalışıldığını öne sürüyor. Sözde Kürdistan projesinin Yahudilerin Ortadoğu’daki yalnızlığına son vermek ve Ermenileri tecritten kurtarmak olduğunu belirtiyor. Ortadoğu’da yaşanan iç karışıklıkla mezhepsel bir tablo oluşturulmak istendiğine dikkat çekerek oluşturulmak istenen en büyük kuşağın Yahudi-Kürt-Ermeni kuşağının olduğunu ifade ediyor.

 “SANATÇILARLA OLMAZ”

Sakık, kitabında iki halkın birlikte yaşamamasının tek yolunun PKK’nın tasfiyesini olduğunu belirttiği satırlarda örgütünün 2012 yılında ağır darbeler yaşadığını bunun için de silah bırakmaya yanaşması için koşulların her zamankinden daha fazla olgunlaştığını aktarıyor. PKK’nın tasfiyesinin gerçekleştiği takdirde sayısız korku duvarlarının yıkılacağını açıklayan Sakık; “Silah bırakma şiddetine son vermek için Öcalan’la, PKK ile BDP ile PKK muhalifleriyle, köy korucularıyla, polisle, askerle, kısacası şiddete direkt ya da dolaylı olarak bulaşan herkesle görüşülmelidir. Sanatçılarla, yazarlarla, gazetecilerle, siyasetçilerle görüşmektense onlarla görüşmek daha değerlidir” görüşleri yer alıyor. (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.