TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım, Konak Belediyesi’ne notunu verdi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi'nin geride kalan bir yılını değerlendirme gündemiyle partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ve İlçe Meclisi üyeleriyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2015 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım, Konak Belediyesi’ne notunu verdi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'nda Konak Belediyesi'nin geride kalan bir yıllık hizmet performansının değerlendirildiği toplantıya Yıldırım'ın yanı sıra Meclis üyeleri Bilal Doğan, Ömür Şanlı, Ebru Aslıer, Nurdan Metin, Sait Baştaş, Abdullah Siyahkoç, Metin Özçeri, Tevfik Erdoğan, Ünal Özsır ve Halit Şerit katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi'nin geride kalan 1 yılda genel anlamda başarısız bir görüntü çizdiğini belirterek, "Sayın Sema Pekdaş yönetimindeki Konak Belediyesi’nin 30 Mart 2014’ten bu yana ciddi bir projesini ya da uygulamaya konulan bir çalışmasını göremedik. İlçenin artık kangrene dönüşmüş trafik, otopark, imar, hava kirliliği, çarpık kentleşme, pazaryeri ve esnafın sorunları gibi meselelere iyice yabancı oldukları gibi, ileriye dönük bir çözüm vizyonuna da sahip olmadıklarını görüyoruz. Ancak Sayın Pekdaş’ın önünde 4 yıl daha var. Bu uzun sürede umuyoruz ki notunu düzeltir ve Konaklılar için hizmet üretebilir” dedi.

Konuşmasının devamında Konaklıların sorun olarak gördüğü meselelere belediye yönetiminin aynı doğrultuda bakmadığını söyleyen Yıldırım, “Hal böyle olunca doğal olarak bir çözüm rekfelksleri de olmuyor. Emekçiyi işten çıkarmak ve asker aylıklarını kesmek dışında kamuoyuna yansıyan bir icraatlarını görmedik. Her yağışta alt geçişleri suyla dolan bir ilçe olarak Konak mevcut sorunlarıyla boğuşmaya dün olduğu gibi bugün de devam ediyor" diye konuştu.

BİLAL DOĞAN: KEMERALTI KAN AĞLIYOR

Yıldırım ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kemeraltı esnafının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Tarihi Kemeraltı dün olduğu gibi bugün de sorunlarla boğuşuyor. Yatırımcı bölgeden kaçıyor. Bununla birlikte Alsancak bölgesinde görüntü ve gürültü kirliliği de devam etmekte. Konak'ta belli bölgeler çöp toplama dışında bir hizmet alamıyor. O da yarım yamalak... Genel anlamda ise ilçe sakinlerinin günlük yaşantılarına etki edecek bir hizmete rastlamadık. Oysa belediyeler sınırları içerisinde yaşayan hemşerilerinin günlük ve sosyal yaşamını, ekonomik koşullarını geliştirecek hizmetlere imza atma yükümlülüğündedir.  Ancak Konak Belediyesi, dönem dönem düzenlediği içi boş basın toplantılarının dışında hizmet üretememiştir" şeklinde konuştu.

ÖMÜR ŞANLI: VARSA YOKSA KARDEŞ BELEDİYE PROJELERİ

Doğan'ın ardından gündemle ilgili görüşlerini açıklayan Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ise şu ifadelerde bulundu: “Geride bıraktığımız 1 yılda aslında Konak ilçesinde birçok şeyin değişmesi gerekirdi. Ancak Konak adeta yerinde saydı. Belediye, ‘kardeş belediyeler’ projelerine imza atmak ve halkı kutuplaştırıcı eylemlere otobüs kaldırmak dışında gözle görünür bir hizmet getiremedi. Belediyenin 1 yıl boyunca Konak halkına hizmet için ayırdığı bütçenin nerelere harcandığını merak ediyoruz. Sadece muhalefet olsun diye konuşmuyoruz. Varoş yine aynı varoş, Hatay yine aynı. Bir kapalı pazaryerini bile bitiremeyen bir Konak Belediyesi'nden biz ne bekleyebiliriz? Bundan sonra büyük icraatlar beklemiyoruz. Her zaman desteğe de hazırız, ama keşke umudumuz olsa da yapabilseler” ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.