TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Allah'a emanet çalışıyoruz!

Türk Büro Sen İzmir 2 Nolu Şubesi teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz olayını protesto etmek için adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Allah'a emanet çalışıyoruz!

TANER UYANIKER

Türk Büro Sen İzmir 2 Nolu şubesi teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz olayını protesto etmek etmek için adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını gerçekleştiren Türk Büro Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Sevim Gökalp, "31 Mart 2015 tarihinde Terör Örgütü mensuplarınca rehin alınması sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve adalet camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi.

"ADLİYELERDE ÖNLEM YOK"

Adliyesi'ne girdiklerini söyleyen Gökalp, "Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın makamına kadar  girerek, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ı rehin almışlardır. Çağlayan adliyesindeki yaşanan güvenlik zaafiyeti geçtiğimiz yıllarda Danıştay saldırısında da yaşanmış, o dönemde de AKP hükümeti güvelik önlemlerini arttırılacağını, bir daha böyle terör olaylarının olmaması için her türlü tedbirin alınacağını söylemişti. Ancak 31 Mart günü yaşanan olay hiçbir önlem alınmadığını ve adliyede çalışanların Allah'a emanet bir şekilde görev yaptıklarını ispatlamıştır" diye konuştu.

"BAŞKANLIK SEVDASI KAOSA SÜRÜKLEDİ"

"Üstünlerin hukukunda hukunun üstünlüğüne" geçiyoruz diyen siyasi iktidarın kendi üstünlerin hukukunu kurduğunu belirten Gökalp, şunları söyledi: "AKP iktidarı boyunca bir çok hukuksuzluğa göz yummuştur. Mahkeme kararları tanınmamıştır. Cumhuriyet ile yönetilen ülkemiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi sevdası ile kaosa sürüklenmektedir. Siyasi iktidarın aldıkları çözüm süreci desteği ile kendilerinde Adliyeye girme hakkı gören terör örgütü üyeleri Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ı şehit etmişlerdir.  31 Mart günü yaşanan kriz hükümet tarafından yönetilememiştir. Ülkemizde adaletin ve hukukun sağlanabilmesi için daha kaç savcımız şehit edilmelidir. Dün yaşanan bu olay sadece bir savcının öldürülmesi değil, hukukun katledilmesidir. Sıkılan kurşun Türk Adaletine sıkılmıştır. Bu olay tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. Siyasi iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler neticesinde bu terör saldırısı yaşanmıştır. Biz de bu krizi yönetemeyen iktidar sahiplerini istifaya çağırıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.