TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye’de seçim güvenliği tehlike altında”

Diyarbakır’da gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, seçim güvenliği ve dürüstlüğünün tehlike altında olduğunu belirterek, hükümetten bu konuda 78 milyon vatandaşa güvence vermesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye’de seçim güvenliği tehlike altında”

Diyarbakır’da gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, seçim güvenliği ve dürüstlüğünün tehlike altında olduğunu belirterek, hükümetten bu konuda 78 milyon vatandaşa güvence vermesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da gazetecilerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, bütün seçim süreçlerinin zor olduğunu ancak bu seçim sürecinin daha zor olduğunu kaydederek, nedeninin ise seçim güvenliği ve dürüstlüğünün tehlike altında olması olduğunu dile getirdi. AK Parti’nin iktidara geldiğinden beri seçim güvenliği ve dürüstlüğünün tartışılmaya başlandığını ileri süren Tanrıkulu, "Hem seçim güvenliği hem de dürüstlüğü bakımından Türkiye en zor günlerini yaşıyor. Sokağa çıktığımız her yerde bütün seçmenlerin bize ilk sorduğu soru şu, ‘Sandıkları koruyacak mısınız, oylarımıza sahip çıkacak mısınız?’ Seçimin güvenliği ve dürüstlüğü konusunda bu kadar kuşku duyulan başka bir dönem olmamıştır. ‘Biz her oya, herkesin siyasi görüşüne saygılıyız. AK Parti’ye oy versin vermesin. Her oy kutsaldır. Bu bizim güvencemiz altındadır’ diye bir sözü ne Erdoğan’dan ne de Davutoğlu’ndan duyduk. Çıksınlar 78 milyon vatandaşımıza güvence versinler. Bütün siyasi partilere oy verecek vatandaşlarımızın oyları güvencemiz altındadır desinler" dedi.

Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’da olduğunu anımsatan Tanrıkulu, AK Parti’nin tarihinin en kötü mitinglerinden birincisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a geldiğinde, ikincisini ise Davutoğlu’nun geldiğinde yaptığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı mitingde, AK Parti'li bazı vatandaşların meydan kenarında ağladığını yakın dostlarından duyduğunu anlatan Tanrıkulu, ağlayanların meydanın hali ve Erdoğan’ın üslubu yüzünden Diyarbakır’da AK Parti’nin geldiği noktaya ağladığını iddia etti. (İHA/DİYARBAKIR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.