TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Büyükşehir sözünü tutsun”

Kemeraltı Hisarönü esnafı dört yıl önce projesi kabul edilen ama hala yapılmayan pranga sözüne ve her yağmurda sele dönen yollara sitem etti

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Büyükşehir sözünü tutsun”

TANER UYANIKER - Kemeraltı Hisarönü’ndeki esnaf İzmir Büyükşehir’den şikayet etti. Esnaf; yıllar önce projesi kabul edilen ve kapalı çarşı gibi bir dönüşüme uğratılacağı söylenen Hisarönü’nün hala aynı kaldığını ve bir değişikliğin yapılmadığını söyledi. Esnafın sıkıntısı sadece pranga değil aynı zamanda her yağmurda yürünmez hale geldiğini iddia ettikleri yollar için de şikayetçiler. Konuyla ilgili konuştuğumuz Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, “Kemeraltının sorunları ne yazık ki bitmiyor. 2015’te Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sözüne göre mayıs ayında kemeraltında çalışmaya başlayacaklar. Biz Belediye’yle görüşüyoruz. İnşallah iyi şeyler olmasını umut ediyoruz. Belediye’ye sorunları anlatmak uzun bir süreç bunun yanında genel ve yerel seçimlerin araya girmeleri bu projeleri engelledi. Bir an önce başlanmasını istiyoruz” dedi. Su sorunuyla ilgili ise, “Altyapıyla ilgili çalışma yapacaklarını söylediler. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Mavişehir’deki yapılan o vakumlu sistemin kemeraltında yapılacağını söyledi. Biz de bir an önce yapılmasını istiyoruz. Şu an için herşey Büyükşehir’in dudakları arasında” diye konuştu.

MAHSUR KALANLAR VAR

Bu konuyla ilgili görüşlerini aldığımız esnaf  Erdem Güner şunları söyledi: “Komple kapanacak diye yedi tane proje sundular. Biz 7. proje uygundur dedik ama onun ardından bir şey yapılmadı. Güneş enerjisi filan konulacak da demişlerdi. Biz kendimize göre yenileyelim diyoruz Büyükşehir Belediyesi izin vermiyor. Biz şikayetlerimizi söylememize rağmen kimse ilgilenmedi. Madem yapmayacaktınız bizi neden çağırıp oy kullandırdılar. Esnaf olarak toplanıp bu durumu konuşmak istiyoruz. Bir diğer sorunumuz yağmur yağdığında hiçbir vatandaş buraya giremiyor. Camide mahsur kalanlar bile oluyor onları yola tahta atarak çıkartıyoruz.”

VERİLEN SÖZ TUTULMADI 

Hisarönünün komple kapatılacağı sözünün verildiğini söyleyen esnaf Emir Maden, “Hisarönü komple kapatılacaktı, yağmur suyu insanların başına akmasın için yapılacaktı. Bu proje dört yıl önce gündeme geldi projeler sunuldu. Bu konuyla ilgili seminerler oldu.  4 yıl önce ha bugün ha yarın yapılacak dendi ama verilen söz gerçekleşmedi” diye konuştu.

YILLARCA ÇÖZÜLEMEYEN BİR SORUN

Görüşüne başvurduğumuz diğer esnafımız Serkan bey ise, “Burada 15 dakika yağmur yağsa bile burası göl oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne şikayetimiz oldu. Sonuç olarak geldiler,  beş santim mazgal yaptılar ama 40 santim suyu engelleyemediler. Yağmur yağdığında kimse gelmiyor biz de çok fazla mağdur oluyoruz. Yıllarca çözülemeyen bir sorun haline geldi bu durum belediyenin bu sorunu çözmesini istiyoruz” dedi.

MÜŞTERİ RAHAT DEĞİL

Hisarönü’nde gümüşçülük yapan Cevriye Ülkeren Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasına rağmen hala su baskınlarının devam ettiğini söyledi. Masalardan da şikayet eden Ülkeren, “Masaların her yerde olması çok kötü 2 kişi bir anda geçemez. Müşteri rahat değil” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.