TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak’ın parklarına çocuk eli değecek

‘Kentte Çocuk Var’ teması kapsamında hazırlanan Çocuk Hakları Parkı’ projesinin ilk toplantısına katılan çocuklar Başkan Sema Pekdaş'a nasıl bir park istedikleri hakkında fikirlerini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak’ın parklarına çocuk eli değecek

Belediyecilik hizmetlerinde katılımcı demokrasi anlayışını hayata geçiren Konak Belediyesi, kente dönük projelerde ilçede yaşayanların fikirlerini alırken çocukları da unutmadı. İzmir’de ilk olacak ‘Çocuk Hakları Parkı’ projesi için Konaklı çocukların görüşlerine başvuruldu. Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Mavi Uçurtma Çocuk Hakları Derneği (MUÇHA) işbirliğinde ilki Kılıçreis Parkı'nda düzenlenen toplantıya bölgede yaşayan ve burada yer alan okullara giden çocuklar katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da çocukların fikirlerini dinlemek üzere belediye bürokratlarıyla birlikte toplantıda hazır bulundu.

HAYALLERİNDEKİ PARKI RESMETTİLER
‘Kentte Çocuk Var’ teması kapsamında hazırlanan ‘Çocuk Hakları Parkı’ projesinin ilk toplantısına katılan çocuklar nasıl bir park istedikleri hakkında fikirlerini dile getirme fırsatı buldu. Hayallerindeki parkı çizdikleri resimlerle anlatan minikler, çocuk haklarına uygun bir parkın nasıl olması gerektiği hakkındaki yaratıcı fikirlerinin yanı sıra engelli ve ileri yaştaki bireyleri de kapsayan düşünceleriyle büyüklere örnek oldu. Toplantıya katılan çocuklar adına konuşan 7. sınıf öğrencisi Cansu Bayezit, Kılıçreis Parkı'nın daha görünür kılınmasını ve rengarenk çiçeklerle kaplı bir park görmek istediklerini söyledi. Engelli arkadaşlarını da unutmayan Cansu, “Biz istediğimiz gibi salıncağa biniyor, kaydıraktan kayabiliyoruz. Ancak engelli arkadaşlarımız da var. Onların da rahatça kullanabileceği oyuncaklar istiyoruz” dedi.

YURTTAŞLIK BİLİNCİ GELİŞİYOR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yurttaşlık bilincinin erken yaşlarda kazanılmasının önemini vurguladı. Yapılan belediye çalışmalarında katılımcılık anlayışı gereği vatandaşların fikrini dinlediklerini ve bu süreçlere çocukları da katmak istediklerini dile getiren Başkan Pekdaş, “Çocukların yurttaş olma bilincini ufak yaşlardan itibaren kazanmaları, yaşadıkları yere ilişkin sorumluluk duymaları bizim için önemli. Dolayısıyla çocukların parka ilişkin fikirlerini almamız, onların yaratıcılıklarını geliştirmeleri yanında yurttaş olma bilincine sahip olmaları adına atılmış adımlar. Düzenlemeyi düşündüğümüz parklarda çocukların da katılımcı bir süreçte fikirlerini almak istiyoruz” diye konuştu. Başkan Pekdaş toplantı sonunda çocuklarla birlikte parkı gezdi, bu sırada parka gelen vatandaşlarla da sohbet etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.