TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“100 yıl geçsin MHP iktidar olamaz”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 7 düvelin AK Parti'ye saldırdığını ve hizmetlerini yeterince izah edemediklerini ifade ederek, "Milletin verdiği mesajı alacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“100 yıl geçsin MHP iktidar olamaz”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından partisinin Sivas il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Bakan Yılmaz, "Milletin verdiği mesajı alacağız, nerede eksik yaptık, nerede hizmetlerimizi anlatamadık. Biz 80 yılda yapılan hizmetlerden çok daha fazlasını yaptık, öncelikle bunu çok net olarak söyleyelim. Ama vatandaşa izah edemedik. Türkiye genelinde hizmetlerimizi anlatamadık" dedi.

Bakan Yılmaz daha sonra muhalefete yüklenerek, "MHP iktidar olamaz dedik, oldu mu iktidar? Oy oranını ne söyledik 15'tir, 17'dir olsa olsa 18'dir dedik. Kaç aldı? Yüzde 16 aldı. Söylediğimiz doğru çıktı mı? Velev ki Kafdağı'nın arkasındaki hayalleri yüzde 20 olsa dahi yine iktidar olamaz dedik. Çok net söylüyorum 100 yıl geçsin MHP yine iktidar olamaz. Önümüzdeki seçimle alakalı değil. CHP de olamaz. Neden olamaz? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan milletvekili çıkarma kapasitesi olmayan hiç bir parti iktidara gelemez. Türkiye'de şu anda tek parti vardı. Tek parti AK Parti'ydi. Çünkü Doğu ve Güneydoğu'da da birinci olan partiydi. Biz şunu söyledik, 'AK Parti'yi zayıflatırsanız Türkiye'yi zayıflatmış olursunuz' dedik. Bunu Sivas'ın dışında Türkiye'nin geneli için söylüyorum. MHP İktidar olabilir mi? Olamaz. Muhalefette kalacak mı? Kalacak. Muhalefetten hizmet gelir mi?" şeklinde konuştu.

"3'Ü BİR ARAYA GELİP KOALİSYON KURSUNLAR"

Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun HDP'nin barajı aşmasıyla ilgili yönelttiği soru üzerine ise, "Türkiye'de etnik milliyetçiliği kullanarak siyaset yapan 2 tane parti var. Birisi HDP birisi de onun karşılığında MHP. İkisi birbirini besliyor. İkisinin birbirini beslediğini bu coğrafyalarda görmüş olduk. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Oysa Türkiye'nin çimentosunu, farklılıklarını zenginlik olarak görmekten, birini diğerini yok etmek şeklinde görmemek lazım. Ne söyledik başka. İktidar olursa AK Parti olur, eğer iktidar AK Parti olamazsa ne olacak? MHP artı CHP artı HDP. İki parti dahi iktidar olmaz. Çünkü AK Parti 40'ın üzerinde bir rakam. Dolayısıyla 3'üncü partinin mutlaka gelmesi lazım. Şimdi diyorlar ki 'Biz HDP ile yapmayız.' Adaletli bir seçim olmadığını söylüyorlar. Nasıl adaletli bir seçim değil. İsrail AK Parti'ye saldırır, BBC AK Parti'ye saldırır, bütün Amerikan yayın organları AK Parti'ye saldırır, HDP, MHP, CHP, Saadet Partisi AK Parti'ye saldırır. Birbirlerinin aleyhinde tek kelime söylediler mi? Söylemediler. Ve ondan sonra da bu bir adaletli seçim olmaz deniyor. Aziz milletimizin vicdanında bırakıyorum. Millet AK Parti'nin iktidar da değil de diğer üçünün iktidar kurmasını istediyse, bunlarda bir arada kurmak istiyorsa hoş geldi sefa geldiler. Biz onları, CHP'yi, MHP'yi, HDP'yi yönetemeyiz. Bunların üçü de AK Parti gitsin dediler. AK Parti gitti, 3'ü bir araya gelip koalisyon kursunlar” şeklinde yanıtladı.

"TÜRKİYE'Yİ KOALİSYONA MAHKUM ETMEYİN"

Bakan Yılmaz muhalefetle hizmet gelmeyeceğini ifade ederek, "Türkiye'yi koalisyonlara mahkum etmeyin. Koalisyonu Türkiye 90'da gördü, 70' de gördü dolayısıyla kim memnundu. Bakın Avrupa artık koalisyonla bu ülke yönetilemez diye kanun çıkarıyor. Ancak sonuçta milletin vermiş olduğu mesaj başımızın üzerindedir” dedi. (DHA/SİVAS)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.