TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama Kermesi'ne coşkulu açılış

79. Uluslararası Bergama Kermesi, görkemli bir açılış töreni ile başladı

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama Kermesi'ne coşkulu açılış

79. Uluslararası Bergama Kermesi, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ile başladı. Geleneksel açılış kortejinin startı verildi. Endüstri Meslek Lisesi’nin önünden başlayan yürüyüşe Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyeleri, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kermesin bu yılki konuğu olarak Romanya ve Makedonya’dan Bergama’ya gelen Avrupalı halk dansları toplulukları ile Mersin Silifke Belediyesi halk dansları topluluğu kortejdeki yerini aldı. Belediye bandosunun marşları ve vatandaşların alkışları eşliğinde Bergama sokaklarında yürüyen kortej, İstiklal Meydanı ve Şadırvan mevkii güzergahını takip ederek açılış programı için Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

ATATÜRK’ÜN MİRASI

Başkan Gönenç, Bergamalıların bu onuru 79’uncu kez yaşadığını belirterek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir mirası kermes. O nedenle bu kent için, bu kentteki insanlar için bir festivalden çok daha öte anlamlar taşıyor. Ben de her Kermeste ayrı bir heyecanı sizlerle beraber paylaşıyorum. Çünkü dile kolay, 79 yıl. Değil bir insan hayatı, bir ülkenin yaşamı içinde bile çok uzun sayılabilecek bir süreyi Bergamalılar bir festivalin ömrü ile eş kıldı. Hiç ara vermeden onu düzenledi ve düzenlemeye devam edecek” dedi.

“HOŞ BİR İZ BIRAKACAK”

Bergama’ya ziyareti sırasında verdiği direktifler doğrultusunda kermesin düzenlenmesine öncülük eden Ulu Önder Atatürk’ün “Burasının dahilde ve hariçte kendisini tanıtması lazım. Bu müstesna yurt köşemizin insanları bir panayır yaparak kendilerini tanıtma gayreti göstermeli” sözlerini hatırlatan Bergama Belediye Başkanı, “Umuyorum ve diliyorum ki bu kermes de geçmişten bugüne gelen kalitesine, anlamına uygun bir etkinlikler dizisi ile gerçekleşir. Tüm Bergamalılara bu sahiplenme için teşekkür ediyorum. Sevgili Bergamalılar hepinize katılımcılar ile birlikte anılarınızda hoş bir iz bırakacak güzel bir kermes diliyorum” diye konuştu.

SAHNEYE ÇIKANLAR BÜYÜLEDİ

Başkan Gönenç’in ardından Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz da kürsüye gelerek 79. Uluslararası Bergama Kermesi’nin, kültür ve sanat aktiviteleri ile dolu bir içeriğe sahip olduğuna dikkat çekti. Kermesin başlamasına öncülük etmesinin Ulu Önder Atatürk’ün öngörüsünün, geleceği görüşünün önemli göstergelerinden biri olduğunu söyleyen Kolsuz, herkesin dolu dolu bir hafta geçirmesini diledi. Açılış konuşmalarının ardından So Soul Band Jazz Orkestrası sahne aldı. Birbirinden farklı dillerde geniş bir repertuarla Bergamalılar ile buluşan orkestranın performansı etkileyiciydi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış programına hiç es verilmedi. Jazz Orkestrası yerini Gözde – Batu Salsa Gösterisi’ne bıraktı. İkilinin dansları Bergamalılardan tam not aldı. Geleneksel halk dansları da unutulmadı. Kozak Aşağıbey Halk Oyunları Topluluğu, Bergama yöresine ait ezgilerle dans etti. Kozak ekibinin ardından Makedonya ekibi çıktı sahneye. Ve beklenen an geldi. Ünlü keman virtüözü Canan Anderson nefes kesen performansı ile Bergamalıları büyüledi. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık Anderson’ın müziğine şarkı sözleri ile eşlik ederken cep telefonu kameraları da kayıttaydı.

Ünlü sanatçı yaklaşık bir saat sahnede kaldı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, gecenin sonunda Anderson’a teşekkür plaketi verdi. Başkan Gönenç, Canan Anderson gibi keman çalmak isteyen çocukların Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde verilen keman kurslarına katılmalarını tavsiye etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki program devam ederken Gül Park Amfi Tiyatro’da da Bergama Belediyesi Müzik Grupları dinletisi vardı. Konserin ardından Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü Satranç Turnuvası gerçekleştirildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.