TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıda Çarşısı esnafına Başkan morali

İzmir esnafının can damarı konumundaki Yenişehir Gıda Çarşısı’nı ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sorunlarını dinlediği çarşı esnafına yeni dönemde hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2014 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gıda Çarşısı esnafına Başkan morali

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olan Yenişehir Gıda Çarşısı’ndaki esnafla bir araya geldi. 2 binin üzerinde işyerinin faaliyet gösterdiği çarşıdaki sorunların tespiti ve çözüm yollarının üretilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya çok sayıda esnaf temsilcisinin yanı sıra bölge muhtarları da katıldı. Görüşmede güvenlikten otoparka, temizlikten çarşı içinde kurulan Bitpazarı’na kadar birçok konu masaya yatırıldı, çözüm önerileri paylaşıldı. İzmir’in toptancılar çarşısı olarak bilinen Gıda Çarşısı’ndaki esnafa çağrı yapan Başkan Pekdaş, “Birlikte çalışıp, işbirliği içinde olmalıyız” dedi.

ÇÖZÜM İÇİN ORTAK KOMİSYON
Gıda Çarşısı’nın sadece Konak için değil, İzmir için de önemli bir merkez olduğuna vurgu yapan Başkan Pekdaş, Basmane, Kemeraltı, İkiçeşmelik gibi Gıda Çarşısı’nın da kendine özgü sorunları olduğunu, belediye olarak bu sorunları çözmek için çalıştıklarının altını çizdi. Kentteki diğer kamu kurumlarıyla uyum içinde çalışarak, bölgesel çözümler ürettiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, başta Bitpazarı olmak üzere çarşının öncelikli sorunlarına çare bulacaklarını söyledi.

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ
Her gün binlerce esnafın dükkan açtığı, binlerce kişinin de alışverişe geldiği çarşının sorunlarının tespiti, çözüm önerilerinin hayata geçirilmesinde işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Pekdaş,“Göreve geldikten sonra gördüm ki; kurumlar arasında hatta bir kurumun müdürlükleri arasında bile yeterli yardımlaşma, işbirliği ve çözüme yönelik çalışma yok. Bu kentte birlikte yaşıyoruz, birlikte çalışmalıyız, işbirliği içinde olmalıyız. Umarım en kısa zamanda böyle bir kültüre sahip oluruz” dedi.

BİTPAZARI SORUNUNA ÇÖZÜM
Gıda Çarşısı’ndaki esnafın altyapı, tuvalet, işgaliye, otopark ve trafik gibi birçok konuda sorun yaşadığını dile getiren Başkan Pekdaş, bu sorunları çözmeye kararlı olduklarını söyledi. Çarşı esnafının Bitpazarı’nın başka yere taşınması talebini de değerlendiren Başkan Pekdaş, Bitpazarı’nın Valilik kararıyla Yenişehir’e taşındığını hatırlatarak şöyle konuştu:
“Bitpazarı olmadan da olmuyor. Onlara da bir yer gösterilmeli. Şehir içinde olması da zorunlu değil. Konak sınırları içinde bir mendil kadar boş alanımız yok. Kamu alanları için bile yer bulamıyoruz. Valiliğin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde olduğu bir heyetle çözüme gitmek lazım. Gerekirse buradan da bir komisyon oluşturalım. Bitpazarı esnafının da ticareti açısından onlara bir başka yer bulmak lazım. Zaten onların bulunduğu yerde inşaatlar başlayacak. Proje halinde, o nedenle bu sorun kısa vadede çözülür.”

ALTYAPIYA YATIRIM ARTACAK
Altyapı konusunda da Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışmalar yapacaklarını belirten Başkan Pekdaş, İZSU Genel Müdürlüğü’yle konu üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Pekdaş, rögarların temizliği konusunda da yine İZSU ile iletişim içinde olduklarını vurguladı. Çarşı esnafının sokakların temizliği için daha çok temizlik personeli görevlendirilmesi yönündeki talebini olumlu karşılayan Başkan Pekdaş, takviye temizlik personelinin yanı sıra ek çöp konteynırı koyacaklarını, ayrıca çöplerin daha sık toplanacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.