TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunçağ için vefa etkinliği

Eski Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ adına düzenlenen vefa etkinliği Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 06:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tunçağ için vefa etkinliği

ONURHAN ALPAGUT

Etkinlik gecesinde başta Şair Yazar Halim Yazıcı, Şair Yazar Hüseyin Yurttaş, Ressam Faden Suzan Kudsioğlu ve birçok sanatsever yer aldı. Program kapsamında Piyanist Nazile Atayeva ve onun öğrencileri Aytun Akdana, Eylül Yazıcı, Eylül Çataltepe katılımcılara muhteşem bir piyano resitali sundu. Piyano resitalleri sonrasında piyanistlere Uluslararası Aktivistler Derneği Başkanı Ümit Atıcı tarafından ödülleri takdim edildi. Gecede Ferhat işlek’in Ali Muzaffer Tunçağ ile ilgili hazırladığı belgesel sunumu katılımcılara izletildi. Ayrıca gecede pek çok şiir okundu, eski Konak Belediyesi Başkanı hakkında konuşmalar gerçekleşti.

"ONUNLA ÇOK BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK "

Şair Yazar Halim yazıcı Ali Muzaffer hakkında kendisi çok sanat dostu bir başkandı ifadesini kullanarak sözlerine şu şekilde devam etti: "Birçok belediye başkanıyla çalıştım. Ancak bunlardan sadece Muzaffer Tunçağ ile bakışarak anlaşıyordum. Kendisi kültür ve sanat dalında çok donanımlı bir insandı. Uluslararası alanda onunla çok büyük işlere imza attık. Cenaze aracından gecekondu semtlerine sıfır maliyetle diyebileceğimiz bir maliyetle sokakta sinema etkinliğini başlattık. İlkokul çocuklarına sinemalar çektirdik. Çocuklar kendi senaryolarını yazdılar ve filmlerini çektiler. Bu çocuklar şimdi Televizyon ve sinema bölümünde okuyorlar. Güzelyurt şiir merkezinde ilk sinematek arşivini oluşturduk. Bu arşiv bin film içeriyordu. Bu Türkiye de bir ilkti. Mermer ve metal heykel sempozyumları yaptık. Şu an Konak’ın dört bir yanında bu eserler hala sergileniyor. Konak söyleşileri ile mahalleli olma kültürünü yerleştirdik. Ancak eski belediye başkanımızın görev süresi dolduğu için bunları kitaplaştıramadık. Tüm bu projeleri sadece Konak Belediyesi ile değil tüm sivil toplum örgütleri ile gerçekleştirdik. Çocuklara klasik müziği sevdirmek adına çalışmalar yaptık. 7 bin elin kalıbı alınarak hepimizin gururu Ahmet Piriştina adına Esentepe’de anıt heykeli gerçekleştirdik. Şu an hepimizin adına bu anıt Esentepe’de yükseliyor. Çalışmaktan onur gurur huzur hissettiğim bir başkandı. Allah herkese Muzaffer Tunçağ gibi bir başkanla çalışmayı nasip etsin" dedi.

Şair Yazar Halim Yazıcının ardından konuşan Şair Yazar Hüseyin Yurttaş eski Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ ile geçen 5 yılı anlattı.Yurttaş, "Bugün burada Muzaffer Tunçağ'ın tüm meziyetlerini ortaya dökmek için toplandık. Muzaffer Tunçağ örnek bir insandır. İnsanı kamildir. Kültürlü olduğu kesin. Kültürel açıdan çok zengin bir kişi mühendislik açısından da çok başarılı bir kişi, siyasi açıdan da ortaya çıkmasını bilen biridir. 2004'de aday gösterildiğinde siyasi çevrelerde çok tanınmıyordu. Konak Belediyesi onun yönetiminde sanatla hem hal oldu. Buradan başlayarak şehrin ta kıyılarına kadar birçok etkinlik yaşattı. Muzaffer Tunçağ örneklerini çok gördüğümüz etrafına şimşekler saçan bir başkan olmadı. Bazen geldiği bile belli olmadan yerine geçer otururdu. Böyle nezaketli bir başkandı. Biz öykü günlerimizde kendisiyle beraber mesai harcadık. Bir şey yapmak isteyen insanlardık biz. Bir şey olmak isteyen insanlar değil. Bu bir dünyaya bakış açısıdır. Tunçag işte böyle bir insandı. Bazen saatlerimiz birlikte geçerdi. Muzaffer Tunçağ döneminde hiç skandal yaşamadan 5 yıl geçirdik. Keşke İzmir şiir buluşmalarıyla anılabilen bir şehir olabilseydi. Keşke bir öykü şehri olsaydı. Muzaffer Tunçağ'dan sonra gelen kişiler bunu devam ettirmediler. Sanata yakın gözükmelerine rağmen bunu sürdürmediler. Siyaset öyle bir şey ki bugün başa gelenlerin bile 45 gün sonra görüşleri değişiyor. Konak Belediyesi’nin Tunçağ zamanında yaptığı etkinlikler uluslararası düzeydeydi. Şu an ne yazık ki bu yok. Bunlar Muzaffer Tunçağ'ın kişisel hanesine yapılmış birer şey gibi unutuldu. Olan burada memleketimize oluyor. Muzaffer Tuncağ bunu yapıyorsa sen al bunu tası. Ancak siyaseten biz Muzaffer Tunçağ'ın tekrar aday gösterilmesi için  çalıştık. Ancak bu siyasi açıdan mümkün olmadı. Keşke Muzaffer Tunçağ'ı siyasetle harcayıp bir kere daha seçmeme yoluna gitmeselerdi. Keşke İzmir sanatı doyasıya yaşayabilseydi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.