TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversitede protesto

Ege Üniversitesi öğrencileri kampüsteki OHAL diye nitelendirilen güvenlik önlemlerini protesto etme amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Üniversitede protesto

NEŞE YAVUZ

Ege Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, kampüs içerisindeki güvenlik önlemlerine karşı protesto eylemlerini sürdürüyor.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde, öğrencilerin vakit geçirdiği çim alanların Üniversite Yönetimi’nin aldığı bir karar ile demir saclarla çevrilmesine yönelik protesto eylemleri devam ediyor. Demir saclarla çevrilen alan önünde kitap okuma etkinliği yapan öğrenciler, güvenlik uygulamalarının OHAL uygulamaları olduğunu belirterek, bu tutuma karşı çıktı.

Öte yandan geçtiğimiz gün, Edebiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğretim üye ve elemanları, Ege Üniversitesi üst yönetimi ve senato üyelerine bir açık mektup göndererek alınan bu güvenlik önlemlerinin özgürlükleri kısıtlar nitelikte olduğunu belirtmiş ve “Üniversite ortamının normalleşmesini geciktiriyorlar. Bu zor koşullar altında üniversite yönetimine düşen görev özgürlüklerin kısıtlanması değildir. Bizlere düşen ise bu rencide edici kısıtlamalar karşısında suskun kalmak olmamalıdır. Hep birlikte yapmamız gereken şey, sağduyulu çözümleri aramak ve bunları ortak akıl yoluyla hayata geçirmektir” ifadelerinde bulunmuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.