TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 “Pis kokulu Türkiye gitti mis kokulu Türkiye geldi”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eskiden Ankara'dan İstanbul'a giderken Sakarya-Kocaeli arasına yaklaşıldığı andan itibaren yolcuların yolda otobüste uyumuşlarsa gelen kokuyla nereden geçildiğini hissettiğini belirterek, “İşte, o pis kokulu Türkiye gitti mis kokulu Türkiye geldi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2015 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 “Pis kokulu Türkiye gitti mis kokulu Türkiye geldi”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Altyapı Projeleri Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, suyu, torağı, havayı, ateşi anlamayanın insanoğlunun varoluşunu anlayamayacağını belirterek, "Toprak bizim aslımızdır. Su ve hava bize verilen en büyük nimetlerdir" dedi. 500 milyon TL değerinde toplu yatırımların hizmete alınacağını anlatan Davutoğlu, çok çeşitli yelpazede birçok hizmetin devreye sokulacağını ifade etti. 540 adet çevre temizlik aracının, 8 bin adet çöp konteyneri ile 150 adet şehir park yapımının bunlar arasında dikkat çektiğini söyleyen Davutoğlu, çevre temizlik araçlarından 6 tanesinin de Cibuti'ye bugün teslim edileceğini dile getirdi.

"ACİZDİ O ZAMANKİ YÖNETİCİLER"

"20 yıl önce İstanbul'da yaşayanlar, çöp tepelerinden sokakların nasıl geçilmediğini hatırlarlar" diyen Davutoğlu, eskiden İstanbul'da gerçek çevre temizliği imkanının olmadığını ve çöplerin günlerce beklediğini belirterek, "Ankara'dan İstanbul'a giderken Sakarya-Kocaeli arasına yaklaştığınız andan itibaren burnunuza Körfez'in kokusu gelmeye başlardı. O güzelim Körfez'in kokusu, bir şekilde pis kokular haline dönüşmüştü. Hepimiz belli aralıklarla nerede hangi kokuyu hissedeceğimizi neredeyse bilirdik. Yolcular yolda otobüste uyumuşlarsa gelen kokuyla nereden geçtiğini hissederdi. İşte, o pis kokulu Türkiye gitti mis kokulu Türkiye geldi. Yolsuzluklarla, birçok hortumlamalarla hem ahlaken pis kokular geliyordu hem de hiçbir çevre duyarlılığı olmayan anlayışlarla şehirlerimizden fiziki olarak pis kokular geliyordu. Şimdi o Türkiye gitti. 1994'te yerel yönetimlerde başlayan bir devrimle yeni Türkiye'nin ilk işareti, şekli ortaya konmaya başlamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını almasıyla birlikte aslında bir devrimin ilk işaretleri de ortaya kondu. Hala İstanbul'da 1994 öncesi vardır, bir sonrası vardır. İki ayrı İstanbul" diye konuştu. (İHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.