TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’da kriz bitti

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı KARBEL A.Ş.’de çalışan ve iki aydır maaşlarını alamayan 970 personel, yaptıkları iş bırakma eylemini bugün sonlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’da kriz bitti

Gündüz saatlerinde belediye yönetimi ile bir görüşme gerçekleştiren sendika yetkilileri, işçilerin maaşlarının tamamının ödenmesine yönelik taleplerini yinelerken, Başkan Muhittin Selvitopu, çalışmaları başlatarak maaşların ödenmesi talimatını verdi. Buna göre, belediyenin temizlik hizmetleri başta olmak üzere çeşitli birimlerinde çalışan işçilerin 2 aylık maaşlarından Mart alacaklarının yarın itibarı ile hesaplara yatırılması planlanırken, gıda fişleri ise bugün itibarı ile dağıtılmaya başladı. Diğer yandan, personelin kalan Nisan maaşlarının ise Mayıs ayı sonuna kadar ödeneceği öğrenildi.

ÇÖPLER TOPLANMAYA BAŞLANIYOR

Gelişmeler üzerine 3 gündür devam ettikleri iş bırakma eylemine son veren çalışanlar kararı sevinçle karşılarken, tüm birimler gündelik hizmetlerine dönerek çalışmalarına devam etmeye başladı. Belediyenin normal işleyişine dönmesiyle birlikte özellikle temizlik işlerindeki eylem sonrasında sokaklarda başlayan çöp yığınlarının da toplanması için topyekün temizlik hamlesi başlatıldı. Eylemin başından bu yana süreci takip eden ve personel için girişimlerine ara vermeyen işçilerin örgütlüğü bulunduğu Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin ise yaptığı değerlendirmede, “Başta kararlı tavırları ile mücadeleden vazgeçmeyen işçiler olmak üzere, işçi sorunlarını çözmek için gayret gösteren KARBEL A.Ş. şirketinin yetkilileri ve meclisi olağanüstü toplantıya çağırarak bir dizi önlem alan ve işçiyi rahatlatan Başkan Selvitopu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. İş bırakma eylemi öğlen itibarı ile bitmiş bulunmaktadır. Belediye çalışanları görevlerinin başına dönmüştür” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.