TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli kadınlar mağdur ediliyor

Doğuştan SMA hastası olan ve engelli insanların seslerini duyurabilmek adına AK Parti’den Milletvekili aday adayı olan Hatice Özkan engelli kadınlara gösterilen şiddetin sağlıklı kadınlara gösterilen şiddetten çok daha fazla olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelli kadınlar mağdur ediliyor

NİLGÜN TAZE

Tüm engellere rağmen iki üniversiteden mezun olduktan sonra şu an iki üniversitede daha okuyan ve doğuştan SMA hastası olan Özkan, sağlıklı insanların karşılaştığı sıkıntılı yaşam koşullarının sonuçlarını engelleri dolayısıyla daha yoğun bir şekilde hissederek yaşadıklarını belirterek, “Bizim koşullarımız sağlıklı bir insanınkinden çok daha çetin. Maalesef bu günde kadınların mağduriyetleri nedeniyle bir araya geliyor, bir şeyleri dile getiriyor ya da farkındalığı, duyarlığı artırmaya çabalıyoruz” dedi.

Özgecan Aslan gibi insanlığa yakışmayacak bir biçimde katledilen bir çok kadın olduğunu ve  kamuoyuna yansıyan rakamların gerçeğin çok altında kaldığını belirten Özkan, “Hala dünyada her türlü şiddete, vahşete maruz kalan insanlar var. İnsanoğlunun ruhunun bu derecede nasıl şiddetle dolduğu araştırılmalı ve bir şekilde insanlığa sevginin ve nezaketin dili öğretilmeli. Kadınlarla ilgili o kadar çok söylenecek söz var ki bunu anlatmak için saatler yetmez. Kadın zaten yaratılış itibari ile özel bir varlık. Maalesef bu günlerde de kadınların mağduriyetleri yüzünden bir araya geliyor, bir şeyleri dile getirmeye çalışıyor, farkındalığı ve duyarlığı artırmaya çabalıyoruz. Ancak gerçekte böyle olmamalı. Bugünleri özel bir gün olarak hatırlarken acılarımız depreşmemeli. Özgecan gibi mağdur olan dünya kadar kadın var ve kamuoyuna yansıyan rakamlar gerçeğin çok altında. Hala dünyada her türlü şiddete, vahşete maruz kalan insanlar var. İnsanoğlunun ruhunun bu derecede nasıl şiddetle dolduğu araştırılmalı ve bir şekilde insanlığa sevginin ve nezaketin dili öğretilmeli. Bu kadınlar anne, evlat, eş ve hayatın her yerinde varlar. Birçoğu da maalesef engelli ve sayıları da hiç de az değil” açıklamasını yaptı.

ENGELLİLER KENDİLERİNİ KORUYAMIYORLAR

Engelli olduğu için kendini koruyamadığı biline biline taciz edilen çok fazla engelli insan ve kadın olduğunu ve tüm bu insanların güçsüzlüklerinin kullanıldığını söyleyen Özkan, “İşledikleri suç yetmiyormuş gibi bir de üstüne üstlük ‘biz sadece yardım etmeye çalışıyorduk’ diyerek işledikleri suçu örtbas etmeye çalışıyorlar. Sapıklıklarını bile bu şekilde çeşitli yaşananlarla ört bas etmeye çalışan insanlar var. Mazeretleri de her zaman ‘biz yardım etmeye çalışıyorduk engelli karşı koydu ve kendisi bize kötü davrandı’ şeklinde oluyor. Maalesef insanlarda bu sözlere direkt olarak inanıyor. Ortopedik engelli gücü yetmediği için mağdur ediliyor, görme engellileri ise farklı amaçlar için taciz eden insanlar oluyor ve bunu hiçbir engelli dile getiremiyor. Dile getirirse bile ispat edemiyor. Biz engelli kadınların yaşadığı mağduriyetler diğer kadınlardan biraz daha fazla ve duyarlılığı gerçekten hak ediyor. Bunlar söylendiğinde ört bas edilmemeli tam tersine kulak verilmeli. Sadece halka açık yerlerde ‘kadınlar ölmesin’ sloganları atılmamalı. Birlikte hareket etmeli, el birliği ile bir şeyler yapmalı. Bu da her alanda olmalı. Mesela kadınlar günü ile alakalı fuarda engellilerin düzenlediği stantlar var ve ben de bu stantların başında olacağım. Bilindiği gibi engellilerin sesini duyurabilmek adına AK Parti’den milletvekilliği için aday adayı oldum. Bir erkek bir de bayan arkadaşımı davet ettim. Kendileri de sağ olsunlar davetimi kabul ettiler. Eğer gelirlerse kendi farkımızı, halimiz anlatmaya çalışacağız. Biz engelliler siyasetten ve siyasetçiden önce insanız. Kadınların olması gereken alanları biliyoruz. Kadının her şeyden önce annelik gibi mucizevi bir dünyası, kutsallığı var. Bir düşündüğümüzde hayatta bundan fazla saygıdeğer ne olabilir ki.  İnsanlığın kendi iyiliği için güçlü kadınlar yetiştirmesi lazım. Kadınlar olarak özgür bırakılmalı ve hiçbir konuda bastırılmamalıyız ki dışarıda kendimizi savunabilelim. Haklarımızı, kendimizi, şahsımızı koruyabilelim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.