TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’ya Avrupa’nın en prestijli ödülü

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa vitrinine taşıyan Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şehri” unvanını kazandı

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2015 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka’ya Avrupa’nın en prestijli ödülü

Karşıyaka Belediyesi, 24 ülkeden 45 belediyenin aday olduğu projede büyük başarı sağlayan ve örnek gösterilirken, 16 Şubat’ta Paris’te gerçekleşecek törenle 12 Yıldız bayrağını Karşıyaka’ya getirecek. 12 Yıldız Ödülü sayesinde, Karşıyaka’nın çalışmaları tüm Avrupa’da duyulacak ve yatırımlar için yeni hibe kapıları açılacak.

İNSAN ODAKLI HİZMET

“Demokrasi yerelde başlar” ilkesiyle hareket eden, katılımcı demokrasi odaklı ve insan haklarına saygılı hizmetler üreten Karşıyaka Belediyesi; örnek çalışmalarıyla Avrupa Konseyi tarafından “12 Yıldız Şehri” unvanına layık görüldü. Konseyin en önemli uygulamalarından biri olan 12 Yıldız Şehri Projesi’ne geçen Haziran’da aday olan belediye, bu ay gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda ödülü almaya hak kazandı. Avrupa’nın yıldız kentleri arasına giren Karşıyaka, Ege Bölgesi’nde bu unvana sahip ilk belediye oldu.

HALK TOPLANTILARI

Karşıyaka Belediyesi, “12 Yıldız Şehri Projesi” adaylığı kapsamında, 2014 yılı için belirlenen ‘katılımcı demokrasi ve insan hakları’ ana temasına yönelik uygulamalar gerçekleştirdi. 13 - 20 Ekim 2014 tarihleri arasındaki Yerel Demokrasi Haftasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde, her yaş grubundan Karşıyakalının yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapıldı. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sergilendi. Karşıyaka Belediyesi’nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösteren etkinlikler, Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından da izlendi.

ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Fransa, Belçika, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 24 ülkeden 45 belediye ile birlikte adaylık sürecini tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, değerlendirmeler sonucunda “12 Yıldız Şehri” unvanını almaya hak kazandı. Başarılı uygulamalarıyla büyük ilgi çeken belediye, aynı zamanda konsey temsilcileri tarafından diğer kentlere de örnek gösterildi. Avrupa çapında büyük prestij getirecek bu ödül, Karşıyaka’ya yeni stratejik ortaklıklar ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. “12 Yıldız Şehir” unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak.

KARŞIYAKA’MIZA YAKIŞTI

Karşıyaka Belediyesi’nin ödülünü, 16 Şubat’ta Paris’te gerçekleşecek törende teslim alacak olan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Bu kenti halkla birlikte yöneteceğiz’ dedik. Katılımcı demokrasi anlayışını, halkımıza da yönetimde söz hakkı tanımayı, hizmet prensiplerimizin temeline yerleştirdik. Bu çalışmalarımız sayesinde Karşıyaka’mıza ‘12 Yıldız Şehri’ unvanını kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ödül Karşıyaka’mıza yakıştı. Hedefimiz, çalışmalarımızı dünyaya göstermek” dedi. (HABER MERKEZİ)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.