TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEVRE İÇİN EL ELE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş’ konulu resim yarışmasının ödül törenine katıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ÇEVRE İÇİN EL ELE

DAVUT İPEK

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş’ konulu resim yarışmasının ödül törenine katıldı. Kültürpark Fuar Alanı İzmir Sanat’ta gerçekleştirilen ödül törenine CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da katıldı. Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’yla başlayan törende açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son yıllarda daha da artan enerji tüketimine ve küresel ısınma sorununa da değinmeyi ihmal etmedi.

 

“ÇOCUKLARDAN ÖDÜNÇ ALDIK”

Başkan Kocaoğlu konuşmasında şu sözlere de yer verdi: “Enerjinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsan yaşamının devamı için son derece önemli olan enerji kaynaklarının kullanımı konusunda da hepimizin çok daha fazla duyarlı olması lazım. ‘Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş’ konulu resim yarışması da bu anlamda önemli bir projedir. Çünkü yeni kuşağın bu tür konularda farkındalık yaratmaları aşamasında kendilerine katkıda bulunabilmek son derece önemli bir olaydır. Çevrecilik adına güzel bir söz vardır; Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, biz bu dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık. Çok güzel, çok sevdiğim bir sözdür bu. İşte, bizler de bu anlayışla hareket etmeliyiz.”

 

“ÇOK HOR KULLANDIK”

Enerjinin daha iyi kullanılması ve tüketimin daha tasarruflu bir anlayışla idare edilmesiyle enerji kullanımı daha makul seviyelere çekilebileceğini belirten Kocaoğlu, “Unutmamalıyız ki damlaya damlaya biriken enerji tüketimi, bizleri daha zor durumlarla karşı karşıya bırakabilir. Sanayisi gelişmiş olan ülkelerin bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekmektedir. Dünyamızı daha güzel bir anlayışla ileriye taşımamız, çocuklarımıza daha temiz iade etmemiz lazım. Şimdiye kadar çevreyi çok hor kullandık. Çevreyi yıprattık, tahrip ettik. Alacağımız tedbirlerle, yapacağımız yeniliklerle, toprağı ve suyu koruyarak çevreyi iyileştirme çabası içerisine girme sorumluluğumuz var. Bunun bilincindeyiz ve bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Elbette vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Mesela bazı derelerimiz çöplük gibi kullanılıyor. Çöplüğe dönen bu dereleri temizlemek bazen çevreye yapacağımız yatırım maliyetlerinden daha masraflı olabiliyor. Maalesef bu durum gerçek. Oysaki temiz tutulan bir çevre, temizlik işlerine daha az kaynak ayırmamıza ve oradan tasarruf ettiğimiz kaynakla da çevreye daha yararlı tesisler yapmamızı sağlayacaktır. Bizler ne kadar az kirletirsek, çevreyi ne kadar korursak, dereleri çöp kovası gibi kullanmazsak çevre yatırımlarına o kadar fazla kaynak ayırabiliriz. Son olarak yeni neslin böylesine güzel farkındalıklar yaratabileceği ‘Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş’ projesine destek veren herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum ve diliyorum ki bu tür projelerin devamı da gelecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HERKES BAŞARILI SAYILDI

‘Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş’ isimli resim yarışmasına katılan herkes başarılı sayıldı. Dereceye giren üç öğrenci için ise herhangi bir sıralama belirlenmedi. Gizem Emanet ‘Doğada Hayat Var’, Melisa Dülger ‘Temiz Enerji İstiyoruz’ ve Şengül Sedef Kırbıyık ise ‘Rüzgar ve Güneşle Doğaya Kavuş’ isimli eserleriyle dereceye girdiler. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Başkan Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’ndan aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.