TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçek Korelilerden yardım istedi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Güney Korelilerden Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmalarını istedi

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiçek Korelilerden yardım istedi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Cemil Çiçek Güney Kore – Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Hankoo Lee başkanlığındaki heyeti Meclis’teki makam odasında kabul etti.Çiçek 2017 yılının  iki ülke ilişkilerinin 60. yıl dönümü olduğunu anımsatarak  ilişkileri daha da geliştirmek gerektiğini söyledi.

2002'de dünya kupasında Kore'de Türkiye-Kosta Rika maçında Koreli askerlerin Türk bayrağı olan şapka taktığını ve Türkiye'yi desteklediğini belirten Çiçek, bu şapkalardan birini hatıra olarak sakladığını bildirdi. Çiçek, “Bize moral verdiniz, biz o maçı kazandık” dedi.

EKONOMİDE DENGESİZLİK VAR

Cemil Çiçek “Siyasi ilişkilerimiz dengeli gidiyor ama ekonomik ilişkilerde bir dengesizlik var. Bu dengesizliğin giderilmesi gerekiyor. Adil bir ticari ilişki olmadığı takdirde bu sıkıntı çıkarır. Sizin yurt dışı yatırımlarınız 160 milyar doların üzerinde ama Türkiye'ye yaptığınız yatırım bir milyar dolar. Bu dengesizliği gidermenin yolu Türkiye'ye daha fazla doğrudan yatırım imkanlarını bulmaktır. Türkiye istikrarlı bir ülke, yatırımlara açık bir ülke. Size daha da açık” diye konuştu.

İki ülkenin savunma sanayinde işbirliği yapabileceğini anlatan Çiçek bu konuda verilmiş teklifler bulunduğunu  ve bir an evvel hayata geçirmek gerektiğini anlattı.

KÜLTÜR MERKEZİ AÇACAĞIZ

Kültürel ilişkilerde karşılıklı kurumsal yapılaşmaya gitme ihtiyacı olduğu görüşünü dile getiren Cemil Çiçek Türkiye’nin Güney  Kore'de Yunus Emre Kültür Merkezi açmak istediğini ancak küçük bir sorun nedeniyle Kültür Merkezi’nin açılamadığını anımsattı.

Lee de iki ülkenin ilişkilerinin çok özel olduğunu kaydetti. 2002'de dünya kupası Türkiye-Kosta Rika maçında kendisinin statta olduğunu belirten Lee, “Orada olduğunuzu bilseydim sizin yanınızda otururdum” diye konuştu. Ekonomi alanında iki ülkenin arasında bir dengesizliği olduğunu, bunların yapılacak sık görüşmelerle çözülebileceğini kaydeden Lee, “Bu konu üzerinde çalışıyoruz” dedi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.