TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dileklerini ‘ağaç’a astılar

Türk Sağlık Sen Üniversite Şubesi tarafından, sağlık personelinin taleplerini duyurmak amacıyla Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 1 günlük iş bırakma eylemi düzenlendi. Hemşireler ve diğer sağlık personeli, talep ve şikayetlerini küçük mektuplara yazıp, sendika tarafından hazırlanan Dilek Ağacı’na astı

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2015 08:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dileklerini ‘ağaç’a astılar

ULAŞ AŞIK

Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal’ın katıldığı eyleme Genel Sağlık İş, SES Sendikaları da destek verdi. Poliklinik Binası önünde oluşturulan platformda sağlık çalışanlarına seslenen Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, “Ege Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanları uzun süredir çalışma alanları ve uygulamalarla ilgili birtakım haksızlıklar yaşamaktadır. Bu haksızlıklar ve yapılan zulüm çalışanlar arasında artık tahammül edilemez boyuta ulaşmıştır. Bugün doktorundan, hemşiresine, ebesinden, sağlık teknikerine, memurundan, hizmetlisine kadar tüm çalışanlar sıkıntı içerisindedir. Sorunların çözümünü istiyoruz” dedi.

 

“ÇALIŞMA HAYATI KÖLE HAYATINA DÖNDܔ

 

“Türk Sağlık-Sen olarak kurum yöneticileri ile görüşmelerimizde defalarca dile getirdiğimiz sorunlara, çözüm bulunamaması nedeni ile bugün tüm çalışanlar tek yürek olarak sorunlarına çözüm bulma adına iş bırakmışlardır” diyen Zengin, “Kurumda yaşanan sorunların başında yetersiz istihdam, hemşire eksikliği, ve uygulama alanlarında çalışanlara dayatılan çalışmalar gelmektedir. Hemşire ve personel eksikliği son dönemlerde ciddi oranda artmış, eksik kadro ile çalıştırılan, iş yükleri azaltılmayan, sürekli yeni form ve uygulamalarla angarya işe maruz kalan hemşirelerimiz iş yüküne artık katlanamaz konuma gelmişlerdir. Personel eksikliği giderilme yerine, iş yükünü artıran uygulamalara imza atan kurum, hasta azaltma yönüne de gitmemiş, tam tersi mesai dışı çalışma  ile bakılan hasta sayısı ile iş yoğunluğu hat safhaya ulaşmış, hemşireler ve çalışanlar kendi kaderi ile baş başa bırakılmış, şikayetlerine kulak verilmemiş, talepleri göz ardı edilmiş, açıkça tüm çalışanlara zulüm edilmiş, çalışma ortamı adeta bir köle hayatına dönüştürülmüştür” dedi.

 

 Zengin, çalışanların sorunlarını hakkında şu açıklamayı yaptı:

 

“ALIN TERİNİN KARŞILIĞI VERİLMİYOR”

 

“Kasım ayında nöbet tutan ve nöbet tutmayan grup olarak az miktarda artış yapılan döner sermayelerde de çalışma iş barışı bozulmuştur. Ege Üniversitesi çalışanın alın teri ile büyüyen yeşeren, boy veren, meyve veren ve büyümeye de devam eden bir kurumdur. O yüzdendir ki çalışanın hakkının ve alın terinin karşılığının verilmemesi kabul edilemez bir durumdur”

 

MOBBİNG VE BASKI VAR

 

“Kurum hemşire eksikliğinden kan ağlarken çalışanın üstüne yüklenen angarya işler, sürekli görev yeri değişikliği, farklı birimlerde çalıştırma, günü birlik sözel görevlendirilmeler, anestezi teknikerlerine mesai dışı çalışma ile ilgili yapılan vardiya kaydırmaları, veri kayıt elemanları ve hemşirelerin pinpon topu gibi sürekli farklı birimlere çekilmeleri, yoğun bakımlara hemşire sayısı düşünülmeden çekilen ara yataklarla iş yükünü artıran uygulamalarla çalışanlar tam bir zulme, baskıya ve mobinge maruz bırakılmaktadır. Bilim yuvası olan ve özgürlük ile sembolleşen üniversitelerde bu kadar baskıcı,düzen dışı uygulama ve çalışana yapılan eziyet arık çalışanın canına tak ettirmiştir”

 

“KRİZ MASASI KURULMALI”

 

“Çalışanların feryadına sessiz kalmakla neyi çözeceklerdir. İdareciler çalışanlarını neden muhatap almazlar, çözüm önerilerini tartışmazlar, öneri sunmazlar ve çalışanı kendi kaderi ile baş başa bırakma yolunu tercih ederler. Buradan idarecilerimize sesleniyoruz, çalışanlarınızın sesine ve feryadına kulak verin, sorunlarına çözüm üretin. Her birimden bir çalışan temsilcisi seçin, sendika temsilcileri belirleyin bir kriz masası kurun, bu kurumun ve kurum çalışanlarının feryadına sessiz kalmayın. Ancak bu şekilde sorunlara çözüm bulabilirsiniz”

 

BAŞBAKAN’A SESLENDİ

 

“Buradan Sayın Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve Maliye Bakanımıza da sesleniyoruz. Üniversiteler özerk yapılarından dolayı 3. basamak sağlık hizmeti sunan kurumlardır. Üniversite çalışanlarının sesine kulak verin, hemşire ve personel kadrolarını artırın, işin ve hizmetin niteliğine göre maaş ve döner sermayelerimizi artırın, nöbet ve mesai ücretlerimizi artırın, alın terimizin karşılığını verin. Unutmayın ki siz üniversite çalışanlarını görmezden gelmeye devam ederseniz, onlar da zamanı gelince sizi görmezden gelecektir. Bize göre yoğun iş yükü altında üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanlar el üstünde tutulmalıdır. İdarecilerin ve hükümetin temel uğraşlarından biride bu olmalıdır. Çalışanların hakkına, hukukuna riayet edilmeli, mağduriyetleri giderilmelidir”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.