TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizler için Karşıyaka’nın yeni açılan mekanlarından olan Şef’in Yeri’ne konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

Şef’in Yeri’nin sahibi Memnune Çoşkun.  Yeni açılan ve bir senelik geçmişi olan bu mekanda adeta yok yok. Herkesin damak zevkine ve bütçesine göre bir şeyler bulabileceği bu mekanda fiyatlar da gerçekten çok makul. Memnune Çoşkun, “Mekanımız 1 yıldır hizmet vermekte. Son 2 ayda menülerimize bazı eklemeler yaptık. Izgara, köfte, sandviç, tavuk, ciğerin yanı sıra son 2 ayda çeşitlerimize mantı, gözleme ve balık ekledik. Ayrıca sulu yemeğimizde var. Ancak şu an sadece kış diye kuru fasulye, pilav şeklinde mevcut. Ürünlerimizi son derece makul fiyatlara veriyoruz. Aile işletmesiyiz burada çalışan herkes aileden” dedi.

SPESİYALİMİZ MANTIMIZ

Memnune Çoşkun en çok sattıkları ürünün mantı olduğunu belirtirken, iddialı konuştu: “En çok tercih edilen yemeğimiz mantımız. Yiyenin bir daha yediği bir ürünümüz. Balığımız çok lezzetli. Aslında yaptığımız her şey güzel. Burada yiyen herkes illa ki bir tabak daha yiyor.”

AİLE ORTAMIYIZ

Memnune Çoşkun bir aile ortamı yarattıklarını söyleyerek, “Doğal çalışıyoruz. Ürünlerimiz fabrikasyon değil. Gözlememizin hamurunu kendimiz açıyoruz. Menemeni eskiden annelerimizin yaptığı gibi yapıyoruz. Evde yediğimiz melemeni tavada sunuyoruz. Ev imalatı şeklinde ürünlerimiz. Evde kendimize nasıl pişiriyorsak. Burada da aynı şekilde aynı titizlikle yapıyoruz. Tıpkı bir küçük çocuğa nasıl özenle gösteriliyorsa, biz de yemeklerimizi o özen ve titizlikle hazırlıyoruz. 20 senelik yemek tecrübemizi ve titizliğimizi ürünlerimiz de uyguluyoruz” diye konuştu.

HEDEFİMİZ BÜYÜMEK

Memnune hanım şu anda ağırlıklı olarak çarşı esnaflarına çalıştıklarını söyledi.  Ancak müşteri portföylerini geliştirmek istediklerini belirten Coşkun, “Şu anda ağırlıklı olarak esnafa ve öğrencilere çalışıyoruz. Ancak hedef kitlemizi beyaz yakalıları da kapsayacak şekilde büyütmek istiyoruz. Bunun için de gerekli alt yapı hazırlığımızı sağladıktan sonra menü çeşidini de geliştirerek bu hedefimize ulaşmak istiyoruz. Karşıyaka’nın yemek denilince akla gelen restoranlarından biri olmak istiyoruz. Amacımız her kesimden insanı dilediği ürünleri bulabileceği zevkle ve damak tadıyla yiyebileceği bir restoran oluşturmak” dedi.

KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYORUZ

Ürün kalite denklemine çok dikkat ettiklerini söyleyen Memnune Çoşkun, “Fiyatlarımızda her ekonomik kesimin rahatlıkla ulaşabileceği şekilde tutuyoruz. Ancak bunu yaparken de kaliteden ödün vermiyoruz. Biraz daha emek sarf ederek biraz daha az kazanarak kaliteli ürünler sunuyoruz. Şu anda daha çok kardan amaçlı değil, müşteri toplamaya yönelik çalışmaktayız. Ucuzluk ve kalite prensibimiz. Ürünlerimizi seçerken aynı titizlikle en taze olanını alıyoruz. Her şeyi anlık üretiyoruz beklemiş ürün olmuyor. Bir kişi bir gözleme istediği anda hemen o gözlemenin hamuru açılarak taze bir şekilde müşteriye sunuyoruz. Bizde üç öğün burada yemek yiyoruz. Ürünlerimizi taze tutuyoruz” diye konuştu.

YEMEK TARİFİ

SOSLU SARDALYE FİLETO

MALZEMELER

1 Yemek Kaşığı mısır unu

1 Yemek Kaşığı normal un

2 yumurta

Çeyrek Soda

500 gram Sardalye fileto

HAZIRLANIŞI

Mısır unu, un, yumurta bir kaba konularak çırpılır. Üzerine soda eklenir. 1 tutam tuz ilave edildikten sonra. Sardalye filetolar bu sosa bulanarak az yağlı tavada kızartılır. Hazırlanan filetolar servise hazır şekle gelir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.