TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İktidar polis devleti peşinde”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iktidarın polis devleti kurma peşinde olduğunu söyledi. Gök, Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığına atanmasını ise, “Fidan artık siyasi hedeftir. Muhaberat devletinin istihbarat müdürü olmuştur” yorumunu yaptı

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İktidar polis devleti peşinde”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

67 maddesi görüşülerek kabul edilen İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın geri çekilip, yürütme ve yürürlük maddelerinin eklenip genel kurula yeniden getirilmesi muhalefet tarafından eleştirildi. CHP'li Levent Gök, girişimi “Sayısal dolandırıcılık” olarak değerlendirdi. Levent Gök, “Tasarının tümü çekilmeli ve muhalefetin itiraz ettiği maddeler yeniden görüşülmeli. Bu sistemle AKP polis devleti yaratma peşinde. Bu girişimle AKP kendi emniyetini, kendi jandarmasını kurma peşinde. Bu devlet hiyerarşisine de aykırıdır, demokratik kurallara da” dedi.

“ULUDERE'NİN SORUMLUSU KİM?”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Uludere’de 35 kişinin ölümünden MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ne kadar sorumlu olduğunu sordu. Gök, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 2. Ordu İstihbarat Başkanı Albay Aygün Eker’in, üstlerine, sınırdaki insanların kaçakçı olduğu bilgisini verdiğini ancak, bombalamanın yapıldığı gün MGK toplantısına Hakan Fidan’ın da katıldığını anımsattı. Levent Gök, “TSK’nın kesin bilgi olmadan harekat yapmayacağını, üst düzey ve kesin bilgi gelirse ancak operasyon yapacağı biliniyordu. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bilginin Milli Kuruluş tarafından verildiğini açıklamıştı. Bombalamanın yapıldığı MGK toplantısına katılan Fidan mı o bilgiyi verdi? Eğer kendisi vermediyse çıkıp kimin verdiğini açıklasın” dedi.

“FİDAN MUHABERAT’IN MÜDÜRÜDÜR”

Hakan Fidan’ın, AK Parti’den aday olmak için MİT müsteşarlığından istifa etmesini ve ardından tekrar göreve dönmesini eleştiren Levent Gök, MİT’in yüksek yargı organları TSK gibi özel bir kurum olduğunu bu nedenle kurumda görev yapanların bağımsız ve tarafsız olmaları gerektiğini söyledi. Fidan’ın artık AK Partili oluşunun tescil edildiğini kaydeden Gök, “Hakan Fidan Artık muhaberat devletinin istihbarat müdürüdür. Muhalefetin hedefi haline gelmiştir. Bundan sonra yaptıkları her şey sorgulanacaktır” diye konuştu.

“BOŞBAKAN SÖZLERİNİ YEDİ”

Başbakan Davutoğlu’nun Hakan Fidan istifa edince söylediği “Fidan cesurdur. Attığı adımdan geri dönmez” ve  “7 Şubat olması tevafuktur, tabi anlamlı bir tevafuk olarak değerlendirilebilir. Millete ve devlete hizmet etmiş olanlar ister siyasi olsun, ister bürokrat, bir şekilde tarihe onunla adları geçer” sözlerini anımsatan Levent Gök “Hakan Fidan cesurluktan vazgeçiyor, Boşbakan sözlerini yiyor. 10 Mart’ta Fidan göreve iade ediliyor. MİT sakıncalı hale gelmiştir. Fidan da artık siyasi hedeftir” değerlendirmesini yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.