TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kongrenin konularını halk belirledi

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların ilgi duyduğu sağlık konularını anketle belirleyerek, Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği 13. Sağlık Halk Kongresi geniş bir katılımla başladı

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kongrenin konularını halk belirledi

Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen 13. Sağlık Halk Kongresi başladı. ‘Beslenme’, ‘Gıdalar ve Sağlığımız’, ‘Endokrin Hastalıkları’, ‘İlk Yardım’, ‘Çocuklarımızı Tanıyor muyuz?’, ‘Kadın Sağlığı’, ‘Sağlık ve D Vitamini İlişkisi’ ve ‘Sağlıklı Yaşam’ başlıkları altında onlarca sunumun yapılacağı Kongre’nin ilk oturumunda ‘Beslenme’ konusu ele alındı. Bugüne kadar Ege Üniversitesi Kampüsü içinde gerçekleştirilen Sağlık Halk Kongresi, Bornova Belediyesi işbirliğiyle daha geniş halk kitleleriyle buluştu. Kongre ilk defa üniversite sınırları dışında Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye kadınlar yoğun ilgi gösterirken, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Ege Tıp Öğrencileri Birliği üyesi öğrenciler dileyen katılımcıların kan şekerlerini ve tansiyonlarını ölçerek tavsiyelerde bulundu. Ege Üniversitesi’nin 60. Yılında 60 Kitap Projesi kapsamında baskısı yapılan 49 halk sağlığı kitabı sergilenirken, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de ağız taraması yaptı. Ziraat Fakültesi Organik Ürün Standı’nda Üniversite içinde satışı yapılan gıda maddelerinin tanıtımı yapıldı.

YARIN DA DEVAM EDİYOR

13. Sağlık Halk Kongresi’nin yarın yapılacak ikinci bölümünde ‘Çocuklarımızı Tanıyor muyuz?’, ‘Kadın Sağlığının Önemli Konuları’, ‘Sağlığımız D Vitamini İlişkisi Nasıldır?’ ve ‘Sağlıklı Yaşam Nedir? Yanlış Bildiklerimiz Nelerdir?” başlıklarında toplam 8 oturum gerçekleştirilecek.

Açılışta konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi ile sayısız işbirliklerini hayata geçirdiklerini belirterek, “Ege Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’la 6 ay önce bir araya geldik ve ortak aklı devreye soktuk. Sağlık Halk Kongresi’ni birlikte yapma kararı aldı. Vatandaşlarımızla anket yaparak, bu kongrede hangi konulara değinilmesini istediklerini sorduk. Bugün Türkiye çapında çok değerli akademisyenlerimizin 6 aydır hazırlık yaptığı bir çalışmanın sunumunu yapıyoruz. Bunu gerçekleştiriyor olmak bizim için büyük bir onur” dedi.

Ege Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özgen ise, Sağlık Halk Kongresi’nin bundan 13 yıl önce hastalıkları oluşmadan önleme amacıyla başlatıldığını belirtti. Endokrinoloji Bilim Dalı olarak toplumda en çok görülen hastalıklarla uğraştıklarını belirten Prof. Dr. Özgen, “Toplumumuzda 6 kişiden birinde diyabet var. Üç kişiden birimiz obez. 65 yaşının üzerindeki her 3 kadından bir tanesi her 8 erkekten bir tanesi osteoporotik. Bunlar insanların yaşamlarını kısaltıyor, sakat bırakıyor ve iş gücü kaybına neden oluyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.