TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bazı partiler başsağlığı bile dilemediler”

Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, birçok Hizbullah militanının şehirlerde silahlandırılmış durumda olduğunu söyleyerek, kendilerine yönelik bir saldırı olduğunda kimi vuracaklarını belirlediklerini ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bazı partiler başsağlığı bile dilemediler”

Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, birçok Hizbullah militanının şehirlerde silahlandırılmış durumda olduğunu söyleyerek, kendilerine yönelik bir saldırı olduğunda kimi vuracaklarını belirlediklerini ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin seçim çalışmaları çerçevesinde 5 Haziran’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinginde bombalı saldırıların yapıldığı alanı ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Demirtaş’a, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile milletvekilleri ve birçok partili eşlik etti. Burada konuşan Demirtaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir hafta önce bu meydanda yaptıkları mitingde alçakça bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Demirtaş, “Tam bu noktada iki bomba patlatılmış, 4 arkadaşımızı o saldırıda katledilmiş, yüzlerce arkadaşımız da yaralanmıştı. Bir kez daha o insanlık dışı saldırıyı barbarca saldırıyı kınadığımız ifade etmek istiyorum” dedi.

“İÇ SAVAŞ ÇIKARMA AMAÇLIYDI”
Saldırının, seçime iki gün kala yapılmasının büyük bir provokasyon olduğunu ve büyük bir iç kargaşa çıkarma amaçlı gerçekleştirildiğini ifade eden Demirtaş, “Gerek o saatte burada bulunan halkımız, gerekse mitingi yöneten arkadaşlarımız disiplinli davranmış, örgütlü davranmış ve büyük bir kaosun çıkmasını önleyecek sabrı göstermişlerdir. Burada amaçlanan şuydu. Bu noktada patlatılan bomba yüzlerce kişinin ölümüne neden olabilirdi. Yüzlerce kişi yaşamını yitirebilirdi. Buradaki kitlenin sıkışıklığı nedeniyle bombanın tesiri geniş alana yayılamadı. Buradan yüzlerce ölü çıkarılabilse büyük bir kaos kargaşa ortamı yaratılmak istenecek. Diyarbakır’dan başlayan bir iç çatışma, giderek bir iç savaş ortamı yaratılmak istenecek. Belki seçim yapılamayacak ve Türkiye önü alınamaz bir Suriyelileşme sürecine girecekti” diye konuştu.

“IŞİD'ÇİLER EYLEM TALİMATI BEKLİYOR”
IŞİD’in destekçilerinin hücre örgütlenmesi şeklinde Türkiye’nin yüzlerce yerinde eylem talimatı beklediğini ileri süren Demirtaş, şunları kaydetti: “Biz toplumun bu kaygı ve korku içerisinde sürekli paniğe sürüklenecek bir ortamda yaşamasını kabul edemeyiz. Bunu önlemenin yolu Diyarbakır miting katliamının sorumlularının, devlet içindeki hükümet bağlantılı sorumluların da çıkarılması ve deşifre edilmesidir. Başka türlü bu işin üstesinden gelemeyiz. Eğer hükümet, ‘Bu iş bizimle bağlantılı değil’ diyorsa samimiyet görmek istiyoruz. Bu da açık bir soruşturma ve tatmin edici bir sonuçla mümkün olur. Biz sağduyumuzu her zaman koruduk. Burada katliama uğradık. Ancak bazı partiler başsağlığı bile dilemediler. Üzüntü bile belirtmediler. Bir partinin yüzbinlerle ifade edilen mitingine bombalı saldırı düzenleniyor. Başsağlığı dilemeyen siyasi partiler var. Bundan ne anlayacağız demek ki mutluluk duydular. Acı paylaşmayan bundan mutluluk duymuştur. Böyle anlarız biz. Ama buna rağmen biz, ‘Türkiye’de kardeşlik barış kazanacak’ dedik. Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri ‘barış kazanacak’ sloganıyla ertesi gün burada saldırıya karşı net bir tutum ortaya koydular. Fakat bununla bitmedi. Hemen birkaç gün sonrasında Hüda-Par’a yakınlığı ile bilinen bir dernek başkanı katlediliyor ve arkasından 4 mahalle meclis sözcümüz aktif çalışanımız infaz ediliyor. Tezgahın büyüklüğünü herkesin görmesi ve anlaması lazım.”

“100 KİŞİYE SUİKAST YAPILACAĞI İSTİHBARATI DOLAŞIYOR”
Bölgede yaklaşık yüz kişiye yönelik PKK’nın ya da IŞİD’in suikast yapacağı istihbaratının dolaştığını ve bu istihbaratın emniyete ulaştırıldığını anlatan Selahattin Demirtaş şöyle konuştu: “Emniyet de bu kişilere tebligat yapılıyor. Bu dernek başkanına da tebligat yapılıyor. İlginçtir tebligattan iki gün sonra bu kişi öldürülüyor. Birçok Hizbullah militanı Diyarbakır ve birçok şehirde silahlanmış durumda. Ve kendilerine yönelik bir saldırı olduğunda kim kimi vuracak o da belirlenmiş durumda. Dolayısıyla Hüda-Par’a yakın olan dernek başkanı vurulduğunda kimler aynı dakikada kimi misilleme eylemi olarak vurulacak o da belirlenmiş durumda. Ve anında Hizbullahçılar harekete geçip dört arkadaşımızı katlediyorlar.”

“HERKESLE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMA TARAFTARIYIZ”
Son seçimde buralarda çok yüksek oylar aldıklarına da dikkat çeken Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 97 oy aldığımız yerler var. Fakat bu bize daha fazla sorumluluk yüklemiştir. Biz, bize oy vermeyen yüzde 3’lük, 5’lik kesimin hakkını, hukukunu her zamankinden fazla korumak, kollamak sorumluluğunu yüklenmiş durumdayız. Herkes emin olsun ve içi rahat olsun, bu topraklarda bizim gibi düşünen ve düşünmeyen herkesle bir barış ve kardeşlik içinde yaşamak taraftarıyız. HDP güçlendikçe bütün kadrolarımız burada daha fazla hizmet sorumluluğu ile çalışmak zorundadır. Bize oy vermeyenleri ne ezme ne de yok sayma gibi bir anlayışımız olmamalı, olmayacaktır. Bu topraklarda herkesin siyaset yapma hakkı var. Bu hakkı veren de tanıyan da biz değiliz halktır. Herkes halka saygılı olsun, siyasetini yapsın. Kirli oyunlar, ucuz tezgahlar, kirli propagandalar, infaz timleri oluşturarak HDP’ye geri adım attıracak bir silahlı çete kurarak, bunları yapabileceklerini düşünenler yanılırlar. Umut ediyoruz ki bu çağrılarımız bütün siyasi çevrelerce doğru anlaşılır. Sağduyu ve orta akılla değerlendirilir. Gün birbirimiz tehdit etme günü değildir. Karşılıklı güç gösterme günü değildir. Biz iyi niyetliyiz. Lütfen kim kime nasıl kullanıldığını dönüp 6-8 Ekimden itibaren tekrar baksın. Tezgahın nasıl işlediğini bir daha görmeye çalışsınlar ve dikkatli olsunlar. Kendilerini kullandırmasınlar, kullandıracak iradeleri varsa biz de halkımızın kurbanlık koyun olmadığını belirtmek isteriz.” (İHA/DİYARBAKIR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.