TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk öpücük

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndaki ceylan sayısında adeta patlama yaşandı. Geçen yıl 25 ceylan doğumu gerçekleşirken, bu yıl sayı 40’a yükseldi. “Veteriner ablalarının” minik ceylanlara gösterdiği sevgi görülmeye değerdi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlk öpücük

Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen, 130’dan fazla türe ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndaki doğum heyecanlarına yenisi eklendi. Geçtiğimiz yıl 25 yavrunun dünyaya geldiği ceylan barınağında bu yıl doğum patlaması yaşandı.

Parkın açıldığı 2008 yılında 28 olan ceylan sayısı, elverişli koşulların sağlanması ve adaptasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, yıllar içinde ciddi bir artış göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıl yaşanan 25 doğumla ceylan sayısı 100’e ulaşmış, bu ceylanlardan 16’sı destek olmak amacıyla Türkiye’deki çeşitli hayvanat bahçelerine gönderilmişti. Bu yıl doğan 40 yavruyla birlikte ceylan ailesindeki birey sayısı 124’e yükseldi. Her biri birbirinden sevimli yeni yavrular, sürekli sağlık kontrolünden geçiriliyor. Yavrulara bakan bayan veterinerlerin gösterdiği sevgi ise anne şefkatini aratmıyor. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.