TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir gün değil her gün yardım

Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu ve İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği’nin her gün düzenlediği etkinlikte ihtiyaç sahiplerine ortalama 10 paket gıda yardımı yapılıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 06:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir gün değil her gün yardım

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Türkiye Demokratik Dernekleri Konfederasyonu'nda her gün dağıtılan yemekler ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Bununla beraber yine ihtiyaç sahiplerine, erzak yardımı gerçekleştiriliyor. Yaptıkları faaliyetlerle ilgili konuşan Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu Başkanı Yalçın Kocabıyık, "Federasyon bünyemizde birçok sivil toplum kuruluşları mevcut bunların içerisinde; Seçilmiş Meclis Üyeleri Derneği, Belediye Başkanları Birliği, Ege İş Kadınları Dayanışma Derneği, Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği, Engelli Dernekleri var. Ancak Bu dernekler içerisinde İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği kuruluşumuzdan beri bizimle birlikte hareket eden bir dernek, federasyon çatısı altında sosyal yardımlarını devam ettirmesi bize ayrı bir güç verdi. Federasyonun başkanı olarak, bugünden itibaren her gün İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği’nin devam ettirmiş olduğu yemek geleneğine ek olarak Ramazan boyunca erzak yardımı gerçekleştireceğiz" dedi.

"SOSYAL YARDIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK"

Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu olarak yardımlarının devam edeceğinin altını çizen Kocabıyık, "Bazı pilot bölgelerde İzmir Tüm Demokratik Engelliler Derneği, Anneler Derneği, Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği ile birlikte erkek ve bayan olmak üzere bin 200 çift ayakkabı dağıtacağız. Bu konuda bize destek olan arkadaşlarımız, İş adamlarının katkılarıyla hazırlamış olduğumuz ayakkabıları İzmir'in ihtiyaç sahiplerine bayram'da dağıtacağız. Sosyal yardımlarımız hız kesmeden devam edecek. Sizinde bunları kamuoyuna duyurmanız bizlere ayrıca büyük güç kazandırmakta. Bu yardımların duyurulması ile destekler artacak ve yardımları çoğalacaktır" diye konuştu.

"ÜLKEDE ÇOK FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİ VAR"

Yardımların bir gün değil her gün devam edeceğini ifade eden Kocabıyık, "Yardımlarımız bayrama kadar erzak yardımı olarak devam edecek, bayrama 1 hafta kala bin 200 çift ayakkabı, giysilerin ihtiyaç sahiplerine dağıtımına başlayacağız. Bu yaptığımız yardımları daha çok engelli kişilere yapmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerini belirlemede ise, Derneklerimizin muhtarla birlikte yaptıkları ARGE çalışmalarında, Konfederasyonumuza ihtiyaç sahiplerinin listeleri ulaşıyor. Bu liste ile ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Okul döneminde ise, öğrencilere kırtasiye malzemesi yardımı gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahiplerine ulaşmamız zor olmuyor çünkü ülkede ihtiyaç sahibi birçok insan bulunuyor. Yaptığımız yardımlar ile herkese ulaşmamız mümkün değil fakat sivil toplum kuruluşlarının yardımları ile bu iş daha kolaylaşacaktır. Şu an Suriye'den kaçıp gelen mağdurlarında ihtiyaçları malum bu konuda da sivil toplum kuruluşlarına, valiliklere, belediyelere büyük iş düşüyor. Konfedarasyonumuz adına elimizden geleni yaptığımızı rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

"ÖZELLİKLE BİZİM İÇİN KUCAKLARDAKİ ÇOCUKLAR ÖNEMLİ"

Yardım yaparken ırk ayrımı yapmadan herkese ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kocabıyık, "Genel Merkezimin bulunduğu yer İkiçeşmelik, mezarlık başında çevremizde birçok Suriyeli ihtiyaç sahibi var. Özellikle bizim için kucaklarında ki çocuklar çok önemli" diye konuştu.

"YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Ülke kapsamında birçok ihtiyaç sahibi insanın bulunduğuna dikkat çeken Kocabıyık, "Bu konuda yerel yönetimlere büyük iş düşmekte" dedi. Bu bağlamda konuşan Kocabıyık, "Uzun yıllardır ben yerel yöneticiyim. 1989'dan bu yana belediyelerde ve meclislerde görevlerde bulundum. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşmekte. Görev yaptığım zamanlarda Sosyal Yardımla ilgili komisyonlarda görev aldım. Bu dönemlerde meclislerden önemli kararlar çıkarttım. Şu an ise, yapılacak çalışmalarla bu bütçeler büyütülebilir. Her geçen günde bu yardımlar artabilir" diye konuştu.

KOCABIYIK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Şen, yardımların gerçekleşmesine katkıda bulunan Türkiye Demokratik Dernekler Konfederasyonu Başkanı Yalçın Kocabıyık’a teşekkür etti. Şen, “Bir Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu üyesi olarak Genel Başkanımız Yalçın Kocabıyık ile çalışmaktan mutluyum. Kendisi fakirin, fukaranın halinden anlayan birisi. Bugün Genel Başkanımız sayesinde 50'ye yakın oruç tutamayan engellilere erzak takdim edeceğiz. Kendisi bu yardımları yaparken huzur duyuyor bizlerde şevk alıyoruz. Ne desem yetersiz kalır sadece bunu yapan insan anlar” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.