TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akhan’dan Şenocak’a ziyaret

Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği'ni ziyaret ederek Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdürrahim Şenocak ile gündemle ilgili konuları konuştu

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akhan’dan Şenocak’a ziyaret

EMİNE ŞEKER - Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdürrahim Şenocak, Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan’ın ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek, “Üniversiteler kentimiz için önemli kurumlardır. Bizde üniversitelerimizle ilişkilerimizi sıcak tutmaya gayret ediyoruz. Kâtip Çelebi Üniversitesi yeni açılmış ve hızla gelişmiş bir üniversitedir. Türkiye’de tanınan üniversiteler arasındadır. 4 bin öğrenci sayısına ulaşmış bir üniversitedir. Konumu itibariyle daha öncede var olan ve hala devam eden hem çalışanlar hem de öğrenciler açısından ciddi bir ulaşım sorunu var. Bu sorunu kenti yöneten kişilerin çözmesi gerekiyor. Yürüme yolu da özellikle kız öğrenciler açısından sakıncalar barındırıyor. Tacizlere de maruz kalınıyor. Ek seferler konmasını istiyoruz. Bir diğer husus ise ara bir durak isteniyor. Egekent 2 ile Menemen durağı arasına İZBAN’a ara bir durak isteniyor. Üniversitede öğretim üyeleri için Memur-Sen olarak Toplu Sözleşme’de görüşülen maddeyi gündeme getirdik. Son aşamaya gelinmiş durumda. Akademisyenlere bir iyileştirme yapılacak. Biz bu işin peşindeyiz. Bu iyileştirmeyi akademisyenlerimiz hak ediyorlar. Biz de üniversitede üyelerimizin özlük ve ekonomik hakları ile ilgili sorunlarını kendileriyle paylaştık” dedi.

SAĞLIKLI BÜYÜMEK ÖNEMLİ

Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ise, kuruldukları tarihten itibaren sahada olduklarını vurgulayarak, “Paydaşlarımızla sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Çalışanlarımızın problemlerini tartıştık. Memur-Sen’in güzel bir tarafı var. Öğretim Üyeleri’nin zammı için girişimleri var. Bunun için de hazırladıkları raporlar için kendilerine teşekkür ettik. Menemen dolmuşlarının kampüs alanından geçmeleri için bir çalışmamız var. Eshot seferlerinin yanı sıra dolmuş seferlerini de geliştirmek istiyoruz. Zaman içerisinde öğrenci sayımız 20 binleri bulacak diye düşünüyoruz. Sürekli gelişiyoruz. Ama sağlıklı büyümek daha önemlidir. Kredi yurtlar kurumu, kampüsümüzün yanında bir yer kiralandı. 2 bini geçkin erkek öğrenci orada kalıyor. Kız öğrencilerimiz için de yap-işlet-devret formülü ile kampüs içinde bir yurt yapılacak. Bu yılbaşına yetişecekti. Ama imar durumlarındaki sıkıntılarından dolayı 2. döneme yetişecek. Kız öğrencilerimiz kampüs içerisinde daha güvenli ikamet edecek olacaklar” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Yrd.Doç.Dr. Recep Yiğit de, İzmir üniversitelerindeki sorunlarda üniversitelere yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitelerimizin sorunlarını yerinde dinleyerek, yetkili kişilerle görüşerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. İyi niyetle tüm üniversitelerimizle sağlıklı ilişki kurmaya çalışıyoruz.”

Yapılan görüşmenin ardından Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdürrahim Şenocak, Eğitim Bir-Sen olarak Öğretim Elemanları İle ilgili geçen yıl yapılan hala geçerliliğini sürdüren alan araştırmasını Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan’a takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.