TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarı açıldı

Türkiye’nin sektöründeki tek ihtisas fuarı Olivtech ve Türkiye’nin tek sertifikalı organik fuarı Ekoloji İzmir açıldı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’e yaptıkları yatırımlarla belediyenin birçok alanda sadece kendisiyle yarıştığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarı açıldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Fuar İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Türkiye’nin tek sertifikalı organik fuarı Ekoloji İzmir-6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Türkiye’nin tek ihtisas fuarı olan Olivtech-5. Zeytin, Zetyinyağı ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente gelen insanların ülkenin güvenliğine, temizliğine ve çevreye yaptığı yatırıma baktığını belirterek, “Biz çevre yatırımları konusunda sadece Türkiye’de değil, dünyada 11 senedir hiç taviz vermeden çalışmayı sürdürüyoruz. İzmir belediyesinin çevre yatırımlarından tutun da altyapı yatarımlarına kadar hangi alanda olursa olsun yarışacağı tek kurum yine kendisidir. Biz sadece ve sadece kendimizle yarışırız. Çünkü biz evrensel hukuk ve ahlak kurallarını kullanarak ve bunlardan asla taviz vermeden İzmirlilerle birlikte kolkola, yerelde kalkınmayı amaçladık” dedi.

“ÇEVREYLE İLGİLİ ALTYAPIYI TAMAMLAMALIYIZ”

Kocaoğlu, İzmir’in başta zeytin ve zeytinyağı olamak üzere tarım alanında Türkiye’nin önemli illerinden biri olduğunu belirterek, “Eğer tarım sektöründe büyümek istiyorsak havamızı, suyumuzu korumalı ve çevreyle ilgili alt yapımızı tamamlamalıyz. Yoksa bu yol bir süre sonra tıkanarak işe yaramaz hale gelir” diye konuştu.

“206 KATILIMCIYA ULAŞTIK”

Kocaoğlu, bu yıl İzmir Enternasyonel Fuarı’nın 84’üncü kez kapılarını açacağını söyleyerek, “Türkiye’ye fuarcılığı İzmir öğretti, yenilikleri ilk İzmir Fuarı’nda gördü. İzmir artık yeni bir yolculuğa Fuar İzmir ile çıkıyor. 2011 yılında 120 katılımcının yer aldığı bu fuarda artık 206 katılımcıya ulaştık. Türkiyenin sertifikalı tek fuarında 11 ülkeden de alıcı davet ettik. Ama bu da yetmez seneye çok daha fazlasını yapmak için şimdiden çalışmalara başladık” dedi.                                      

FUAR 19 NİSAN’DA KAPILARINI KAPACAK

Ekoloji İzmir’de; Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Manisa, Mersin, Siirt, Şanlıurfa olmak üzere 14 ilden toplam 78 katılımcı yer alıyor. Olivtech fuarında ise yurt dışından İngiltere ve yurt içinden Aydın, Balıkesir, Bursa Çanakkale, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Tekirdağ olmak üzere 9 ilden toplam 206 katılımcı yer alıyor. Fuara Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, Güney Kore, Lübnan, Senegal, Ürdün İran, İtalya ve Yunanistan olmak üzere 11 ülkeden de alım heyetleri gelecek. Fuar 19 Nisan’da kapılarını kapatacak.

35 BİN METREKARE ALANDA DÜZENLENİYOR

Toplam 35 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda organik gıda ürünleri, organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünlerinin yanı sıra zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makinaları ve ekipmanları sergileniyor. Fuar süresince düzenlenen sempozyum ve panellerin yanı sıra organik restoranda çeşitli yiyecekler sunulurken, organik pazarda ziyaretçilere satış yapılabilecek. Ayrıca Zeytinyağı Tadımı ve Kutsal Zeytin Ağacı Fotoğraf Sergisi de düzenlenecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.