TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin Tepesi yenilenmeli

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Gaziemir’in Sevgi Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise Yugoslav göçmeni olan Hüseyin Dereboylu. Mahallemizin tarihi 20 yıl önceye dayanıyor. 1995 yılında Gazi Mahallesi’nden ayrılarak Sevgi Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizde daha çok orta gelir ve altı bireyler yaşıyor. Mahallemizin okul sayısının fazla olması mahalleye genç bir hava katıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 06:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şahin Tepesi yenilenmeli

TANER UYANIKER

Mahalle, 2 farklı çerçevede çizebilir. Bir tarafında modern konutlar bulunurken diğer tarafında gecekondulaşma görülüyor. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli sorunlarından birisi Şahin Tepesi’nin bir türlü düzenlenerek vatandaşların kullanabilecekleri piknik alanına çevrilememesi. Böyle güzel bir alanın sadece sarhoşların yeri olduğunu vurgulayan Dereboylu, buranın düzeltilerek her vatandaşın gelmesinin sağlanması gerektiği söyledi

 Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü durağımız Gaziemir’in Sevgi Mahallesi. Mahallemiz bundan yaklaşık 20 yıl önce Gazi Mahallesi’nden ayrılarak Sevgi Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizin muhtarı ise bu görevde 5 dönemdir bulunan Hüseyin Dereboylu. Yugoslav göçmeni olan Dereboylu yaşının 70 olmasına rağmen mahallesi için hizmet uğruna gecesini gündüzüne katıyor diyebilirim. Mahallemizde orta ve altı gelir düzeyindeki vatandaşlar yaşamakta. Yaklaşık 500’e yakın bir seçmeni bulunan gecekondulardan oluşmuş bir yerleşim alanı da bulunuyor mahallede. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli sorun olarak Şahin Tepesi’nin dizayn edilmesi geliyor. Mahalleli bu alanın kendileri için bir piknik alanına çevrilmesini istiyor. Böyle güzel bir alanın sadece sarhoşların yeri olduğunu vurgulayan Dereboylu buranın düzeltilerek her vatandaşın gelmesinin sağlanması gerektiği söyledi. Mahallemizde bunun dışında gecekondulaşma alanında yolların tam olarak yapılamaması ve ulaşımın bulunmaması, mahallemizin ve civar mahallelerin ortak sorunu olarak göze çarpan 90 numaralı ESHOT’un kaldırılması gibi sorunlar bulunuyor.

21 YILLIK MUHTAR

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahalle 1995 yılında Gazi Mahallesi’nden ayrılarak Sevgi Mahallesi ismini alıyor.  Mahallede endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, Kipa lisesi, 1 tane ilkokul, 2 tane ortaokul, 2 tane cami, Nevvar Salih Hastanesi bulunuyor.

Muhtar olma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Mahalle sakinleri benim muhtar olmam yönünde açık istekleri vardı. Seni muhtar olarak görmek istiyoruz dediler. O dönem için 9 tane aday vardı onlar içinden seçildim. Muhtarlık görevini kutsal bir görev olarak görüyorum. Aile olarak çalışmayı seven bir yapıdan geliyoruz. Ben de muhtarlık görevimde mahallem için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum.

“ŞAHİNTEPE DÜZENLENMELİ”

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemiz sınırları içinde Şahintepe diye bilinen bir tepemiz var. Bu alanın daha önce safari alanı olarak düzenleneceği söylendi ve bu konuda yatırımlar oldu. Daha sonra bu projeden vazgeçilmiş. Şimdi eşsiz güzelliğe sahip olan o alanımız sarhoşların meskeni haline gelmiş bulunmaktadır. Güzel manzarası ve doğayla iç içe olan bu yerin piknik alanı olarak düzenlenmesini istiyoruz. Buradan ailelerimiz faydalansın ve güzel vakit geçirebilsinler. Buranın piknik alanına çevrilmesiyle ilgili defalarca başvurularda bulunduk. O kadar başvurumuza rağmen hiçbir netice alamadık. Orman bakanlığıyla ilgili bir sorun olduğu söyleniyor. Bu sorunların aşılarak oranın yenilenmesini istiyoruz.

Mahallemizde yaklaşık 500 seçmenin oturduğu bir gecekondu bölgesi bulunuyor. Orada tam anlamıyla yeterli yollar yok. Bazı yerlere kanallar bağlanmadı. O bölge halkının bazısının tapusu var.  Altyapı sorunu da söz konusu. Bununla ilgili başvurularımız oldu ama bir sonuç alamadık. Çocuklar okula giderken zorlanıyor. Kış aylarında çamur olabiliyor. Bu yerleşim yerimizin düzenlenmesini istiyoruz.

Mahallemizin ve civar mahallelerin ortak sorunu olarak göze çarpan 90 numaralı ESHOT’un kaldırılması problemi var. Bununla ilgili imzalar toplanmıştı. Bir sonuç alınamadı. Bu otobüs Alsancak ve Konak’a gitme ihtiyacımızı karşılıyordu. Bunun kalkmasıyla insanlar zorluk yaşadı. Özellikle yaşlı vatandaşlar için büyük sorun teşkil etti.

“YETKİMİZ YOK”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Tebligat kanunu nedeniyle bize gelen evraklar bizim üstümüzde yük oluşturuyor. Biz burada postacılık yapmak zorunda kalıyoruz. Bunlar sorumluluğu olan evraklar oluyor. 3 ay içinde alınması gerekiyor alınmayınca sorun çıkıyor. Bu yasa nedeniyle postalar bize külfet oluyor. Kanun öyle dediği için de biz de uymak zorunda kalıyoruz. Muhtarlık kurumu olarak da yetkilerimiz yetersizdir. Muhtarlara yetki verilmesi gerekmektedir. Muhtarların en azından belediye meclislerinde bulunmaları gerekiyor. Mahallenin sorunlarını muhtarlar bilir belediye meclisi üyeleri bilmez. Benim mahalle muhtarı olarak orada bulunmam gerekiyor. Söz hakkımız olması gerekiyor ama ne yazık ki bulunmuyor.

Biraz da muhtar derneklerinin bu konuda daha aktif çalışması gerekiyor. Herkes koltuğa oturuncaya kadar o koltuğa oturduktan sonra bir şey yapmıyorlar. Oysa koltuğa oturduktan sonra da çalışılması gerekiyor. Hatta o zaman çalışılmalı. Ben burada vatandaşın istediği bir şeyi yapamayınca üzülüyorum. Onların da biraz daha hassas olması gerekiyor.

“BİZ OLMASAK İNSANLAR SORUNLARINI NEREYE ANLATACAK”

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Yazışmalarda muhtarlar mahallenin mülki amiri olarak görünüyor. Bütün mahallenin sorunları muhtara gelir, biz de bu sorunları yetkili kurumlara ulaştırırız. Mahalleli aklınıza gelebilecek her türlü sorunu muhtarına iletir. Muhtar olmazsa bu insanlar sorunlarını nerelere anlatacak. Herkesin belediyeye gittiğini düşünsenize belediye bu yükü zor kaldırır. Ama biz yüzlerce insanın sorununu tek elden belediyeye iletiyoruz.

Hüseyin Dereboylu Kimdir?

1945 yılında Yugoslavya’da Oravis Kasabası’nda doğdum. 1952 yılında zorunlu göçle birlikte Tekirdağ Çorlu’ya yerleştik. 2 yıl aradan sonra Manisa Akhisar’a oradan Gültepe Mahallesi’ne taşındık. 38 yıldır da bu mahallede oturmaktayım. Muhtar olmadan önce Tepecik Meslek Lisesi’nde memurluk yaptım.  Mahallemde 5 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Öğrenim durumum ortaokuldur. Evliyim 3 kızım 6 torunum var.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 12000

Mahallenin seçmen sayısı: 6700

Mahallenin posta kodu: 35410

Mahallenin cadde sayısı: 2

Mahallenin sokak sayısı: 55

Mahallenin muhtarı: Hüseyin Dereboylu

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.