TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gök ailesi yardım bekliyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, tek göz odada yaşayan Gök ailesinde baba ve 3 çocuğu zihinsel engelli bulunurken, annenin sinir hastalığı başladı. Aile devletin verdiği 3 aylık maaşla geçinmeye çalışırken anne ve baba, çocuklar için devletten ve hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gök ailesi yardım bekliyor

Kemalpaşa ilçesi Kızılüzüm köyünde tek göz odada yaşayan 5 kişilik Gök ailesinin yaşamı görenlerin içini burkuyor. Gök ailesinden baba Yunus Gök (40) yüzde 80, çocuklardan Gürkan Gök (12), Osman Gök (7) ve Özkan Gök (4) de yüzde 50 zihinsel engeli bulunurken anne Elvan Gök (31) de son bir yıl içerisinde bunalıma girerek iki defa Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Anne şimdi haplarla tedavi görürken hastane heyetinden gelecek rapor bekleniyor.

ANNE ÖLDÜ BUNALIM BAŞLADI

Erzurumlu Yunus Gök, 1993 yılında annesi ile birlikte Kemalpaşa merkezde birlikte yaşarken, adres değişikliği yapıp Kemalpaşa’nın Kızılüzüm köyüne yerleşti. O zamanlar 19 yaşında olan Yunus Gök, yer değişikliği ve gittiği yeni adresinde çevresi olmadığı için bunalıma girdi. Ruhsal bunalımı süren Yunus Gök, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılarak 1 ay tedavi gördü. İyileşme sürecine girdikten sonra 2003 yılında eşi Elvan Gök ile evlendiklerini söyleyen Yunus Gök, “Evlendiğimiz yıl annem hayatını kaybetti. Anneme çok düşkündüm. Üzüntüye gelemediğim için yine rahatsızlanıp bunalım girdim. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir ay yattım. Tedavilerim devam etti ama yüzde 80 zihinsel engelli raporu verdiler. Kendimi de iyi hissetmiyorum” dedi.

EŞİ SONRADAN RAHATSIZLANDI

Eşiyle evlendiğinde herhangi bir rahatsızlığı olmadığını dile getiren Yunus Gök, şöyle konuştu: “Eşimde 2012 yılında migren rahatsızlığı çıktı. İki yıl tedavinin ardından migren rahatsızlığı düzeldi. Ardından eşim sinirsel olarak rahatsızlandı, 6 ay evde ilaç tedavisi gördü. Altı ay sonra iyice rahatsızlanınca Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ettiler. Orada 20 gün tedavi gördü. Hastaneden çıktıktan iki hafta sonra tekrar hastaneye alınıp 20 gün tedavi gördü. Şu an çıkalı bir ay oluyor. Doktorların verdiği psikolojik ilaçları kullanmaya devam ediyor. İlacı alınca yatıp uyuyor. Çocuklara ben bakıyorum. Ev işlerinde eşime yardımcı oluyorum. Eşim de doktor heyetine girecek büyük ihtimal onun da zihinsel olarak bir bozukluğu çıkacak.”

ÇOCUKLARININ HASTALIĞI SONRADAN ÖĞRENİLDİ

Üç çocuğunun da sonradan zihinsel engelli olduklarını öğrendiklerini dile getiren baba Yunus Gök, şunları söyledi: “Eşim hamileyken doktorlar çocuklarımızın herhangi bir rahatsızlığı olduğunu söylemedi. Doğduklarında da bir şey demediler. Gürkan ve Osman 5 yaşını geçtikten sonra zihinsel engelli olduğunu öğrendik. Özkan’ın da doğduktan sonra. Üç çocuğum var 3’ü de içine kapanık. En büyük oğlum Gürkan yüzde 50, ortanca oğlum Osman da ağabeyi gibi yüzde 50 zihinsel engelli. Küçük oğlum Özkan da ağabeyleri gibi yüzde 50 zihinsel engeli bulunurken ayrıca yürüme zorluğu var, sol gözünde göz kayması var ve sol elini kullanmakta zorlanıyor.”

GEÇİNEMİYORUZ

Geçimlerini 3 aydan 3 aya devletin verdiği özürlü aylığı ile sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Yunus Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımın özürlü raporu yeni bağlandı. Devamlı değil yıldan yıla yenileniyor. Verilen maaşla geçinemiyoruz. Çünkü devletin verdiği maaşı aydan aya almadığım için gelen para borca gidiyor. Zaten verilen para da yetmiyor. 2013 yılında da odun kırarken dereden düşüp sağ ayağım kırıldı. Platin takıldı. Önceden inşaat işlerine gidip bir şeyler kazanıyordum ama platin takıldığından beri iş de göremiyorum. Eşim ev işlerini ve çocukların bakımını yapmaya çalışıyor ama tam anlamıyla yapamıyor. Bende özürlü olduğum için işe güce hiç gidemediğim için bende eşime destek olmaya çalışıyorum. Yemeğe, bulaşığa, çaya, çocuklarla ilgilenmeye yardımcı oluyorum." Çocukların eğitim için Kemalpaşa’da bulunan Güneş Özel Eğitim Merkezi’ne gittiğini anlatan Gök, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer bir hastalığımız ihtiyacımız olunca eğitim merkezinden yardımcı oluyorlar. Bizim şuan aldığımız 3 aylık özürlü maaşı yetmiyor. Bende çalışacak durumda değilim. Bize ara sıra yardım edenler oluyor ama yetmiyor Hayırseverlerden yardım bekliyoruz maddi ve manevi. Evde eşya yok, iki odalı evde yaşıyoruz. Kış boyu küçük odada ben, eşim ve 3 oğlum kaldık. Yerde yattık. Devlet yetkilileri ve hayırseverlerden çocuklarım için yatak, yorgan koltuk istiyorum. Çocuklarımın iyi beslenebilmesi için gıda yardımı istiyorum.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.