TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokak kedilerine sıcak yuva

Karabağlar Belediyesi, Kedi Evi Projesi”yle sokak kedilerine sıcak bir yuva sağladı

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sokak kedilerine sıcak yuva

Karabağlar Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı ve sıcak bir ortamda yaşamaları amacıyla yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Sokak hayvanları için yemek, su kabı, aşılama ve sahiplendirme kampanyalarını gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi bu kez de “Kedi Evi Projesi”yle sokak kedilerine yuva sağladı. İlçenin 40 farklı noktasına, Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü vatandaşların gözetimine sunularak yerleştirilen kedi evleri kış aylarında sokak kedilerine sıcak bir yuva oldu.

40 FARKLI NOKTADA

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanları için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Sokak kedileri için geliştirilen “Kedi Evi Projesi” kış aylarında kedilere sıcak bir yuva oldu. İlçenin acil ihtiyaç duyulan 40 farklı noktasına, Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü olan insanların taahhüdü karşılığında yerleştirilen kedi evleri bu kişilerin gözetimleri ve korumalarına teslim edildi. İhtiyaçlar doğrultusunda daha fazla kedi evi üretilerek ilçenin farklı noktalarına yerleştirildi.

KEDİLER SAĞLIKLI ORTAMDA YAŞAYACAK

Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde özel olarak strafor malzemeden üretilen kedi evleri kedileri hem yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak hem de sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlayacak. 

HAYVAN KORUMA GÖNÜLLÜLERİ

Kedi evleri hayvan koruma gönüllüleriyle ortak bir çalışma yapılarak koruma altına alındı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca belirlenen Hayvan Koruma Gönüllüsü vatandaşlara istekleri doğrultusunda teslim edildi. Gönüllü vatandaşlardan taahhüt alınarak teslim edilen kedi evleri gönüllüler tarafından gerekli olan noktalara yerleştirildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.