TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’dan Sultanahmet saldırısına sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet’teki bombalı saldırıyla ilgili olarak, “Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi. Nasıl bu hale getirildi. Bunu yapmakla ne elde edeceksin” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2015 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan’dan Sultanahmet saldırısına sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversite hocalarının darbelere destek verdiği, ellerinde pankartlarla sokaklarda darbe çağrıları yaptığı dönemlere şahit olduk. Eğitimden, öğrenimden, kendilerini yetiştirmekten başka amacı olmayan öğrencilerin ‘bizim istediğimiz formata uymuyorsun’ denilerek fakülte binalarına, üniversite, o zaman tabi kampüstü, kampüslerine sokulmadığı günleri gördük. Zihinleri zenginleştirmesi gereken üniversitelerin zihin formatlama aracı olarak kullanılmaya çalıştığı veya çalışıldığı dönemlerden geçtik. Bunların hepsi de Türkiye için, üniversitelerimiz için acı verici, utanç verici, yüz kızartıcı hadiselerdi” diye konuştu.

“NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ, ELİNİZE BURADAN NE GEÇEK”

Yurt dışına öğrenci gönderme konusunda her türlü adımların atıldığını ve atılmaya devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın her yerine öğrenci gönderileceğini kaydetti. Gittikleri birçok yerde bunun sıkıntılarını gördüklerini ama gelişmelerin geleceğe olan umudunu arttırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun içinde taş atan, molotof atan değil, işte dün Sultanahmet’te gördünüz. Bir kadının canlı bomba olarak oradaki Emniyet Müdürlüğü’nün Turizm Polis Karakolu’na yaptığı saldırıyla bir polisimiz şehit oldu. Kenan kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Diğeri için tabi ki hiçbir şey demeyeceğim. Yaralı kardeşimize Rabbimden şifalar diliyorum. Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi. Nasıl bu hale getirildi. Bunu yapmakla ne elde edeceksin. Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu, ne günahı vardı? Türkiye’nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan bir tanesi olan o Sultanahmet Meydanı’nda böyle bir şeyi yaparak yani turistlerin, insanların buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? ‘Buralar güvenli böyle değil’, bunu ispatlamak için mi bunu yaptı? 6 gün önce aynı şekilde Dolmabahçe’de olan, orada yine böyle bir saldırı oldu. Ne yapmak istiyorsunuz. Elinize buradan ne geçecek. Yani bununla ideolojilerinizi bu ülkeye egemen kılacağınızı mı zannediyorsunuz? Taş atan, molotof atan veya silah kullanan değil Türkiye’nin kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine katkı sağlayacak projelere, çalışmalara, icraatlara imza atan üniversite öğrencileri görmek istiyoruz. Günlük siyasetin polemikleri içinde yıpranan, itibar kaybeden bunları istemiyoruz. Bilgileriyle, birikimleriyle herkesi kendilerine hayran bırakan akademisyenler görmeyi arzu ediyoruz. Yeni Türkiye’nin inşasına kendi ajandalarındaki veyahuttaki kendi alanlarındaki birikimleriyle, çalışmalarıyla katkı sağlayan üniversitelerle birlikte geleceğe yürümek istiyoruz. Yıldırım Beyazıt Üniversitemiz işte böyle bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.