TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’i dünyaya tanıtacak proje imzalandı

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün İzmir’de kültür ve turizm ile ilgili bilgi servislerine elektronik ortamda erişimi sağlamaya yönelik ‘İzmir Parmaklarınızın Ucunda’ konulu projesi hayata geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2014 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’i dünyaya tanıtacak proje imzalandı

EMİNE ŞEKER

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ‘İzmir Parmaklarınızın Ucunda’  konulu proje dün İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) salonunda imzalandı. İmzayı İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ile İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban attı. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğündeki projeye İzmir Kültür ve Turizm Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi ile Yasar Üniversitesi’nin projeye destek verdiğini açıkladı.

İZMİR’İN TANITIMI İÇİN TEKNOLOJİK ALT YAPI OLUŞTURULACAK          

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz imzayı attıktan sonra yaptığı konuşmada, projenin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Proje ile İzmir’de kültür ve turizm ile ilgili bilgi servislerine elektronik ortamda erişim sağlanacak, birbirine entegre ve kesintisiz ulaşılabilir hale getirilecek. Turizm alanında İzmir’in marka değerini artıran mobil kent uygulamaları yaygınlaştırılacak. İzmir’in tanıtımı için teknolojik, teknik ve bilişim altyapısı oluşturulacak. İzmir’in tarihi, kültürel ve turistik alanlarının Web üzerinden gezilebileceği bir mecra oluşturulacak. İnternette ilin marka değerlerinin bulunurluk ve bilinirliği artırılacak, bunun devamlılığı için sürdürülebilir eylem planı hazırlanacak. Diğer şehirlerin tanıtımları için örnek bir proje olacak. Proje, istihdama ve sosyal bütünleşmeye destek sağlayacak ve ‘İzmir Turizm Tanıtım Merkezi’ kurulacak ve söz konusu merkezde proje uygulamaları sergilenecek. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde ki projeye İzmir Kültür ve Turizm Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi ile Yasar Üniversitesi; proje ortağı olarak destek veriyor” dedi.

GSM OPERATÖRLERİ İLE ANLAŞMA YAPILMASI PLANLANIYOR

Proje yönetim ofisinin Kültürpark Fuar alanında ki Resim Heykel Müzesi binasında konumlandırılacağını belirten Ediz, sözlerine şöyle devam etti: “Proje ile İzmir’in kültür ve turizmine yönelik görsel ve yazılı bilgi bankası oluşturulması, İzmir Turizm Bilgi Sistemi (ITBS) oluşturulması, İTBS'nin mobil uygulama modülü geliştirilmesi, ‘İzmir Turizm Tanıtım Merkezi’ (ITTM) oluşturulması, İzmir İlinde belli noktalara kiosklar yerleştirilmesi, proje için yurtdışı tanıtım gezisinin yapılması, ilimize Adnan Menderes Havalimanı, Alsancak Limanı ve Çeşme Limanlarından giriş yapan ziyaretçiler için karşılama mesajı ve mobil uygulama linkini göndermek üzere GSM operatörleri ile anlaşma yapılması planlanıyor. Bilgi Bankasını oluşturmak üzere üniversiteler, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin etkin biçimde faydalanacağı, elindeki görsel, işitsel, metinsel veriyle ilgili veri tabanında kullanılması değerlendirilecek.”

İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ise, projenin maliyetinin 876 bin 200 lira olduğunu açıklayarak, ajansın 657 bin 150 lirasını finanse ettiğini söyledi. Yıldızçoban, sözlerine projenin 12 ay sonra biteceğini de ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.