TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli-Evka-2 Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Çiğli’nin Evka-2 Mahallesi’ni gezdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli-Evka-2 Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Çiğli’nin Evka-2 Mahallesi’ni gezdik. Mahallemizin tarihi çok eskilere dayanmıyor. 1989 yılında inşa edilen mahalle belli bir plan ve proje çerçevesinde yapıldığı için kentleşme anlamında pek bir sorunu görünmüyor. Mahallenin yeşil alanları geniş ve bakımlı bir durumda. Yeşillikle iç içe olması mahalleyi güzel kılan etkenlerden birisi. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Hüseyin Şen. Daha önce PTT’de memurluk yapan ve bu vasıtayla İzmir’e yerleşen Şen, mahallelinin istekleri sonucunda muhtarlık koltuğuna oturuyor. Mahallemizin çok fazla sorunu olmasa da belli başlı sorunları bulunmakta. Bunların başında gelen sorunları ise, 6810 ve 6812. Sokaklarda yapılamayan kaldırım çalışmaları. Kaldırımların bir türlü yapılamadığı söyleyen Şen, bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti

 

Mahallemizi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızdaki bugünkü konuğumuz Çiğli’nin Evka-2 mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini yapmakta olan Hüseyin Şen. Şen daha önce devlet memurluğunda bulunduğu için devlete yabancı birisi değil. Mahallemizin kuruluşu ise 1989 yılında gerçekleştiriliyor. Zamanla büyüyen mahalleden 2 mahalle daha ortaya çıkıyor. Mahallemizin yeşil alanları geniş ve bakımlı bir durumda. Yerleşmek için tercih edilecek güzel yerlerden birisi. Mahallemiz planlı bir şekilde yapıldığı için diğer mahallelerimize nazaran sorunları azami düzeyde. Mahallemizin en büyük sorunu ise 6810 ve 6812. Sokaklarda yapılamayan kaldırım çalışmaları. Kaldırımların bir türlü yapılamadığı söyleyen Şen, bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Mahallemizin bunun dışında, asfalt çalışmalarının yapılması, logar taşması sonucunda oluşan problemler ve ulaşımda yaşanan sıkıntılar olmak üzere sorunları bulunmaktadır.

OY FARKIYLA GÖREVE

Muhtar olma sürecinizi anlatabilir misiniz?

Mahallemizde uzun yıllar boyunca PTT memuru olarak çalıştım. Oradaki çalışmalarımızdan dolayı vatandaşların bize karşı saygısı oluştu. Geçen dönem muhtar olmamı istediler ben de yeni emekli olduğum için biraz dinlenmek istediğimi söyledim ve bu dönem adaylığımı koydum. Seçimlerde 6 muhtar adayı seçime girdik. Ben yakın adayıma 940 oy fark atarak seçildim. Seçildiğim dönemden itibaren mahalleme en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyorum.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz 1989 yılında kuruluyor. Yıllar içinde mahallemiz büyüyünce kendi içinde 3 mahalleye ayrılıyor. Mahallemizde Sabiha Göçmen Anaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Tuğba Özbak Anadolu Lisesi, Evka-2 Cami ve 1 tane sağlık ocağı bulunmaktadır.

“KALDIRIMLAR YAPILMALI”

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizde yer alan 6810 ve 6812 sokaklarının kaldırımların yapılması gerekiyor. Kaldırımların bir kısmı yapılmış bir kısmı yapılmamış halde bulunmaktadır. Kaldırımların birisi faklı birisi faklı durmaktadır, bu da görüntü açısından kötü bir durum oluşturmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ekim ayında mahallemizi ziyaret etiğinde bu sorunu kendilerine ilettik ve çözüleceğini söylediler biz de beklemekteyiz.

Mahallemizin bir diğer problemi ise yaz ayları boyunca meydana gelen su borusu patlamalarıdır. Bu durumdan mahalle sakinleri şikayetçidir. İZSU’ya başvurumuz oldu. Bu başvuru sonra bu sorunun giderileceği bildirildi ama şimdiye kadar bir şey yapılmadı.

Sabiha Gökçen Anaokulu’nun olduğu alanda logar taşması meydana gelmektedir. Her yağmur yağdığında orası taşmaktadır. Bu taşmalar sonucunda hem sağlık açısından hem de görüntü açısından hoş manzaralar ortaya çıkmıyor. Bununla ilgili olarak da yetkili mercilere başvurumuzu yaptık ve gerçekleşmesini bekliyoruz.

Mahallemize bir kapalı spor salonu istiyoruz. Büyükşehir ve Çiğli belediyelerinin bu konuyla ilgili çalışmaları var. Buraya bir spor salonu yapılırsa çok sayıda mahalle de faydalanabilecektir. Bu konuda çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz.

“DİKKATE ALINMALIYIZ”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Vatandaş her şeyini muhtara söylemektedir. Resmi kurum olarak vatandaşa en yakın biz varız. Vatandaşın ilk gördüğü devlet katındaki kişi biziz ama biz de mahallelinin sorunlarına çözüm üretemiyoruz. Yaptığımız şey bir aracı olarak sorunları yetkili mercilere iletmektir. Biz sadece aracı konumunda bulunmaktayız. Yaptırım gücümüz bulunmamaktadır. Mahalle muhtarları olarak gittiğimiz devlet kurumlarında daha fazla dikkate alınmayı istiyoruz. Ne yazık ki dikkate alınmıyoruz. Biz oraya kendimiz için değil halkın sorunlarının çözüme kavuşturulması için gidiyoruz. Bu konuda belli başlı kurumların biraz daha hassas davranmalarını istiyoruz.

Muhtarlar mahalle için neyi ifade eder?

Bir dönem mahalle bekçileri vardı ve onlar kaldırtıldı. Mahalleli şu an o bekçileri aramaktadır. Eğer mahalle muhtarlığı kaldırılırsa aynı durum ortaya çıkacaktır. Vatandaş derdini anlatmak için kimi bulacak. Eğer vatandaş muhtar yerine diğer devlet kuruluşlarına giderse o zaman devletin iş yükü artacaktır. Mahalledeki bir sorunun 25 kişiyi ilgilendirdiğini düşünün bunlar muhatara ilettiklerinde tek bir ağızdan bu sorun belli makamlara ulaştırılıyor ama muhtarlık olmazsa bu 25 kişi ayrı ayrı bu sorun için başvuracak ve buda o merkezlerin iş yükünü artıracaktır. Muhtarlıkların kaldırılması büyük sorunlara neden olacaktır.

LAİK BİR ŞEHİR

Muhtar gözüyle İzmir’i nasıl görüyorsunuz?

İzmir yaşanabilir kenttir. Büyükşehir ve yerel belediye vatandaşa güzel bir şekilde hizmet götürmektedir. İzmir’de kendinizi özgürce ifade edebiliyorsunuz. İzmir insanı sevecen ve uygar bireylerden oluşuyor. İzmir’in denizi, havası bir başka güzeldir. Laik ve demokrat bir kenttir.

Hüseyin Şen Kimdir?

1961 yılında Tunceli’de dünyaya geldim. Muhtarlıktan önceki dönemimde PTT memurluğu görevinde bulundum. 1997 yılında yılın da atama nedeniyle İzmir’e geldim ve 1988 yılında şu an muhtarlığını yaptığım Evka-2 mahallesine taşındım. O zamanda beridir mahallemde yaşamaktayım. PTT’de çalışırken buradaki halk tarafından tanınıyordum ve emekli olduktan sonra benim muhtar adayı olmamı istediler. Ben de onları kıramadım ve muhtarlığa adaylığımı koydum. Büyük bir oy farkıyla muhtarlığa seçildim. 3 çocuk sahibiyim. Okumayı seven bir kişiyim. En çok sevdiğim yazarlar ise Yaşar Kemal ve Uğur Mumcu’dur.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 4600

Mahallenin seçmen sayısı: 3800

Mahallenin posta kodu: 35590

Mahallenin cadde sayısı: 3

Mahallenin sokak sayısı: 70

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.