TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli’de ‘Meslek Edindirme’ Hamlesi

Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde toplam 17 branşta açılan meslek edindirme kursları Çiğlili vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Hafta içi ve hafta sonu eğitimin verildiği kurslardan çok sayıda vatandaş faydalanıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 09:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli’de ‘Meslek Edindirme’ Hamlesi

Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çiğli Belediyesi işbirliğinde meslek edindirmek, istihdam yaratmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla birçok alanda kurs eğitim programı hayata geçirildi. Belediye eski binası 4. katta özel araç ve gereçlerle donatılmış sınıflarda, uzman eğitmen kadrosuyla eğitimin verildiği kurslarda: Grafikerlik, yönetici asistanlığı, pastacı çırağı, takı yapımı, temel bilgisayar okuryazarlığı, tıbbi sekreterlik, çocuk bakımı, ön muhasebe, İngilizce, bilgisayar destekli reklam tasarım, WEB tasarım, grafik ve animasyon, bilgisayar kullanımı, özel eğitim elemanı, 3-6 yaş çocuk etkinlikleri, ofis kullanımı ve okuryazarlık branşlarında eğitim veriliyor.

Herkes Başvurabilir

Çeşitli sebeplerle yetenekli oldukları alanlarda eğitim alamamış vatandaşlar için bu gereksinimlerinin karşılanması adına 15 yaş ve üstü tüm ihtiyaç sahibi kişilerin hizmet alması sağlanıyor. Kurs saatleri hafta içi sabah saat 09:00’dan akşam saat 20:30’a, hafta sonları da 09:00’dan 17:00’a olup, dersler 12 ile 20 kişilik sınıflarda gerçekleştiriliyor.  Kursların süreleri ise 1 ay ile 10 ay arasında değişiyor. 17 Ocak’tan bu yana devam eden kurslarda 29 sınıfta, toplam 350 kişi çeşitli branşlarda eğitim alıyor. Mesleki ve teknik alanlarda eğitim almak isteyen vatandaşlar kurslarla ilgili bilgi almak için 329 32 45 no’lu telefonu arayabilirler.

Toplamda 17 farklı branşa yönelik verilen eğitimlerde; yönetici asistanlığı dersini Sibel Akçay Abalı ve Mustafa Aygün, takı yapımı dersini Besim Onur Alasya, temel bilgisayar okuryazarlığı dersini Derya Kıran, grafikerlik dersini Evrim Mumcu, pastacı çıraklığı dersini Ufuk Aygen ve Lütfiye Sağlam, tıbbi sekreterlik dersini Leyla Şanal, çocuk bakımı dersini Şahika Taşdelen, ön muhasebe dersini Çiğdem Biler, İngilizce dersini Koçali Konpak, Güllü Kıraslan ve Pınar Baykal, bilgisayar destekli reklam tasarım, WEB tasarım ile grafik ve animasyon derslerini Havva Şahin, özel eğitim elemanı dersini Fazilet Karşı, 3-6 yaş çocuk etkinlikleri dersini Hülya Erkan, bilgisayar kullanımı ve ofis kullanımı derslerini Derya Kıran, okuryazarlık dersini ise Hüseyin Adıgüzel veriyor.

Bu kursların herhangi birinden faydalanmak isteyen kursiyerlerin çocukları için bakım hizmeti de yine Çiğli Belediyesi tarafından, Şenay Ertem ve Cemile Duygu Tuna tarafından veriliyor.

“Bizim Hayalimizdi Sizin Umudunuz Olsun”

Eğitim ve kültür faaliyetleri adına Çiğli’de herkesi ilgilendiren birçok hassas çalışmayı bir arada yürüttüklerini belirten Başkan Arslan, “İnsana yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet ve proje üretiyoruz. Onların sosyalleşmesi ve meslek edinmesi bizler için önemli. Yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsatlar yaratıyoruz. Bu sayede hem istihdama katkı sunuyoruz hem de bu kurslardan faydalanmak isteyen kursiyerlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Herkesin faydalanabileceği bir kurs programımız var. Amacımız vasıflı insan gücünün oluşturulması. Bunun için de elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Meslek edindirme kurslarımız sayesinde Çiğli’de yaşayan birçok yetenekli kişinin yeteneklerini iyi bir eğitimle değerlendirmesine yardımcı olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.