TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

72’lik Recep Amca salsada gençlere taş çıkartıyor

İzmir’de, 72 yaşındaki emekli Recep Ürek, salsa kursunda öğrendiği danslarıyla gençlere taş çıkartıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2015 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
72’lik Recep Amca salsada gençlere taş çıkartıyor

İzmir’de yaşayan 72 yaşındaki emekli Recep Ürek, yaptığı salsa dansı ile ‘öğrenmenin yaşı yok’ dedirtti. Konak Belediyesi tarafından açılan salsa kursuna katılan Recep Ürek, yağmur çamur demeden akşam saatlerinde başlayan kursta salsa öğreniyor. Aynı zamanda tiyatro kursuna giden Ürek, şiir de yazıyor. Çevresinin ‘Bu yaşta dansa mı gidiyorsun?’ eleştirilerine aldırmadan kursa başlayan Ürek, kısa sürede yeteneği, azmi ve disipliniyle kendini fark ettirdi. Kursun en başarılı öğrencilerinden biri olan Ürek, boş durunca insanın çöküntüye uğrayacağını düşünüyor.

“PARTNERLE ÇALIŞMA FIRSATIM YOK”

Öğrenmenin yaşı olmadığını söyleyen Ürek, yaşı dolayısıyla hareketsiz kalmamak için bütün etkinliklere girdiğini anlattı. Burada öğrendiği kadarıyla öğrendiğini belirten Ürek, “Arkadaşlarımdan da geri kalmıyorum. Gündüzleri çalışma fırsatım olsa mükemmelini öğreneceğim ama bayan sıkıntısı var. Gündüzleri başka genç arkadaşlar gibi partnerle çalışma fırsatım yok. Radyom bile yok. Bilgisayar kullanmıyorum ama burada öğrendiklerim bana yetiyor” diye konuştu.

“BOŞ DURDUĞUNDA İNSAN ÇÖKER”

‘Bu yaştan sonra dansa mı gidiyorsun?’ diye soranlara, ‘Olur mu öğrenmenin yaşı yok. Her konuda öğrenmek gerekli. İnsan kendini bırakmamalı. Bıraktığı zaman zaten bitmiş demektir. İnsan hareketsiz kalmamalı’ diye cevap verdiğini belirten Ürek, “Herkesin yaşla ilgisi olmadan bir şeyler yapmak istemesi önemli. Boş durup da yapmadığı zaman kişi çöker” dedi.

“RECEP AMCA BİZİM İÇİN SÜRPRİZ VE ŞANS”

Recep Ürek’in salsa kursundaki öğretmeni Ahu Acar, Ürek’in kurs için büyük sürpriz ve şans olduğunu söyledi. Ürek’in yaşında olan herkesi hayata bağlamak, daha güzel vakit geçirmelerini ve spor yapmalarını sağlamak için devamlı çağrıda bulunduklarını belirten Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Recep Amca, 72 yaşında olmasına rağmen enerjik. Hayata çok bağlı, güler yüzlü. Dans etmenin onu pozitif etkilediğini düşünüyorum. Derslerine hep devam eden bir öğrenci. Sorumluluklarını biliyor, herkesi de motive eden birisi.”

“EN YETENEKLİ ÖĞRENCİLERDEN BİRİSİ”

Recep Ürek’in kurstaki partnerlerinden Gizem Şentürk Aydın da kursun en yaşlı öğrencisi olan Ürek’in çok hırslı, başarılı ve heyecanlı bir partner olduğunu ifade etti. Gençlere göre adımları algılaması ve hırsının çok daha iyi olduğunu kaydeden Şentürk Aydın, şöyle konuştu: “Onunla partner olduğum için çok mutluyum. Kursa ilk geldiği gün bize ayak uyduracak mı diye düşündüm ama bize çok rahat ayak uydurmasından sonra çok başarılı olabileceğinin farkına vardık. Şu anda en yetenekli öğrencilerimizden biri. Gençlere taş çıkarıyor.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.