TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahide Nine’ye devlet sahip çıktı

Bayındır Belediyesi’ne gelen bir ihbar üzerine Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, ihbar yapılan yere giderek yerinde inceleme yaptı. Yapmış olduğu inceleme sonucunda, ilçenin Sarıyurt Mahallesi’nde (köyü) yaşayan Mahide Ç. adlı teyzenin hayat hikâyesi Başkan Sesli’yi derinden etkiledi

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2015 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahide Nine’ye devlet sahip çıktı

OKTAY İLERİ

     Başkan Sesli, 77 yaşında ve 7 çocuğu olan Mahide Ç. ninenin, çocuklarının kendisine bakmadığını, sağlıksız ve kötü koşullarda yaşam savaşı verdiğini öğrendi. Başkan Sesli hemen harekete geçerek Bayındır Devlet Hastanesi sağlık ekipleriyle birlikte Mahide Ç. nin yaşadığı eve giderek önce kendisini sağlık kontrolünden geçirdi. Ardından ilçenin Bayındır Devlet Hastanesi Başhekimine ulaşarak kontrollerinin yapılması için hastaneye yatırdı. 

2 GÜN YOĞUN BAKIMDA TUTULACAK

Mahide Ç. ninenin sağlığı hakkında son durumu öğrenmek için hastane yetkilileri ile görüşen Başkan Sesli; ilgisizlikten ve bakımsızlıktan dolayı çok zayıf durumda olduğunu, iki gün yoğun bakımda tutularak kontrollerinin yapılacağı ve durumunun takip edileceği bilgisini aldı.

    Başkan Sesli “Mahide teyzemizi mutlu görmek bizlere dünyaları verdi. Umut ediyorum ki en kısa zamanda eski sağlığına tekrar kavuşur” dedi.

‘’EV ORTAMINDA BAKIM GEREK’’

Sarıyurt Mahallesi Muhtarı Tacettin Çakırcan, Mahide Ç.’nin 7 çocuğu bulunduğunu doğrularken, olaya açıklık getirdi. Muhtar Çakırcan; “Çocukları Mahide annemize tümden bakmıyor değil. Kadının herkesin yaşadığı bir evde bakılması lazım. Onlar evlerine götürmüyorlar. Yalnız yaşıyor. Sadece yeme içmesini temin ediyorlardı. Tabi bu da yetmiyor. Kendilerini çok uyardım’’ dedi. Görevi gereği olayı Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bildirdiğini kaydeden Muhtar Çakırcan, “Bu olaydan kaymakam beyin de bilgisi var. Çocuklarına annelerine bakım sağlamaları konusunda süre verilmişti. Eğer bu sağlanmaz ise Kaymakamlık harekete geçecekti. Belediye Başkanımız olayı duyunca Mahide anneyi alıp götürmüşler. Hastanede tedavi altına alınmış. Bizim açımızdan yaşlı kadının bakımının yapılması önemliydi. Bunun için yardımcı olan herkese teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.