TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duruşma 9 Temmuz’a ertelendi

İzmir’de CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyesi Gizem Kahraman ve Mustafa Evsen’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri suçlamasıyla yargılandıkları dava 9 Temmuz’a ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2015 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Duruşma 9 Temmuz’a ertelendi

NEŞE YAVUZ-CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyesi Gizem Kahraman ve Mustafa Evsen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 17-25 Aralık süreci ile ilgili olarak, ‘Hırsız’ dedikleri iddiasıyla yargılandı. Dava 9 Temmuz’a ertelendi. Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, TCK'nın 299. maddesi kapsamında "Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan haklarında dava açılan Kahraman ve Evsene’e destek için CHP İzmir İl Başkanı Bedri Sertel, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Hülya Güven, Musa Çam, CHP İzmir Milletvekili Adayı Ülkümen Rodoplu ve çok sayıda partili katıldı.

“BUNUN HESABINI SORACAĞIZ”

Duruşma sonrasında açıklama yapan Mustafa Evsen, destek olmak için gelen herkese teşekkür ederek, “Biz iyi günde kötü günde birbirimize dava arkadaşlığı yapıyoruz. Bu yüzden güçlü yürüyoruz, gençlik kolları da güçlü yürüyor. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran’da iktidar olacak. Biliyorsunuz ki 17-25 Aralık sürecinde açılmayan davalar, işlemeyen mahkemeler ve korunan kişi ve kişiler oldu. Bunlar hakkında her zaman biz siyasi eleştiri hakkımızı kullandık, dilimize geleni, halkımızın söylediği aynı cümleleri bizler de söyledik. Bizler birer siyasetçi olarak bugün mahkemede bununla ilgili yargılanmaktayız. Bizim ülkemizde ayakkabıcıya ayakkabıcı, bizim ülkemizde polise polis denir. Her şey ortadadır, her şey göz önünde gerçekleşmiştir. Söylediğimiz cümlenin aynısını söylüyoruz, bunun hesabı da hırsızlardan katillerden soracağız. Bunun hesabını sandıkta soracağız. Bu konuda da Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri bize bir ceza verirse, bu bizim için en büyük onur, en büyük şereftir” ifadelerinde bulundu.

Gizem Kahraman ise, gelen herkese teşekkür ederek, “Desteklerinizi kalbimizde hissettik” dedi.

“TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR”

CHP İl Başkanı Bedri Sertel de, “Burada bugün olmayacak bir davaya şahit olduk. Kardeşlerimizi, evlatlarımızı bu davada izledik, içimiz parçalandı. Türkiye bir hukuk devletidir. Mutlaka bu hukuk devleti yürüyecektir, doğruya karar verecektir. Özgür irademizle yaşamak istiyoruz. İnşallah 8 Haziran’da o özgür, hukuk devleti Türkiye’de yaşamak hepimize nasip olacak” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.