TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herkese uzanan yardım eli: MARVAK

Mardin, sadece Mezopotamya'nın değil tüm dünyanın her alanda kardeşliğini ifade eden şehir. Aynı zamanda dünyanın kültür merkezi. Bu şehrin İzmir'deki en büyük temsilcisi olan İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Rasim Kahraman ve Kadınlar Kolu Başkanlığı’nı yapan Nezihe Artık ile hoş bir söyleşi gerçekleştirdik

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Herkese uzanan yardım eli: MARVAK

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı(MARVAK)'ın kuruluş sürecini anlatan Başkan Rasim Kahraman, "MARVAK'ı kurmadan önce 2003 yılında Mardinliler Derneği’ne sayman ve başkan yardımcısı olarak girdim. 2006 yılında da Mardinliler Derneği Başkanlığı’nı aldım. 2006-2011'e kadar dernekten vakfa geçme sürecinde başkanlığı sürdürdüm. Derneğimizin vakıf olmasından sonra şu an hala MARVAK'ın başkanlığını yapıyorum. Dernek zamanında bir mülk arayışı içerisi girdik. Bunu da Mardinlilerin bir mülkü olması isteği ile gerçekleştirdik. Sonra Basmane Kapılar'da 218/7'de 7. katta buranın olmasına karar kıldık. 368 metrekare şu an vakıf olarak bir binaya sahibiz. Buranın satın alımı da 2006'da gerçekleşti. 2011'de burayı vakfa çevirdik. 2011’de Vakıf'ın kurulma aşaması başladı ancak 2012 yılının 3.ayında vakfımız resmileşti. Vakıf olmamızdan sonra gerçekleşen seçim sonucunda da başkanlığa arkadaşlar sağ olsunlar beni getirdiler. Bugüne kadar Mardinliler Derneği’nde emeği olan tüm arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum. 2012'den beri Vakıf'da benimle çalışan arkadaşlarıma da bir teşekkürü borç biliyorum" şeklinde konuştu.

HAYIRLARA VESİLE OLMAK

MARVAK olarak pek çok hayra vesile olan MARVAK Başkanı Kahraman, "Biz elimizden geldiğince gençlerimize burs veriyoruz. Ramazan'da erzak torbaları yapıp fakir, fukaraya destek oluyoruz. Hem para hem de erzak dağıtıyoruz. Buraya gelerek yolda kalan insanlara destek oluyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum. Bunları sadece Mardinlilere değil tüm vatandaşlarımıza yapıyoruz. Bizim amacımız dinimizin de bize emrettiği şekilde fakirin elinden tutuyoruz. İzmir'e gelen Mardinli kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Güzel bir hizmet verdiğimize inanıyorum" dedi.

"VAKFIMIZI BÜYÜTECEĞİZ"

MARVAK olarak ileriye dönük projelerini açıklayan Kahraman, "Allah nasip ederse biz vakfımızı daha büyüteceğiz. Müstakil bir mülk alarak orada güzel konsept yaparak öğrencilerimize daha kapsamlı hem eğitim hem de ellerinden tutarak onlara destek olmak istiyoruz. Maalesef gençlerimizin şu an çoğu hem madde hem de alkol bağımlısı. Biz onları bu belalardan kurtarmak için güzel bir yer yapacağız. Tüm gençlerimize elimizden geldiğince hem burs sağlayacağız hem de gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmak için elimizden geleni daha kapsamlı bir şekilde yapacağız" ifadelerine yer verdi.

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU

2015 yılı AK Parti Milletvekili aday adayı olan MARVAK Başkanı Kahraman, seçim değerlendirmesinde bulundu. Kahraman, "Şu anda Türkiye'yi yeni Türkiye ve eski Türkiye olarak ayırmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da dediği gibi ben de aynen bu görüşteyim. Bizim yeni bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. 2023, 2053, 2071 gibi Cumhurbaşkanı’mızın koyduğu bir hedef var" diyerek, Çin'de yaşadığı bir hatırasını anlattı: "1999'da Çin'e gittiğimde, 1 dolar o zaman 1390 lira idi. Orada bir Amerikalı ya da başka bir Avrupa vatandaşı gördüğümüzde bize öyle bir değer veriyorlardı ki bu beni çok üzüyordu. Hong Kong'a gittiğimde ‘nerelisin’ diye sorduklarında. ‘Türkiyeliyim’ cevabını verdiğimde Türkiye’yi tanımıyorlardı. Orada bir Amerikalı bir İngiltereli o kadar değer görüyordu ki o zaman ben kendi kendime diyordum, ‘bir Amerikalı 1390 tane Türk eder.’"

Şu anda ise, bu durumun artık geçerli olmadığını ifade eden Kahraman sözlerine şu şekilde devam etti: "Ben 2006'da Hacca gittiğimde Türk parasını bozdurmakta zorlandım. Şu anda Suudi Arabistan'da en değerli para Türk parası. Türk parasındaki sıfırları atarak kazandıran hükümetimize teşekkür ediyorum. Şu anda Türkiye çok iyi gitmekte. İstikrarlı bir gidiş var. Bu istikrarlı gidişe bizim de vatandaşlar olarak destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. ‘1500, 1400 lira asgari ücret veririm. Ben 2 tane maaş veririm’ gibi sözlere vatandaşlarımızın kanmaması gerekiyor. Artık halk zaten bunlara inanmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun 1990'lı yıllarını çok iyi biliyoruz. SSK Genel Müdürü iken 98'i halk çok iyi biliyor. O zamanlar gözümün önünden film gibi geçiyor. Türkiye'nin en pahalı suyunu İzmir'de biz içiyoruz. Geçen seçimde Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir'den aday olduğunda, ‘Ben kazanırsam herkese 600 TL para vereceğim’ demişti. Şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 tane belediyenin 23 tanesi kendilerinde. Buyursun herkese eğer samimilerse 600 TL versin. Buradaki suyu da Türkiye'nin en ucuz suyu yapsın. Bunları yapsın ki insanlar kendisine inansın. Konumları gereği inandırıcılıklarını kaybettiler. Lütfen herkes elini vicdanına koysun. İnsanların gözüne baka baka kim yalan söylerse insanlar onu sandığa gömer. Eskide olduğu gibi. Hepimiz ANAP'ın MHP'nin ne hallere düştüğünü gördük. Halkın onları nasıl sandığa gömdüklerini biliyoruz."

"HALKIN NABZINI TUTMALARI GEREKİYOR"

Adalet ve Kalkınma Partisine de mesaj göndermeyi ihmal etmeyen Kahraman, "AK Parti’nin biraz silkelenerek halka dönmesi gerekiyor. Halkın nabzını almalı. Halktan insanları milletvekili yapmalı diye düşünüyorum. Eğer bu şekilde giderlerse Cumhurbaşkanı’mızın koymuş olduğu hedeflere varamazlar, yazık olur. 3 dönemdir halkı dışladılar. AK Parti halktan insanları milletvekili adayı göstermedi. Bundan sonra inşallah AK Parti daha bu hatayı yapmaz. Halktan insanları halkın temsilcisi olarak Ankara’ya göndermesini istiyoruz. Ben bunu kendi adıma söylemiyorum. Burada yaşayan 300 bin Mardinli ve 1.5 milyona yakın doğu ve güneydoğulu kardeşimizin burada temsilcisi olmadığını sadece 1. Bölge'den Necip Nasır'ın -ki çok sevdiğim bir dostumdur- onu da 6.sıraya yazdılar. 2. Bölge’den de Savcı Sayan'ı 7.sıraya yazdılar.Bu ne demektir? Siz gidin çalışın oyunuzu kuzu kuzu AK Parti’ye verin ama biz istediğimizi milletvekili yapacağız. İnsanlar gerçekten muhafazakardır. Dinini, imanını çok iyi bilen insanlardır. Kişiler bunun için oyunu veriyor. Ancak lütfen daha fazla insanları sabrını denemesinler. Biz bu seçimde Allah rızası için AK Parti’ye oy vereceğiz. Ve onlara tam destek veriyoruz. Bunu da Türkiye'nin ve İslam aleminin AK Parti’ye ihtiyacı olduğundan dolayı yapıyoruz. Yoksa seçimde çok güzel liste yaptığından ötürü değil. Şu an listede ben değil doğu ve güneydoğu illerde isyan var. İzmir'de büyük isyan var. Bunun için AK Parti buradan diyorum ki, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız iyi niyetli insanlardır. Bunların ondan dolayı kaynaklandığını düşünmüyorum. Bundan sonra adayları seçecekleri zaman halkın nabzını tutmaları gerektiğine inanıyorum. Eğer dedikleri hedeflere ulaşmak istiyorlarsa" dedi.

RASİM KAHRAMAN'A TEŞEKKÜR

Kadınlar kolunun MARVAK'ın bünyesine katılmasına MARVAK'ın Başkanı Rasim Kahraman'ın çok büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Artık, "Öncelikli olarak Mardinliler Derneğini kurduk. Dernekten sonra bir bina satın alarak orada Vakfımızı kurduk. Bunların hepsini Başkanımız Rasim Kahraman sayesinde gerçekleştirdik. Vakıf olarak pek çok başarıya imza attık."

İNSANLARA DESTEK OLUYORUZ

MARVAK'ın kuruluş amacının Mardin'i insanlara tanıtmak olduğunu söyleyen Artık,"Burada hem şehrimizi tanıtıyoruz. Hem de okuyan çocuklara burs sağlıyoruz. Muhtaç olanlara el veriyoruz. Kadınlar kolu olarak Kadınlara iş imkanı sağlamak. Vakıf olarak işsizlere iş olanağı sağlamak."

MARDİNİ TANITIYORUZ

MARVAK Kadınlar Kolu Başkanı Nezihe Artık, kadınlar kolunun kuruluş sürecini anlattı: "Vakfımızda kadınlar kolunun oluşumu 2013 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden tam 1 hafta önce gerçekleşti ve Rasim Kahraman'ın destekleriyle oldu. Kendisi sağ olsun beni de Kadınlar Kolu Başkanlığı’na layık gördü. Buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada kadınlara yardımcı oluyoruz. Geziler düzenliyoruz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çok güzel bir etkinliğimiz oldu. Mardin’imizi insanlara tanıttık. Düzenlenen gecede lokmalar dağıtıldı. Aşureler yapıldı."

HEDEFİMİZ: DAHA GÜÇLÜ KADINLAR

Kadınlar Kolu Başkanı olarak ileriye dönük hedeflerini söyleyen Artık, "Projelerimiz kapsamında kadınların kadın haklarını geliştireceğiz. Kadınlara iş imkanı sunacağız. Kadınları sağlık konusunda bilinçlendirmek, tarım alanlarını güçlendirerek kadınlara iş imkanı sağlamak başlıca hedeflerimiz. Şu an bir seçim sürecinde olduğumuz için ortam gergin. Tüm bu faaliyetlerimizi seçim sonrasında kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.

HERKES İÇİN MARVAK

MARVAK'ın sadece Mardinliler için değil tüm vatandaşlar için olduğunu vurgulayan Artık, "Herkes buraya gelerek vakfımızı ziyaret edebilir. Tüm herkesi bir kadın kolları başkanı olarak vakfımıza davet ediyorum. Gelip kültürümüzü görsünler. Çalışmalarımızı incelesinler. İnsanların yanımızda olması bizi mutlu ediyor. Mardin’imizin kültürünü tüm dünyaya tanıttık. İzmir’de bunu tekrar tekrar dile getirerek ispatlamak istiyoruz. Herkes bizi tanısın, görsün istiyoruz" dedi.

kutu kutu kutu…………

MARVAK Başkanı Rasim Kahramanı kimdir?

1962 Mardin Midyat doğumlu 6 çocuk babasıyım. 1994'de Mardin'den İzmir'e geldim. Elektronikten sonra iletişim esnaflığına geçtim. Bunun üzerine şu an dükkanlarım var. 2006'dan beri Mardinliler Derneği Başkanlığı, 2011'den sonra da derneğin vakfa dönüşmesi ile MARVAK'ın Başkanlığı’nı yapmaktayım. 2005-2009 Ticaret Odası’nda Meclis üyeliği yaptım. 2009-2014 AK Parti Konak İl Meclis Üyeliği yaptım. 2015 yılında da AK Parti'den Milletvekili aday adayı olmuştum. Nasip değilmiş olmadı. Ancak biz dava adamıyız. Gene yolumuza devam dedik. AK Parti’ye tam destek veriyoruz.

MARVAK Kadın Kolları Başkanı Nezihe Artık kimdir?

1953 Mardin Midyat doğumluyum. Babam nüfus memuruydu. Biz Mardin'in tüm ilçelerini babamın tayinleri nedeniyle geze geze tanıdık. İlerleyen yıllarda Van'a yerleştik. Van'da işe başladım. Buradan tayinimi isteyerek İzmir'e geldim. Emekli olduktan sonra da Mardinliler Derneğine katıldım. Önce Kadınlar Kolu Başkan Yardımcılığı sonrasında Kadınlar Kolu Başkanlığı görevlerini yaptım. Evliyim bir çocuk annesiyim. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.